Papoea-Nieuw-Guinea

Eiland Nieuw-Guinea
Eiland Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea, sinds de onafhankelijkheid van Australië in 1975 officieel de Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea geheten, is een land gelegen op het continent Oceanië, ten noorden van Australië. De hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea is Port Moresby. Papoea-Nieuw-Guinea is één van de meest diverse landen ter wereld, met ruim 850 inheemse talen, en ten minste evenveel traditionele samenlevingen, terwijl er nog geen 7 miljoen mensen op het eiland leven. Ook de flora en fauna van Papoea-Nieuw-Guinea is uniek. Er heerst extreme armoede, met ruim eenderde deel van de bevolking die leeft op minder dan $1,25 per dag. Volgens de VN leeft daarmee 37,5% van de populatie onder de armoedegrens.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Papoea-Nieuw-Guinea
Officiele naam:
Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea
ISO:
PG
Ligging:
oost
Hoofdstad:
Port Moresby
Inwoners:
+/- 6058000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Christendom
Tijdzone:
UTC +10
Munteenheid:
kina
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
462840 km≤

Ervaringen

Heb je ooit Papoea-Nieuw-Guinea bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Papoea-Nieuw-Guinea

Rainforest Habitat (Lae)

Het regenwoud Rainforest Habitat bestaat uit ruim 3000m² gereconstrueerd regenwoud, binnenin een gecamoufleerd huis. Populaire attracties zijn de vele paradijsvogels, de orchideeëntuin en met als hoogtepunt “Argo”, de gigantische doch trage zoutwaterkrokodil. Dit logge dier garandeert prachtige foto's en een indrukwekkend gezicht. Je kunt hem van een afstandje bewonderen. Iedereen is vrij dit regenwoud te bezoeken en het is dan ook een populaire bezienswaardigheid in Papoea-Nieuw-Guinea.

Lae War Cemetry (Lae)

De Lae War Cemetry is gelegen ten zuiden van de Botanical Gardens, en is goed onderhouden door de Australische Overheid. Op deze oorlogsbegraafplaats kun je (als je de moeite neemt) 2.808 graven tellen. 2.363 van deze graven zijn Australisch en de rest is grotendeels Indisch, Nieuw-Zeelands en Brits. Op de War Cemetery is bewaking aanwezig, om ervoor te zorgen dat er met respect met de graven wordt omgegaan.

Botanical Gardens (Lae)

Botanical Gardens
Botanical Gardens
Kaart met locatie Botanical Gardens

In de Botanical Gardens van Lae kun je over smalle paden door het regenwoud van Lae lopen, met daarin gigantische bomen waarin vele schitterende vogels en vlinders schuilen. Aan te raden is om met een gids in de weekenden de tuinen te bezoeken. Hij of zij kan je alles vertellen over de bijzondere flora en fauna van de botanische tuinen, verhalen die je helaas moet missen wanneer je de tuinen op eigen houtje gaat ontdekken.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Papoea-Nieuw-Guinea

Video's

Artikelen

Nieuws

Eten en drinken

In Papoea-Nieuw-Guinea zijn veel soorten eten van over de hele wereld te vinden, zoals Aziatisch en Indiaas. Ook zijn tegenwoordig fastfood restaurants meer in opkomst. Deze zijn te vinden in alle grotere plaatsen op Papoea-Nieuw-Guinea. De oorspronkelijke, traditionele keuken is vrij eenvoudig, waarvan de hoofdbestanddelen voornamelijk uit vlees en vis bestaan.

Er zijn erg veel koffieplantages op Papoea-Nieuw-Guinea, en ongeveer 75% wordt door de bevolking zelf verbouwd. Dit is voornamelijk 'bergland koffie'.

Vervoer

Papoea-Nieuw-Guinea is per vliegtuig bereikbaar, en de vlucht duurt ongeveer 18 uur.

Er wordt in Papoea-Nieuw-Guinea aan de linkerkant van de weg gereden. Het wordt door het ministerie van buitenlandse zaken afgeraden om gebruik te maken van plaatselijke taxi's of zogeheten 'public vehicles'. Deze worden als onbetrouwbaar aangemerkt waarbij het risico op berovingen groot is. Bij het hotel is het vaak mogelijk om vervoer te organiseren, meestal bij een autoverhuurbedrijf met een goede bekendheid en positieve reputatie. Het wordt bovendien aangeraden om met de deuren op slot en gesloten ramen te rijden.

Visum

Voor een vakantie in Papoea-Nieuw-Guinea heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 5 maanden geldig is na terugkomst en is een visum vereist. Reis je per vliegtuig dan is het visum te koop op de luchthaven. Kom je per boot of over land dan dien je het visum van tevoren te regelen.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau is lager dan in Nederland. De munteenheid is de Kina (PGK), wat in één van de gesproken talen, Pisin, parelschelp betekent. Creditcards worden nauwelijks geaccepteerd, maar er zijn overal voldoende geldautomaten, met name in de grotere steden.

Veiligheid

Het wordt aangeraden om extra waakzaam te zijn, aangezien de veiligheidssituatie in het land vrij onvoorspelbaar is. Met name 's avonds en in de nacht is dit van belang.

Medische informatie

De kwaliteit van de gezondheidszorg in Papoea-Nieuw-Guinea is beperkt. In geval van ernstige ziekte of ongeval is het eventueel mogelijk om geëvacueerd te worden naar Australië. Voor meer informatie met betrekking tot benodigde vaccinaties en dergelijke wordt geadviseerd contact op te nemen met de GGD.

Er worden inentingen aanbevolen. Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het wordt in Papoea-Nieuw-Guinea ten zeerste afgeraden water uit de kraan te drinken.

Bevolking

Driekwart van de ruim 6 miljoen inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea leeft in de hooglanden. Hier worden eeuwenoude stammentradities en religieuze gebruiken in stand gehouden. Eeuwenlang hebben verschillende stammen zich onafhankelijk van elkaar ontwikkeld, waardoor de cultuur ontzettend divers is. De hoeveelheid verschillende etnische groepen wordt op zo'n 1000 geschat, waarvan elke groep zijn eigen stijl en klederdracht heeft. De bevolking bestaat voornamelijk uit Papoea's en Melanesiërs. In Papoea-Nieuw-Guinea is het merendeel christelijk, waar veel traditionele normen en waarden aan toegevoegd zijn. Football en rugby zijn de belangrijkste sporten van Papoea-Nieuw-Guinea.

De taal

In Papoea-Nieuw-Guinea worden wel meer dan 850 inheemse talen gesproken. De twee meest voorkomende gesproken talen zijn echter het Engels en het Pisin. De officiële talen zijn dan ook het Engels, Hiri Motu en Tok Pisin.

Flora & Fauna

In de wijde, ongerepte natuur op Papoea-Nieuw-Guinea huizen veel zeldzame vogel- en insectensoorten. Er leven zo'n 700 verschillende vogelsoorten, van duiven tot papegaaien tot kaketoes. Het land staat echter bekend vanwege de grote aantallen felgekleurde paradijsvogels, waarvan 38 van de 43 hier gevonden zijn. Er zijn bovendien ook vele zoogdieren te vinden zoals kangoeroes en wallebies. Ook op het gebied van flora is hier veel te zien en te ontdekken, zo bevinden zich hier zo'n 3000 soorten orchideeën! Tot op heden worden er nog nieuwe soorten ontdekt.

Geschiedenis

Al vanaf 1500 bezochten Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers het eiland Nieuw-Guinea, maar het werd uiteindelijk door de Nederlanders gekoloniseerd. Later werd het land echter ook opgesplitst met Duitsland en Brittannië. In 1906 werd het Britse deel van Guinea aan Australië overgedragen, en de naam Brits Nieuw-Guinea veranderde in het Territorium van Papoea. In de Eerste Wereldoorlog bezette Australië echter ook het Keizer Wilhelmsland, wat vanaf dan Nieuw-Guinea genoemd wordt. Beide gebieden worden echter weer verenigd in 1949 en in 1975 onafhankelijk verklaard, en gaat het land verder als Papoea-Nieuw-Guinea.

Interesse in een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat is het huidige reisadvies / kleurcode voor Papoea-Nieuw-Guinea?

Op dit moment zijn alle landen 'oranje'; ook Papoea-Nieuw-Guinea.

Kan ik een vakantie boeken naar Papoea-Nieuw-Guinea i.v.m. Corona?

Tot half maart 2021 kun je niet op vakantie. Je kunt echter al wel een vakantie boeken voor de periode daarna. Vraag gratis & vrijblijvend een offerte op voor jouw wensen