Bezienswaardigheden Papoea-Nieuw-Guinea

Pagina 1 van 2 met 13 resultaten

Botanische tuinen Papoea-Nieuw-Guinea

Botanische tuinen Papoea-Nieuw-Guinea
Botanische tuinen Papoea-Nieuw-Guinea

Door de grote hoeveelheid ongerepte natuur die Papoea-Nieuw-Guinea tot op heden bevat, zijn er overal in het land erg veel natuurparken te vinden. Bekend zijn bijvoorbeeld de Botanische tuinen van Lae en Port Moresby. Beide parken bevatten zeer gevarieerde flora en fauna, en zijn het meer dan waard om eens te bezoeken.

Markten in Papoea-Nieuw-Guinea

Overal in Papoea-Nieuw-Guinea zijn leuke, interessante markten te vinden zoals de Hagen Market en Ela Beach Craft Market.

De Hagen Market is een van de grootste markten van Papoea-Nieuw-Guinea, hier kun je allerlei traditionele producten kopen op de zaterdag. Het is er echter wel altijd erg druk, en er zijn ook zakkenrollers die daar profijt bij hebben. Pas hierop, dit geldt overal in Papoea-Nieuw-Guinea!

De Ela Beach Craft Market in Port Moresby, waar ze vele schilderwerken, beeldhouwwerken, manden, schelpen en geweven goederen verkopen in een ultieme, vrolijke sfeer. Overal zijn traditionele dansers die daarvoor zorgen. Ook is er een grote barbecue waardoor de goede sfeer bevorderd wordt en de lokale bevolking bijeen komt. De markt wordt elke laatste zaterdag van de maand gehouden in Port Moresby. Oorspronkelijk werd de markt exclusief gehouden voor de buitenlanders die in Papoea-Nieuw-Guinea kwamen wonen.

Winkelen in Papoea-Nieuw-Guinea

Over het algemeen zijn de winkels in heel Papoea-Nieuw-Guinea geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00, zaterdagen van 09.00 – 13.00 en op zondag zijn de winkels vaak wat langer open.

Zwarte stranden

Er zijn verscheidene goede zwarte stranden waar gezwommen kan worden ten oosten van de stad richting Ahioma, maar zijn vaak niet vanaf de weg te zien. Ook bij Malolo To Hansa Bay & On To Watam zijn stranden waar je goed kunt zwemmen, maar pas op de stroming.

Duiken en snorkelen Papoea-Nieuw-Guinea

Duiken en snorkelen Papoea-Nieuw-Guinea
Duiken en snorkelen Papoea-Nieuw-Guinea

Duiken en snorkelen is op Papoea-Nieuw-Guinea erg in trek, en vooral in de omgeving van Port Moresby, wat erg mooi is. Er bevinden zich hier de beste duikspots, inclusief oude wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Ook Loloata Island is een populaire spot voor duikers. In West New Britain Province zijn naast de schitterende natuur en zeldzame vogels de beste duikspots te vinden in Kimbe Bay.

Sepik rivier

Sepik rivier
Sepik rivier

Waarschijnlijk het meest fascinerende gebied in Papoea-Nieuw-Guinea is de regio rondom de Sepik rivier. De rivier stroomt ruim 1.100 kilometer door de dichte jungle en moeras van het land. Wel is de rivier goed bevaarbaar en daardoor een goede manier om de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea te verkennen. Langs de rivier liggen in de jungle nog verschillende traditionele dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Vooral voor de liefhebbers van primitieve kunst is de regio de perfecte verblijfplaats, elke stam heeft namelijk zijn eigen stijl, kleuren en kleding.

Kokoda Track

Kokoda Track is een parcours van 96 kilometer en neemt je mee door de jungle, over de heuvels en langs de rotsen. Naast dat het een hele leuke tocht is, heeft de route ook nog een historische waarde. Deze track is namelijk de plek waar Japanse, Amerikaanse en Australische soldaten vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de route kom je daarom ook diverse gedenktekens tegen.

  • 1
  • 2
  • Volgende