Bezienswaardigheden Pakistan

Pagina 1 van 3 met 26 resultaten

Ayubia Nationaal Park

Ayubia Nationaal Park
Ayubia Nationaal Park
Kaart met locatie Ayubia Nationaal Park

Het Ayubia Nationaal Park ligt in Khyber-Pakhtunkhwa en werd in 1984 uitgeroepen tot nationaal park. In het park vind je diverse naald-, breedbladige- en gemende bossen. Rondom het nationale park liggen 7 grote dorpen en 4 kleine steden waar diverse resorts zijn gebouwd. Er bevinden zich ongeveer 100 plantensoorten in het park, waaronder de witte paardenkastanje, de deodarceder en de taxus. Ook leven er ongeveer 200 vogelsoorten, voorbeelden zijn de steenarend, de gier en de sperwer. Andere dieren die in het park leven, zijn onder andere de Aziatische zwarte beer, de vliegende eekhoorn en het Aziatische luipaard.

Chinji Nationaal Park

Het Chinji Nationaal Park is gelegen in Punjab en heeft een oppervlakte van 15.061 hectare. Het park ligt in de buurt van Salt Range, ongeveer 130 km ten zuiden van Islamabad. Het natuurgebied bestaat veelal uit zandsteen. In het park liggen diverse woestijnen en xeric shrublands. Het heeft subtropische vegetatie met veel plantensoorten. Tevens is dit park het leefgebied van enkele bedreigde diersoorten.

Markten in Pakistan

Markten in Pakistan
Markten in Pakistan

Wat markten betreft hoef je je in Pakistan niet te vervelen: er zijn er genoeg te vinden. Zo zijn er markten in Jamrud, Peshawar en Charsadda. Maar pas wel op met het bezoeken van deze drukbezochte plaatsen. Plekken waar veel mensen samenkomen, kunnen namelijk het doelwit worden van een aanslag. Ben dus altijd oplettend en waakzaam als je een markt bezoekt.

Ook in Islamabad zijn er verschillende markten te vinden. In het centrum van de stad vind je de Aabpaara markt. Dit is de meest uitgebreide en oudste markt die er te vinden is in Islamabad. Je kunt er veel verschillenden producten kopen. De winkels bieden een uitgebreid assortiment aan: van (gedroogde) groente en fruit tot antieke objecten.

Ook de Melody markt kun je vinden in de hoofdstad van Pakistan, Islamabad. Op de markt vind je spullen van goede kwaliteit die betaalbare prijzen hebben. Ook hier is het assortiment erg breed: je vindt er etenswaren, kruiden, trendy kleding, accessoires en andere hippe winkeltjes. Iedereen uit de omgeving bezoekt de markt, van jong tot oud en van rijk tot arm. Kortom, het is een drukke bedoeling.

Winkelen in Pakistan

Als je gaat winkelen in Pakistan zul je vooral juwelen of kleding van de islamitische cultuur vinden. In Islamabad zijn veel winkels te vinden. De Super Market en de Jinnah Super Market zijn bekende winkelgebieden van de hoofdstad. De Jinnah Super Market verkoopt vooral schoenen voor een zeer betaalbare prijs. Andere dingen die je er vindt zijn restaurants, internetcafés en veel verschillende winkels waar je van alles en nog wat kunt kopen. De winkels zijn van 10.00 uur tot maximaal 23.00 uur geopend.

Pakistan Museum of Natural History (Islamabad)

In Islamabad vind je het Pakistan Museum of Natural History. Dit museum werd in 1976 opgericht en bestaat uit vier delen: het Botanische deel, het zoölogische deel, het deel van de aardwetenschappen en openbare diensten. De eerste drie afdelingen houden zich bezig met het verzamelen van de collectie en met identificatie- en onderzoeksactiviteiten met betrekking tot planten, dieren, fossielen, gesteenten en mineralen van Pakistan. De laatste afdeling is verantwoordelijk voor onderwijs en het populairder maken van de natuurlijke historie van het gebied.

Golra Railway Museum (Islamabad)

Een ander museum in Islamabad is het Golra Railway Museum. Er staat een klein, vervallen station dat ooit gebruikt werd om Peshawar, Kohat en Havalian met elkaar te verbinden. Het station, nog geheel in Victoriaanse stijl, is nu een museum. Je vindt er allerlei dingen die te maken hebben met treinen. Zo liggen er wapens en munitie, horloges, navigatie-apparatuur, chirurgische voorwerpen die door spoorwegziekenhuizen werden gebruikt, lantaarns, aardewerk, historische foto's, antieke meubelen, dienstregelingen, modeltreinen en nog veel meer.

Shakarparian (Islamabad)

In Islamabad vind je Shakarparian, dit is een park met het Pakistan Monument. Het is een indrukwekkend monument met een roodbruine kleur. Het representeert de cultuur en de nationale eenheid van Pakistan. Het monument bestaat uit vier bloembladen die net open lijken te gaan. Deze bloembladen staan voor de provincies Punjab, Baluchistan, Sindh en Khyber-Pakhtunkhwa. De drie kleinere bloembladen staan voor de andere regio's van het land. Het monument wordt omgeven door tuinen met mooie bloemen en planten.

Nationaal Museum van Pakistan (Karachi)

Nationaal Museum van Pakistan
Nationaal Museum van Pakistan
Kaart met locatie Nationaal Museum van Pakistan

In Karachi ligt het Nationaal Museum van Pakistan. Dit museum werd opgericht in Frere Hall in 1950, ter vervanging van het Victoria Museum. De doelstelling van het Nationaal Museum was het verzamelen, bewaren en het vertonen van de geschiedenis van Pakistan. Je vindt er meer dan 58.000 oude munten, honderden sculpturen en 70.000 publicaties, boeken en andere lectuur. Het Nationaal Museum heeft een auditorium met 250 zitplaatsen waar je verschillende tentoonstellingen bij kunt wonen.

Schildpadden (Karachi)

Schildpadden
Schildpadden
Kaart met locatie Schildpadden

De avonden van september en november staan in het teken van schildpadden. Bij de kust van Karachi kun je gigantische Olive Ridley dwergschildpadden en groene zeeschildpadden zien. De beste manier om ze te bekijken, is door met een lokale bewoner op pad te gaan of door met de boot een tripje te maken.

Mazar-e-Quaid-e-Azam, (Karachi)

Mazar-e-Quaid-e-Azam,
Mazar-e-Quaid-e-Azam,
Kaart met locatie Mazar-e-Quaid-e-Azam,

Mazar-e-Quaid-e-Azam, een met wit marmer bedekt mausoleum van Mohammed Ali Jinnah, de stichter van Pakistan. In dit mausoleum bevindt zich de laatste rustplaats van Quaid-e-Azam (Grote leider), de stichter van Pakistan. Het gebouw is een van de populairste bestemmingen voor toeristen in Pakistan. Het ligt omgeven in een rustige omgeving in het Jamshed Quarters. Op diverse datums vinden er officiële militaire ceremonies plaats.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende