Bezienswaardigheden Peru

Pagina 1 van 3 met 28 resultaten

Nationaal Park Manú

Nationaal Park Manú
Nationaal Park Manú
Kaart met locatie Nationaal Park Manú

In het zuidoosten van het Amazonegebied, in de regio Madre de Dios, ligt het Nationaal Park Manú. Dit is een van de grootste natuurparken ter wereld. Omdat het park 150 tot 4.000 meter boven zeeniveau ligt, vind je veel ecologische zones van Peru in het park terug. Het heeft een zeer gevarieerde en uitgebreide flora en fauna en beschikt over meer dan 10% van alle vogel- en plantensoorten van de wereld. Er leven 800 soorten zoogdieren en 200 soorten vogels in het park. Ook leven er veel insecten en reptielen en zwemmen er meer dan 120 vissoorten rond. Verder zijn er meer dan 150.000 plantensoorten. Het park is voor wetenschappers erg interessant, omdat de biodiversiteit zo groot is. Naast de dieren en planten leven er ook nog 30 indianenstammen en andere inheemse Amazone-volken.

Zondagmarkt van Pisac

Zondagmarkt van Pisac
Zondagmarkt van Pisac
Kaart met locatie Zondagmarkt van Pisac

Een van de belangrijkste markten in de omgeving van Cuzco is de zondagmarkt van Pisac. Vroeger werd de markt vooral gebruikt door indiaanse handelaren. Zij verkochten er hun producten en gewassen. Tegenwoordig bestaat een groot deel van de markt echter uit kunstnijverheid en toeristische souvenirs. Ook kun je er groenten, kruiden, aardappels, lucifers, sinaasappels en medicijnen kopen. Je kunt er mooie foto's maken van de plaatselijke bevolking in hun kleurrijke kleren.

Winkelen in Peru

Er zijn genoeg plaatsen waar je kunt winkelen in Peru. Wil je graag winkelen in een winkelcentrum aan zee? Dan moet je een keer naar Larcomar in Miraflores. Boven de Grote Oceaan op een rots vind je Larcomar. Hier wordt entertainment gekoppeld aan winkelen. In Lacromar vind je alles, van stijlvolle kleding tot souvenirs. Ook zorgt de zeebries voor heerlijke verkoeling. Er zijn meer dan 80 winkels waaronder videohallen en ijswinkels.

Winkelen kun je ook in Surco. Hier vind je Jockey plaza, het grootste winkelcentrum van de stad. Er zijn boetiekjes waar je luxegoederen zoals parfum en sigaren kunt kopen. Ook kun je kleding kopen in winkels als Saga Falabella en Ripley. Als je geen zin hebt om te winkelen, kun je ook naar de bioscoop om een film te kijken.

Ballestaseilanden

Ballestaseilanden
Ballestaseilanden
Kaart met locatie Ballestaseilanden

De Ballestaseilanden, vlakbij de kust van Peru gelegen, zijn ook het bezoeken waard. De eilanden worden veel bezocht door zeeleeuwen en pinguïns. Ze liggen in de buurt van de stad Pisco. Op de Ballestaseilanden winnen de mensen nog steeds vogelmest. De mest die de vogels achterlaten op het eiland wordt eens in de vijf jaar van de rotsen geschraapt en aan het vasteland verkocht.

Oude stad Caral

Caral is de oudste stad van Zuid-Amerika. Er zijn resten van beschavingen van meer dan 4500 jaar oud gevonden. Het ligt 200 km ten noorden van Lima in een vallei. Een piramide is het oudste bouwwerk van de ruïnes van Caral. De piramide dateert uit de 27e eeuw v. Chr. Caral was de eerste stad in Zuid-Amerika die gebouwd werd van steen.

Museo Nacional de Antropologia y Arqueología (Lima)

Museo Nacional de Antropologia y Arqueología in Lima geeft een goed beeld van wat de verschillende culturen in Peru hebben achtergelaten. Je vindt er een uitgebreide collectie van vondsten zoals keramiek en textiel. De vondsten geven je een goede kijk in de culturen van de pre-Inca tijd, zoals de Paracas, Lima, Nazca, Chavín en Chimú. De culturen van het land zijn uitgestald in verschillende ruimtes. Elke kamer heeft een tijdlijn en een gids door de ontwikkeling van de desbetreffende cultuur. Een klein deel van de tentoonstelling is gewijd aan de Inca en aan de koloniale tijd. Rond het museum vind je prachtige tuinen en binnenplaatsen. Het museum is van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 5 geopend. Op zaterdag is het museum van 9 tot 4 geopend. Er zijn ook rondleidingen. Deze worden in het Spaans of het Engels gegeven.

Museo Amano (Lima)

Een ander museum in Lima is Museo Amano. Dit museum geeft je een goed overzicht van alle beschavingen die in de loop der jaren in Peru hebben gewoond. In het museum vind je de privécollectie van Mr. Yoshitari Amano. Het museum bevat voornamelijk dingen van de Chancay-cultuur, zoals textiel en keramiek. Alle vondsten zijn chronologisch geordend. Zo kun je de ontwikkelingen van de pre-Colombiaanse beschavingen die in Peru leefden goed volgen. Het museum kan alleen bezocht worden op afspraak. Dit kan van maandag tot vrijdag om 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur. Je krijgt dan een rondleiding die een uur duurt.

Markt in Lima (Lima)

Er is ook een leuke markt in Lima die elke dag van 12.00 tot 20.00 uur geopend is. Je vindt hier veel verschillende producten. Voorbeelden hiervan zijn ambachtelijke handwerken. De producten verschillen van kwaliteit maar zijn vaak goedkoper dan in de meeste souvenirwinkeltjes in Lima.

Santa Catalinaklooster (Arequipa)

Santa Catalinaklooster
Santa Catalinaklooster
Kaart met locatie Santa Catalinaklooster

Santa Catalinaklooster is een uniek klooster, gesticht in 1580 door een rijke weduwe. Er leven nu nog steeds kloosterzusters in het gebouw. Het klooster was compleet afgesloten voor de buitenwereld tot 1970. Binnenin bevindt zich een echte stad, met straten en pleintjes. Het complex is bijna 20.000 vierkante meter groot. Wat kenmerkend is voor het complex zijn de kleurrijke muren.

Basilica Cathedral of Arequipa (Arequipa)

Basilica Cathedral of Arequipa
Basilica Cathedral of Arequipa
Kaart met locatie Basilica Cathedral of Arequipa

De kathedraal op het Plaza de Armas is een indrukwekkend gebouw wat meteen in het oog springt. De oude kathedraal werd in 1844 volledig afgebrand en pas in 1868 heropgebouwd. Een groot deel van de schilderijen en beelden weden vernietigd. Het is een van de belangrijkste katholieke kathedralen van de stad. Tegenwoordig wordt de kathedraal ook wel beschouwd als een van Peru's mooiste en bijzonderste gebouwen sinds de Spaanse verovering.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende