Qatar

Promenade The Pearl Doha Qatar
Promenade The Pearl Doha Qatar

Qatar is een klein land wat ligt in het Midden-Oosten. Het heeft een oppervlakte van 11.000 km2 en ca. 850.000 inwoners. Qatar grenst aan Saoedi-Arabië en Bahrein. Naast deze landen grenst Qatar aan de Perzische golf. Qatar is een Arabisch emiraat en wordt geleid door de Sjeik Hamad Bin Khalifa Al Thani. Hij behoort tot het hoofd van dit emiraat. Doha is de hoofdstad van Qatar. In deze stad wonen ca. 400.000 inwoners. Dat is bijna de helft van alle inwoners van Qatar. De officiële taal die gesproken wordt in Qatar is Arabisch. Dit wordt door de meeste bevolking gesproken. Engels is de 2e taal die de inwoners spreken. Wanneer je hier op vakantie gaat, zal het makkelijk communiceren zijn door de goede beheersing van de Engelse taal. 77,5% van alle inwoners hoort bij de Moslims. Slechts 8,5% is Christen. Naast deze 2 hoofdgroepen hoort 14% bij een ander geloof. Dit geloof is o.a. het Hindoeïsme. De munteenheid van Qatar is de Qatarese rial.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Qatar
Officiele naam:
Staat Qatar
ISO:
QA
Ligging:
noord
Hoofdstad:
Doha
Inwoners:
+/- 850000
Taal:
Arabisch
Godsdienst:
Moslim
Tijdzone:
UTC +3
Munteenheid:
Qatarese rial
Klimaat:
woestijnklimaat
Oppervlakte:
11000 km≤

Ervaringen

Heb je ooit Qatar bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Qatar krijgt gemiddeld een 9,0 uit 10 op basis van 1 ervaringen:

9,0 1 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 1 resultaat

plaats: Doha, reisperiode: november 2019

Prachtige stad. Vriendelijke mensen. Heerlijk eten. Goed betaalbaar.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Qatar

Wakra Beach en Park (Wakra)

Een van de beste en mooiste stranden van Qatar vind je in het Wakra Beach & Park. Het is een fijne plaats om samen met vrienden of familieleden een dag door te brengen. Er is een diversiteit aan speeltoestellen voor de kleintjes en voor de volwassenen zijn er special plekken waar ze kunnen ontspannen en zitten. Vanuit Doha rijd je binnen 30 minuten naar het Beach & Park.

MoskeeŽn in Al Wakra (Wakra)

MoskeeŽn in Al Wakra
MoskeeŽn in Al Wakra

In het centrum van Al Wakra staan bijzonder veel moskeeën. Vooral de Al Ayouni Moskee is een bekende in de stad. Het werd gebouwd in 1953 in de buurt van de kust. Een bijzonder kenmerk aan de moskee is dat er maar één ingang is, aan de oostkant. Normaal werden moskeeën in Qatar gebouwd met drie ingangen. Een kleinere moskee, de Abu Manaratain Moskee, werd opgericht in 1940 in de buurt van de kust.

Haven Al Khor (Al Khor)

Haven Al Khor
Haven Al Khor

Een belangrijke industrie in Al Khor is de visserij. Dat deze industrie zo belangrijk is, zie je vooral terug in de haven. Al Khor heeft een haven waar talloze vissersboten liggen te wachten om de zee op te gaan. De haven is zeker een bezoekje waard en het is zelfs een van de mooiste havens van Qatar. De havens van Al Khor staan ook wel bekend om de vroegere parelindustrie, dit was voornamelijk tot 1940.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Qatar

Artikelen

Eten en drinken

Het eten in de hotels is van zeer hoge kwaliteit. Vrijdagmorgen kun je vaak uitgebreid genieten van een brunchbuffet. Zelfs de bevolking is zeer te spreken over dit buffet. Daarnaast kun je ook voor Westerse, Chinese, Indiase en Thaise gerechten terecht in de stad. Er zijn ook snackbars waar je shoarma en falafel kunt eten. Hier zit je niet echt gezellig.

Alcohol is ten strengste verboden voor de islamitische bevolking. Wanneer je alcohol wilt kopen, zul je een vergunning moeten hebben. Hiermee kun je drank kopen in speciale winkels. Als je verblijft in een internationaal hotel kun je wel alcohol krijgen.

Vervoer

Wanneer je naar Qatar wilt, kun je het beste met het vliegtuig gaan. Je komt meestal aan in de hoofdstad Doha. De nationale luchtvaartmaatschappij Qatar Airways.

Bus In oktober 2005 is er een busstation opgericht in Qatar. Voor slechts QR 2.00 heb je al een ticket. Met de bus kun je alle kanten op. Limousine Een andere optie is om je te vervoeren in een limousine. Je zit erg comfortabel en de limousine is helemaal voor jezelf. Het kost wel aardig wat geld, maar dan wordt je ook goed en veilig vervoerd. Een limousine kun je via de telefoon bestellen. Taxi In Qatar heb je de officiële blauwe Karwa taxi's die o.a. bij hotels en shoppingmalls staan. Deze officiële taxi's rijden met een teller en hier kun je zo instappen.

Visum

Voor een vakantie in Qatar heb je een visum nodig en dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst.

Prijsniveau

De officiële munteenheid van Qatar is de Qatarese rial. Een rial is honderd dirham. Ook hier wordt er munt en briefgeld gebruikt. Ze hebben maar 2 munten. Dit zijn de 25 en 50 dirham. Het papiergeld is groter. Dit bestaat uit 1, 5, 10, 50, 100 en 500 rial.

Veiligheid

In Qatar kun je als Westerse vrouw gerust alleen op pad, ook als je geen hoofddoek draagt. Echter is voorzichtigheid natuurlijk altijd en overal geboden. Hou niet teveel geld op zak en geef belangrijke papieren zo mogelijk in bewaring bij hotels.

Medische informatie

Het Staatsziekenhuis (Hamad hospital) staat hoog aangeschreven, hier kun je prima terecht voor spoedgevallen. Er zijn tevens veel privé-klinieken.

Er zijn een aantal verplichte inentingen voor Qatar. Neem contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic voor actuele adviezen.

Qatar heeft bijna geen drinkwater tot zijn beschikking. Ze zijn aan het kijken of dat er water uit andere landen overgebracht kan worden naar Qatar.

Bevolking

Begin 20e eeuw had Qatar nog maar 10.000 inwoners. De bevolking is snel gegroeid. Dit komt door de immigratie uit andere Arabische landen. Het inwonersaantal van Qatar is nu ca. 850.000. De inwoners uit Qatar worden ook weleens de Qatarese genoemd. 77,5% van de inwoners hoort bij de Moslims. 8,5% hoort bij Christenen en 14% heeft een ander geloof zoals het Hindoeïsme.

De taal

De officiële taal die gesproken wordt in Qatar is Arabisch. Dit wordt door de meeste bevolking gesproken. Engels is de 2e taal die de inwoners spreken. Wanneer je hier op vakantie gaat, zal het makkelijk communiceren zijn door de goede beheersing van de Engelse taal.

Flora & Fauna

In Qatar is er bijna geen flora en fauna te vinden. Dit komt omdat het een zeer droge en vlakke staat is. De enige dieren die je er zult vinden zijn verschillende vogels en kamelen. Kamelen worden ingezet tijdens races en met valken worden shows opgevoerd. In plaats van de natuur, kun je hier genieten van de stranden met zandduinen. Ook heeft Qatar schitterende historische stadjes. Het is geen land waar je naartoe gaat om zijn mooie natuur. Het is vooral veel woestijnachtig gebied.

Geschiedenis

Sinds de 6e eeuw voor Christus wonen er al mensen in Qatar, maar door archeologische ontdekkingen, zijn ze erachter gekomen dat duizenden jaren daarvoor er ook al mensen hebben gewoond. De bedoeïenen hebben een belangrijke rol in dit land. Bedoeïenen worden ook wel woestijnbewoners genoemd. Vanaf de 7e eeuw voor Christus maakte Qatar deel uit van het Arabisch Kalifaat. Pas in de 16e eeuw werd daar iets aan gedaan. De Portugezen oefende steeds meer druk uit op Qatar en hadden de scheepvaart veroverd. In 1538 behoorde het land tot het Ottomaanse Rijk. De Turken hadden Qatar ook veroverd, maar dit werd weer beëindigd aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Het werd een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk. Qatar werd in 1971 onafhankelijk van dit protectoraat.

Heeft u interesse in een reis naar Qatar? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing