Puerto Rico

Landschap Puerto Rico
Landschap Puerto Rico

In het oostelijke deel van de Caribische Zee ligt het kleine landje Puerto Rico, officieel een vrijstaat van de Verenigde Staten. Het land maakt deel uit van de Grote Antillen en heeft 2 aangrenzende landen. Aan de oostkant ligt de Dominicaans Republiek en ten westen liggen de Maagdeneilanden. Het land heeft een lengte van 175 km en een breedte van 55 km en is daarmee 3,5 keer zo klein als Nederland. Puerto Rico heeft een oppervlakte van 8.875 km2 en ca. 3,9 miljoen inwoners die vrijwel allemaal katholiek zijn. De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan. Hier wonen ca. 435.000 inwoners op een oppervlakte van 199 km2. Bijna de helft van deze stad bestaat uit water, maar desondanks is het nog steeds de grootste stad van Puerto Rico. Net zoals in Amerika betalen de inwoners hier met de Amerikaanse dollar. In Puerto Rico is het 5 uur eerder dan in Nederland. Je kunt dus een tijdje last hebben van een kleine jetlag.

Het landschap van Puerto Rico is erg mooi om te zien voornamelijk vanwege de diversiteit. Je kunt er genieten van witte stranden met palmen, bergen, glooiende heuvels, tropisch regenwoud en stukken woestijnachtig gebied. 60% van het land bestaat uit bergachtig landschap. De Cordillera Central loopt door het midden van het eiland. Met een hoogte van 1338 m is de Cerro La punta de hoogste berg van Puerto Rico.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Puerto Rico
Officiele naam:
Puerto Rico
ISO:
PR
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
San Juan
Inwoners:
+/- 3900000
Taal:
spaans
Godsdienst:
Katholiek
Tijdzone:
UTC -4
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
8875 km≤

Ervaringen

Heb je ooit Puerto Rico bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Puerto Rico krijgt gemiddeld een 9,0 uit 10 op basis van 2 ervaringen:

9,0 2 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 2 resultaten

plaats: San Juan, reisperiode: april 2016

Mijn tweede thuis, Puerto Rico heeft zoveel te bieden, ik bied graag mijn hulp aan voor mensen die dit ook eens willen ervaren.

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: San Juan, reisperiode: december 2014

Puerto Rico is een prachtig eiland, maar zorg er voor dat je er niet te lang blijft. Er liggen nog vele mooiere plaatsen in de omgeving! Een cruise die bijvoorbeeld begint in San Juan is ideaal. Dan kun je nog enkele dagen ervoor, of erna blijven. Ik zou het er niet langer dan een dikke week uithouden denk ik. Wat ze zeggen over het Spaans, daar kan de bevolking ook nog aardig onbeschoft mee doen. Spreek je geen Spaans? Dan helpen ze je niet (Dit is trouwens niet het geval bij de echt toeristische plaatsen). Stranden, bezienswaardigheden (zoals het fort) zijn erg mooi. Niks van ook maar enige criminaliteit gezien; er werd mij zelfs verteld dat je je auto gewoon open kon laten omdat er zoveel politie rondreed, dus laat je daar alsjeblieft niet door 'choqueren'. Let op! Puerto Rico, en met name San Juan, is een van de duurdere eilanden rond de Eastern-Caribbean.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 10
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
 • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puerto Rico

Bosque Estatal Rio Abajo (Arecibo)

Bosque Estatal Rio Abajo
Bosque Estatal Rio Abajo

Bosque Estatal Rio Abajo is een bosreservaat van 5.780 hectare groot die 223 verschillende planten- en diersoorten huisvest. Enkele voorbeelden van plantensoorten zijn de kapokboom, Aziatische teakbomen, de West-Indische mahonieboom en Australische dennen. Een diersoort die er woont is de Puerto Ricaanse Amazonepapegaai die alleen op Puerto Rico voorkomt en met uitsterven wordt bedreigd.

Lago Dos Bocas (Arecibo)

Lago Dos Bocas
Lago Dos Bocas

Lago Dos Bocas is een meer gelegen in de gemeentes Arecibo en Utuado. Het meer ontstond in 1942, toen een dam werd gebouwd door de Puerto Rico Electric Power Authority voor een waterkrachtcentrale. Er zijn verschillende restaurants rond het meer gebouwd, waardoor het een veel bezochte bestemming is voor zowel Puerto Ricanen als toeristen.

Reserva Natural Laguna de Joyuda (Mayaguez)

Reserva Natural Laguna de Joyuda
Reserva Natural Laguna de Joyuda

Reserva Natural Laguna de Joyuda is een natuurreservaat van ongeveer 120 hectare groot. Het hart van het natuurreservaat is het meer Laguna de Joyuda. Dit meer heeft een diepte die nauwelijks voorkomt van ongeveer 1,2 meter. Er leven verder veel watervogels en 40 vissoorten. Wat nog meer bijzonder is aan Laguna de Joyuda is dat het water een groene gloed heeft door speciale micro-organismen. Het meer kun je verkennen per kajak.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Puerto Rico

Artikelen

Eten en drinken

Puerto Rico heeft te maken met vele buitenlandse invloeden en daardoor kun je er bijna alle keukens van de wereld ontdekken. Vooral in San Juan kun je van vele verschillende gerechten genieten. De nationale keuken van Puerto Rico lijkt op de Mexicaanse keuken, maar is over het algemeen een stuk milder. In de maaltijden zitten vooral bonen, rijst, yautias, sofrito, tomatensaus, pepers, knoflook en koriander. Een van de bekendste gerechten uit Puerto Rico is de asopao. Dit is een soort van soepachtige stoofschotel met daarin avocado en kip, vlees of krab. Naast dit gerecht wordt er ook veel mofongo geserveerd in de restaurants. Dit bestaat uit een gestampte specialiteit, die smaakt naar aardappel, en vlees of vis. Bijna in elk gerecht vind je wel vis of vlees terug, maar ze denken ook aan de vegetariër. Dan staan de vele groentes en fruit centraal in de gerechten.

Het nationale drankje van Puerto Rico is de rum. Dit drankje is bij iedere inwoner bekend en wordt dan ook rijkelijk gedronken. Wanneer je in Puerto Rico op vakantie bent, moet je zeker deze rum geprobeerd hebben.

Vervoer

De belangrijkste luchthaven van Puerto Rico is de Luis Muñoz Marín International Airport in Carolina. Dit vliegveld ligt dicht in de buurt van de hoofdstad San Juan. Vaak wordt er eerst naar de Verenigde Staten gevlogen en vanuit daar kan er rechtstreeks naar Puerto Rico gevlogen worden. Op het vliegveld zijn geen bagagekarren aanwezig, dus ben daarop voorbereid als je veel bagage mee moet nemen. Het is mogelijk om een portier in te huren om de bagage te dragen. Hiervoor betaal je sowieso een vergoeding. Vanaf het vliegveld is het mogelijk om een taxi te nemen naar het hotel. Sommige hotels hebben speciale bussen die je rechtstreeks naar het hotel brengen. Deze bussen staan op het vliegveld op je te wachten. Wanneer je het even niet meer weet, kun je terecht bij de Puerto Rico Tourism Company. Zij helpen je met het zoeken naar een geschikt vervoersmiddel. Vanuit Nederland zal de vlucht ongeveer 12 uur duren.

Wanneer je weer terug gaat naar een ander land zul je geïnspecteerd worden door de Amerikaanse Ministerie van Landbouw. Zo willen ze ervoor zorgen dat er geen illegale export van producten plaats vind en dat je geen ziektes meeneemt vanuit Puerto Rico. Medicijnen moeten altijd vervoerd worden met origineel recept en verwijsbrief van de arts.

Het openbaar vervoer is erg slechts in Puerto Rico. Buiten de metro kun je niet reizen met bussen of treinen. Om er zeker van te zijn dat je op de juiste plek aankomt, huren meeste reizigers een eigen auto. Het is wel mogelijk om met een taxi te reizen. Kies altijd voor de witte taxi met het officiële logo en Taxi Turístico op de voordeur. Deze taxi's zijn speciaal gesponsord voor het toerisme en zijn erg schoon, herkenbaar en betrouwbaar. Er is ook een Público, een gedeelde taxi service voor een lage prijs. Deze taxi's kun je herkennen aan de gele kentekenplaat met het woord Público erop.

Visum

Voor een vakantie in Puerto Rico heb je een geldig paspoort nodig en geldt dezelfde visumverplichting als voor de Verenigde Staten. Als je in het bezit bent van een Nederlands paspoort houdt dat in dat je geen visum nodig hebt bij een verblijf korter dan 90 dagen. Wel dien je je 72 uur voor aankomst te registreren. Deze registratie bestaat uit het invullen van een vragenlijst via internet. Daarnaast worden er vingerafdrukken en een digitale gezichtsfoto gemaakt bij aankomst op de luchthaven.

