Bezienswaardigheden Qatar

Pagina 1 van 2 met 17 resultaten

Wapenmuseum

Het Wapenmuseum is een museum waar diverse wapens tentoongesteld worden aan het publiek. Je kunt hier o.a. zwaarden, dolken en vuurwapens bezichtigen. Dit museum ligt in het Al Lagta gebied, dichtbij Doha.

Aquapark

Aquapark
Aquapark

Het aquapark in Qatar ligt in Abu Nakhla, het is niet alleen een park om de attracties maar zeker ook voor de bars. Het park is begonnen met een oppervlakte van 50.000 m² en is steeds verder uitgebreid waardoor het park nu al 100.000 m² tot zijn beschikking heeft. Het park biedt plaats voor 3.000 mensen die kunnen genieten van vele waterattracties, bars, een sportveld en verschillende zwembaden.

Markt in Qater

Markt in Qater
Markt in Qater

In Qatar zijn diverse markten te vinden, de bekendste zijn de dierenmarkt en de Falconry Souq. Bij de laatste kun je terecht voor valken. In de buurt is er informatie te vinden over de dagen en tijden van de markt in elk dorp/stad.

Umm Salal Mohammed Fort

Ongeveer 20 kilometer ten noorden van de hoofdstad Doha ligt het Umm Salal Mohammed Fort. Het fort is gebouwd laat in de 19e eeuw en werd geopend begin 20e eeuw. Het fort onderscheidt zich van andere forten in de regio door zijn indrukwekkende gevel en de dikke hoge muren. Ook in het fort zijn ze niet vergeten het fort te voorzien van mooie en decoratieve elementen, hierdoor is het dan ook één van de mooier forten in Qatar.

Winkelen in Qater

In Qatar is het winkelen een waar paradijs. Er zijn vele grote shoppingcentra waar diverse winkels onder een dak zitten. Ook is het hier taxfree. Een shoppingcentra is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je terecht voor alles, van kleding tot elektronica.

  • 1
  • 2
  • Volgende