Bezienswaardigheden Panama

Pagina 1 van 2 met 17 resultaten

Rumfabriek Carta Vieja

Rumfabriek Carta Vieja
Rumfabriek Carta Vieja
Kaart met locatie Rumfabriek Carta Vieja

Als je een rumliefhebber bent, is dit iets voor jou. De rumfabriek Carta Vieja ligt in de buurt van de plaats David en toeristen kunnen er een rondleiding krijgen, waarbij natuurlijk geproefd mag worden. De Carta Vieja rum wordt veel gedronken in Panama en het is leuk om je eigen mening te vormen over deze drank.

Fort San Lorenzo

Het San Lorenzo fort ligt aan de Atlantische kust van Panama. Het fort is vroeger veel geplunderd en aangevallen en heeft heel wat moeten doorstaan. Het fort heeft ook een periode als gevangenis gediend. Nu kun je Fort San Lorenzo bezoeken en genieten van de prachtige omgeving. Het fort maakte deel uit van de Spaanse verdedigingswerken in Panama en is een mooi voorbeeld van de Spaanse militaire architectuur uit de 17e en 18e eeuw

Darien National Park

Darien National Park
Darien National Park
Kaart met locatie Darien National Park

Het Darien National Park ligt in het regenwoud van Panama en grenst gedeeltelijk aan Colombia. Er leven veel verschillende dieren, waardoor het park is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Kikkers, vogels, krokodillen, het is allemaal te zien in dit natuurpark. Door deel te nemen aan excursies zie je zoveel mogelijk van dit prachtige gebied. Het is niet verstandig om zelf het park te verkennen. Buiten de beveiligde gebieden kunnen guerrilla’s en andere bendes voorkomen.

San Blas-eilanden

San Blas-eilanden
San Blas-eilanden
Kaart met locatie San Blas-eilanden

De San Blas-eilanden is een groep bestaande uit ongeveer 360 kleine eilanden, gelegen voor de kust van Panama. Veel van deze eilanden zijn onbewoond. Op een aantal leven wel mensen. Dit zijn de Kuna-indianen. Deze mensen zijn de oorspronkelijke bewoners van Panama en ze leven met veel respect voor de natuur. Zo mag je bij sommige eilanden niet duiken, omdat de natuur dan verstoord zou worden. Hun manier van leven is erg traditioneel en dat is mooi om te zien. Er zijn dan ook een aantal excursies die je kunt maken om de cultuur van de bewoners te ontdekken. Eilanden die het meest bekend zijn, zijn Cartí, Isla de los Perros en El Porvenir.

El Valle de Anton

Een van de meest kleurrijke steden van Panama is El Valle de Anton, gelegen op 2 uur afstand van de hoofdstad. Hier bevindt zich de Indiase markt waar lokale ambachtslieden worden verkocht. De Indianen die in deze omgeving leven verkopen handgemaakte houtsnijwerken, beeldhouwkunsten, schelpen, souvenirs en nog veel meer.

Panamakanaal

Panamakanaal
Panamakanaal
Kaart met locatie Panamakanaal

Hetgeen waarmee Panama wereldberoemd mee geworden is, is het 80 kilometer lange Panamakanaal. Hier varen jaarlijks duizenden schepen langs. Het kanaal maakt een passage van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan, doordat hij de landlengte doormidden snijdt van Midden-Amerika. Het is dan ook een belangrijke bron voor het internationale transport, omdat er niet meer om het hele continent Zuid-Amerika heen hoeft worden gevaren.

Feria del Mar

In Ciudad de Bocas op het eiland Isla Colón wordt jaarlijks in september de 4-daagse Feria del Mar gevierd. Een feest waarbij de hele stad beweegt op Reggaemuziek, Panamese Rock en Calypso. Dit is het grootste lokale festival op het eiland. Indiase ambachtslieden en vrouwen komen uit alle andere eilanden om hun sieraden, maskers en leren sandalen te verkopen.

Winkelen in Panama

Winkelen in Panama
Winkelen in Panama

De meeste winkel in Panama zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. De grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak ook op zondag geopend.

Museo de Arte Colonial Religioso (Panama-stad)

Museo de Arte Colonial Religioso
Museo de Arte Colonial Religioso
Kaart met locatie Museo de Arte Colonial Religioso

Het kunstmuseum Museo de Arte Religioso Colonial in Panama-stad herbergt kunstwerken en koloniale religieuze voorwerpen, sommige al uit de 16e eeuw. Het museum bevindt zich naast de ruïnes van Iglesia y Convento de Santo Domingo.

Museo de Historia de Panama (Panama-stad)

Museo de Historia de Panama
Museo de Historia de Panama
Kaart met locatie Museo de Historia de Panama

In het Museo de Historia de Panama in de hoofdstad Panama-stad krijg je een indruk van de geschiedenis van Panama. Je vindt het museum in de wijk San Felipe, vlakbij Plaza de la Independencia. Het is alleen doordeweeks geopend.

  • 1
  • 2
  • Volgende