Bezienswaardigheden Puerto Rico

Pagina 1 van 2 met 18 resultaten

Muziek Museum

Muziek Museum
Muziek Museum
Kaart met locatie Muziek Museum

Het Muziek Museum in Puerto Rico staat in het teken van... Muziek! Je ziet hier een verzameling van Indiase, Spaanse, Afrikaanse en Puerto Ricaanse muziekinstrumenten. In de 19e eeuw was de romantische Danza de favoriete muziekstijl van de Puerto Ricaanse maatschappij. Daarnaast waren bomba en plena bekende Afrikaanse stijlen in het land. Het museum is te vinden in een privé-woning in de stad Ponce, ontworpen door Alfredo Wiechers.

Museo Francisco “Pancho” Coimbre

Museo Francisco “Pancho” Coimbre
Museo Francisco “Pancho” Coimbre
Kaart met locatie Museo Francisco “Pancho” Coimbre

Het Museo Francisco “Pancho” Coimbre staat bekend als het sport-museum van Puerto Rico en ligt in Ponce. Je kunt hier diverse foto's terugvinden van de sport honkbal. De spelers van de honkbalploeg kregen slechts $5 als ze wonnen en speelde het spel alleen als het licht was. Bekende namen die in dit museum hangen zijn Willy Mays en Richard Nixon. Daarnaast kun je er informatie vinden over de vrouwensporten die er vroeger waren in Puerto Rico.

Cascadas Water Park

Cascadas Water Park
Cascadas Water Park
Kaart met locatie Cascadas Water Park

Breng een bezoek aan het Cascadas Water Park in Aguadilla. Dit is het grootste waterpark van Puerto Rico. In het waterpark zijn diverse glijbanen, ontspannende zwembaden en vele uitdagende attracties. Zeker een bezoek waard!

Markten in Puerto Rico

Bezoek een van de lokale markten in Puerto Rico. Leuk voor souvenirs of om te kijken wat er allemaal verkocht wordt op zo'n markt. Het is vaak een kleurrijke en vrolijke bedoeling op de markt in Puerto Rico.

Forten

Forten
Forten

De forten van Puerto Rico zijn ook aan attractie op zich. San Juan was tijdens de Spaanse periode een belangrijke verdedigingsstad. Enkele forten zijn San Juan de la Cruz, San Felipe del Morro en El Morro. Het fort San Juan de la Cruz ligt in een baai vlak voor het fort San Felipe del Morro, die samen een entree vormden voor de boten. In 1625 waren de Nederlanders erin geslaagd het fort San Juan de la Cruz te veroveren. Helaas voor de Nederlanders kwamen de Spanjaarden terug en verjoegen de Nederlanders. Het fort biedt spectaculaire uitzichten op de Boca Viaje baai aan de westzijde en op de San Juan baai aan de oostzijde. Het interieur van het fort is gesloten voor publiek, maar je kunt wel rond de muren wandelen. Een ander fort wat het bekijken waard is, is El Morro, gelegen aan de ingang van de baai van San Juan. Het fort is 42 meter hoog en 4,5 meter breed. Het is afkomstig uit 1539. Het fort bestaat uit 6 verdiepingen met op de 6e verdieping een vuurtoren. Er zijn gratis rondleidingen waar je alles te weten kunt komen over El Morro. Als je op de bovenste verdieping staat, heb je een adembenemend uitzicht op zee.

Winkelen op Puerto Rico

Winkelen op Puerto Rico
Winkelen op Puerto Rico

De winkels van Puerto Rico liggen erg verspreid in de verschillende steden. Je kunt er terecht voor souvenirs, juwelen, lederwaren, foto's, cosmetica en elektronica. In San Juan kan je erg goed winkelen. Het grootste warenhuis is Plaza las Américas. Het warenhuis telt maar liefst 190 winkels en is daarmee het grootste warenhuis van de Cariben.

Paardrijden op Puerto Rico

Paardrijden op Puerto Rico
Paardrijden op Puerto Rico

Paardenliefhebbers kunnen de vele paden, stranden en parken van Puerto Rico te paard verkennen. Dit kan op het eigen unieke paardenras van Puerto Rico, het Paso Fino paard. Het paard is vooral een showpaard, maar wordt gebruik in allerlei disciplines. Er worden verschillende competities en evenementen gehouden. De twee best bekende evenementen zijn Dulce Sueño Fair in Guayama en Fiesta la Candelaria in Manatí. Voor instructies over het rijden met de paarden en om ze te huren kun je het beste terecht bij het ruitersportcentrum in Hacienda Carabali.

Duiken op Puerto Rico

Duiken op Puerto Rico
Duiken op Puerto Rico

Duiken in de wateren rondom Puerto Rico is bijzonder. Door de omvang van het eiland kunnen de duikplekken opgedeeld worden in geografische gebieden. Maar niet alleen de geografische posities zijn anders, elk gebied heeft zijn eigen karakteristieken en kenmerken. Duiken op Puerto Rico is dus erg divers wat betreft het onderwater terrein en de duikomstandigheden. In het noorden en in het oosten is het duiken gemakkelijk. De zee is zelden ruw en de duikplaatsen zijn vaak ondiep. Er bevindt zich hard en zacht koraal. Culebra ligt een eindje van het vasteland van Puerto Rico. Er wordt niet zo vaak gedoken, omdat je twee uur op de boot moet zitten om het eiland te bereiken. Vandaar dat je er lekker rustig kunt duiken. In het zuidoosten en bij het eiland Vieques is het ook gemakkelijk. Het rif loopt geleidelijk af en er bevinden zich eilanden van koraal. Het is een rustig gebied met weinig beschadigd koraal. In het zuiden loopt Puerto Rico's Wall die parallel loopt aan de zuidkust. Deze kan bereikt worden met een boot. Het laatste gebied waar je kunt duiken is in het westen, het eiland Mona en het eiland Desecheo. Dit gebied is vooral bedoeld voor de ervaren duikers. De trip moet goed gepland worden en dan nog kan het weer je plannen dwarsbomen. Je kunt er alleen duiken als het weer kalm is.

Golfen op Puerto Rico

Golfen op Puerto Rico
Golfen op Puerto Rico

Er bevinden zich talloze golfbanen in Puerto Rico waar je een balletje kunt slaan. Vele zijn van kampioenschapsniveau. De golfbanen combineren visuele invloeden van de natuurlijke omgeving van Puerto Rico, zoals de regenwouden, de meren, de rivieren, de palmbomen en de stranden, met de uitdaging van de banen waarvan sommige door de grootste namen uit de golfbusiness zijn ontworpen.

Enkele goede golfbanen van Puerto Rico zijn:
- Trump International Golf Club, in Rio Grande
- Dorado Beach Resort & Club, in Dorado
- Bahía Beach Resort & Golf Club, in Cabo San Lucas
- Coco Beach Golf & Country Club, in Rio Grande

  • 1
  • 2
  • Volgende