Prijsniveau

In Puerto Rico kan er betaalt worden met de Amerikaanse Dollar. Zorg ervoor dat je de Euro inwisselt tegen een gunstige koers.

Veiligheid

Op Puerto Rico worden vele misdrijven gepleegd. In 2002 was het moord gehalte 2 keer zo hoog dan in New York maar wel minder dan in Washington DC. De minste criminaliteit wordt gepleegd in de rijke voorsteden met uitzondering op de stedelijke gebieden zoals San Patricio of Guaynabo. De meeste criminaliteit wordt gepleegd in de metropolen van San Juan en Ponce en staat direct in verbinding met de drugshandel. Het komt maar weinig voor dat er een gewelddadige actie op toeristen word uitgevoerd. Waar toeristen te vinden zijn, vindt je ook politie.

Pas altijd op voor je spullen, want toeristen worden vaak beroofd. Laat nooit waardevolle spullen achter in je auto, want deze wordt makkelijk opgebroken door de dieven. Blijf uit de buurt van sloppenwijken en de openbare wooncomplexen zoals de caseríos.

Het is verboden om zomaar foto's en films te maken van de lokale bewoners zonder toestemming. Zelfs kinderen mogen niet gefotografeerd worden, omdat dit als onbeschoft word gezien. Ben altijd beleefd en zorg ervoor dat je niet op valt.

Medische informatie

De gezondheidsdiensten in Puerto Rico zijn van hoog niveau. Er zijn diverse opgeleide artsen en specialisten die je kunnen helpen als er wat mis is. Wel zijn deze diensten vrij duur en je zult lang moeten wachten totdat je er terecht kunt.

Er zijn een aantal verplichte inentingen voor Puerto Rico. Neem contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic voor actuele adviezen.

Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken in Puerto Rico. Beter kun je naar de supermarkt gaan en daar flessen mineraalwater kopen.

Bevolking

Op dit moment wonen er bijna 3,9 miljoen mensen in Puerto Rico, waarvan 85% katholiek is. De bevolkingsdichtheid van dit land is vele male groter dan die van welke staat in de VS dan ook. De bevolking bestaat vooral uit Afrikanen, Spanjaarden, Amerikanen en Indianen. De taal die er gesproken wordt is Spaans en Engels. Op straat kun je het beste terecht met de Spaanse taal. Doordat het toerisme bekend is bij de lokale bevolking, zijn de inwoners erg gastvrij. Doordat de bevolking erg trots is op hun land, zijn ze erg zuinig met erfstukken. Er zijn vele musea waar diverse erfstukken tentoongesteld worden.

De taal

De officiële taal van Puerto Rico is Spaans, maar er wordt ook vaak Engels gesproken. Wanneer je over straat loopt is het handiger om Spaans te spreken tegen de bevolking.

Flora & Fauna

Wanneer je echt iets moois wilt zien van Puerto Rico, dan moet je een kijkje nemen bij het tropische regenwoud in het noordoosten van het eiland. Je kunt er genieten van 40 verschillende orchideeënsoorten en duizenden verschillende tropische plantensoorten. Aan de andere kant van het eiland is het juist zeer droog, waardoor er weer speciale vegetatie te vinden zijn. Daarnaast zijn er cactusvelden, mangrovebossen en palmen te vinden op dit eiland.

Op het eiland zijn vele kleine reptielen te vinden zoals hagedissen en leguanen. Sommige zijn zelfs al gegroeid tot een lengte van anderhalve meter. Een speciaal dier op Puerto Rico is de coqui. Dit dier kun je vergelijken met de kikker in ons land, maar helaas is de coqui alleen te vinden op dit eiland. Rondom Puerto Rico leven ook diverse dieren in het water zoals de zeekoe, barracuda, kreet en subtropische vissen.

Geschiedenis

Puerto Rico werd in 1493 ontdekt door Christoffel Columbus tijdens zijn tweede ontdekkingsreis. Het land werd vernoemd naar de heilige Johannes de Doper en kreeg de naam San Juan Bautista. Dit is tot op de dag van vandaag de naam van de hoofdstad van Puerto Rico. Het eiland werd een tijd later in bezit genomen door de Verenigde Staten, na de Spaans-Amerikaanse oorlog.

Heeft u interesse in een reis naar Puerto Rico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing