Bezienswaardigheden Rusland

Pagina 1 van 3 met 26 resultaten

Nationaal Park Joegyd

Nationaal Park Joegyd
Nationaal Park Joegyd
Kaart met locatie Nationaal Park Joegyd

Het grootste gedeelte van het 18.917 km² grote Nationaal Park Joegyd is bedekt met taiganaaldbossen. Ook staan in het park een aantal grote bergen, de grootste berg is 1.662 meter hoog en heet de Manaraga. Naast de bergen en bossen komen er ook een aantal zeldzame vogels in het park voor. Ook leven er wolven, rendieren, otters, veelvraten en beren in de bossen.

Gouden Ring

Gouden Ring
Gouden Ring

Rusland is een erg uitgestrekt land, hierdoor is het een ideaal land voor een rondreis. Wanneer je op zoek bent naar een interessante rondreis door Rusland is de Gouden Ring zeker een aanrader. Het begin en het einde van deze rondreis is in Moskou en tijdens de route kom je door ontelbare Russische steden en ontdek je de interessante natuur. Het vervoer van de rondreis staat niet vast, je kunt bijvoorbeeld per bus, per trein of met de auto de route afleggen.

Baikalmeer

Baikalmeer
Baikalmeer
Kaart met locatie Baikalmeer

In het zuiden van de regio Siberië ligt het Baikalmeer. Het meer heeft een oppervlakte zo groot als België en is daarmee het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Het diepste punt van het meer is 1.642 meter en daardoor is het Baikalmeer ook het diepste meer ter wereld. Het water wordt aangevoerd door meer dan 300 rivieren en bevat zoveel water dat de complete wereldbevolking voor een periode van 30 jaar voorzien zou zijn van drinkwater. In 2008 is een Russische mini-onderzeeër naar de bodem van het meer afgereisd.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende