Bezienswaardigheden Oekra´ne

Pagina 1 van 3 met 25 resultaten

Lviv

Lviv
Lviv
Kaart met locatie Lviv

In de stad Lviv vind je de uit 1787 daterende Lychakivskiy begraafplaats, hier zijn vele bekende Oekraïners begraven. In 1975 werd de begraafplaats benoemd tot historisch monument en werden alle beschadigde historische grafzerken hersteld. Niet alleen de begraafplaats is in Lviv een bezoekje waard, maar zeker ook de kathedralen, de Boim Kapel, de abdij en het Ploscha Rynock Marktplein.

Krim

Een schiereiland dat deel uitmaakt van Oekraïne is de Krim. In het noordelijke deel van de Zwarte Zee vind je het schiereiland met een oppervlakte van 27.000 km². Het grootste gedeelte van het schiereiland is steppe, maar er bevindt zich ook een berggebied onder de naam het Krimgebergte. Het gebied staat niet alleen bekend om het landschap maar zeker ook om zijn wijnen en badplaatsen zoals Sevastopol en Yalta.

Epiphany

Wanneer je als reiziger in januari in Oekraïne bent dan kun je in de Dnipo rivier vele gelovigen zien duiken. De gelovigen in Oekraïne vieren dan namelijk de komst van het christendom (Epiphany). Je kunt ook zelf mee duiken wanneer je gelovig bent. Er is ook een alternatief, als je geen zin hebt in het koude rivierwater kun je ook naar de kerk in de stad om je te laten zegenen met water uit een emmer.

Carpathian National Natural Park

Carpathian National Natural Park
Carpathian National Natural Park
Kaart met locatie Carpathian National Natural Park

Het grootste nationaal park in Oekraïne is het Carpathian National Natural Park. Al heeft het park de status van nationaal park, er wordt nog steeds veel hout gekapt in het park. Er leven verschillende diersoorten in het park, onder andere de wolf, de bizon, de bruine beer, het rendier en de lynx. Het park is zeker de moeite waard wanneer je in Oekraïne bent vooral om heerlijk te wandelen en tegelijkertijd van de natuur te genieten.

Gorodetsky's House (Kiev)

Het huis met de meest vreemde architectuur in Kiev werd begin 20e eeuw ontworpen en gebouwd door Vladislav Gorodetsky. Van binnen en van buiten is Gorodetsky's House versierd met (vreemde) figuren; neushoorns, maagden op vissen, antilopen, salamanders en kikkers. Over het waarom gaan vele verhalen de rondte, zo zou de architect gek zijn geworden na de dood van zijn dochter. Maar gaat ook het verhaal dat hij wilde aantonen dat hij een goede architect was.

Tsjernobyl museum (Kiev)

Het Tsjernobyl museum in Kiev houdt de herinnering aan de kernramp in Tsjernobyl levend. Niet alleen wordt in het museum de ramp uitgelegd maar ook wordt getoond hoe de bewoners van Oekraïne de ramp hebben ervaren. Daarnaast kom je nog verschillende 'geheimen' tegen die de pers nooit naar buiten heeft gebracht. Wanneer je in Kiev bent mag je het Tsjernobyl museum in de stad dus zeker niet overslaan.

Openluchtmuseum Pirogovo (Kiev)

Openluchtmuseum Pirogovo
Openluchtmuseum Pirogovo
Kaart met locatie Openluchtmuseum Pirogovo

Het openluchtmuseum in de buitenwijken van Kiev is zeker een bezoek waard. Het Pirogovo werd opgericht in 1969 en er staan zo'n 300 gebouwen in de oude Oekraïense stijl. Alle 300 gebouwen zijn geopend voor publiek zodat bezoekers een goed beeld kunnen krijgen van de cultuur van Oekraïne. Er staan onder andere historische huizen, schuren, kerken en windmolens. De medewerkers van het openluchtmuseum hebben in de lente en zomer traditionele kostuums aan.

St. Sophia Kathedraal (Kiev)

St. Sophia Kathedraal
St. Sophia Kathedraal
Kaart met locatie St. Sophia Kathedraal

De St. Sophia Kathedraal in het oude stadsgedeelte van Kiev is een van de meest bekende Oekraïense monumenten van de Werelderfgoedlijst. Het gebouw komt uit de 11e eeuw en was toen een begraafplaats voor de ex-heersers van het Kievse Rijk. Sinds de jaren '80 wil de overheid de kathedraal eigenlijk teruggeven aan de Russisch-orthodoxe Kerk, maar er zijn meer partijen die de kerk zouden willen overnemen van de overheid. Hierdoor heeft de overheid besloten de kathedraal als museum te gebruiken en af en toe religieuze plechtigheden te laten uitvoeren.

Kievo Pechersky Lavra (Kiev)

In de hoofdstad Kiev vind je een grottenklooster met de naam Kievo Pechersky Lavra. Het woord Lavra is een eretitel die alleen aan echt aanzienlijke en grote kloosters werd verleend, zo dus ook het Kievo Pechersky Lavra. De eerste grotten werden in de 11e eeuw uitgegraven en verbouwd tot klooster en binnen negen jaar vanaf toen werd het Kievo Pechersky Lavra uitgebreid tot het complex van kloosters en kerken wat het nu is.

Vrijheidsplein (Charkov)

Het Vrijheidsplein is het 6e grote plein van Europa en het op 12 na grootste plein van de wereld. De originele naam was Dzerzhinsky Plein, vernoemd naar Felix Dzerzhinsky, oprichter van de bolsjewistische geheime politie. Na de onafhankelijkheid in 1991 kreeg het plein een andere naam. Het plein is ongeveer 690 tot 750 meter lang en 96 tot 125 meter breed. Een interessante bezienswaardigheid langs het plein is het Derzhprom gebouw, een van de belangrijkste voorbeelden van constructivistische architectuur.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende