Bezienswaardigheden Rusland

Pagina 1 van 3 met 26 resultaten

Nationaal Park Joegyd

Nationaal Park Joegyd
Nationaal Park Joegyd
Kaart met locatie Nationaal Park Joegyd

Het grootste gedeelte van het 18.917 km² grote Nationaal Park Joegyd is bedekt met taiganaaldbossen. Ook staan in het park een aantal grote bergen, de grootste berg is 1.662 meter hoog en heet de Manaraga. Naast de bergen en bossen komen er ook een aantal zeldzame vogels in het park voor. Ook leven er wolven, rendieren, otters, veelvraten en beren in de bossen.

Gouden Ring

Gouden Ring
Gouden Ring

Rusland is een erg uitgestrekt land, hierdoor is het een ideaal land voor een rondreis. Wanneer je op zoek bent naar een interessante rondreis door Rusland is de Gouden Ring zeker een aanrader. Het begin en het einde van deze rondreis is in Moskou en tijdens de route kom je door ontelbare Russische steden en ontdek je de interessante natuur. Het vervoer van de rondreis staat niet vast, je kunt bijvoorbeeld per bus, per trein of met de auto de route afleggen.

Baikalmeer

Baikalmeer
Baikalmeer
Kaart met locatie Baikalmeer

In het zuiden van de regio Siberië ligt het Baikalmeer. Het meer heeft een oppervlakte zo groot als België en is daarmee het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Het diepste punt van het meer is 1.642 meter en daardoor is het Baikalmeer ook het diepste meer ter wereld. Het water wordt aangevoerd door meer dan 300 rivieren en bevat zoveel water dat de complete wereldbevolking voor een periode van 30 jaar voorzien zou zijn van drinkwater. In 2008 is een Russische mini-onderzeeër naar de bodem van het meer afgereisd.

Wapenkamer Kremlin (Moskou)

Wapenkamer Kremlin
Wapenkamer Kremlin
Kaart met locatie Wapenkamer Kremlin

De Wapenkamer van het Kremlin in Moskou is zeker iets wat je niet mag overslaan. In de wapenkamer zijn alle schatten te bezichtigen die door de eeuwen heen zijn verzameld door de tsaren. Iedere zaal laat de schatten van een andere tsaar zien. Er is een aparte zaal voor wapens, koetsen, harnassen, hofkleding en kostbare stoffen. Je kunt de wapenkamer dus eigenlijk zien als een schatkamer.

Het Kremlin van Moskou is het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou en ligt aan het Rode Plein.

Zoo van Moskou (Moskou)

Zoo van Moskou
Zoo van Moskou
Kaart met locatie Zoo van Moskou

De Zoo van Moskou ligt in het centrum van de hoofdstad en bestaat al vanaf 1865. Onder de lokale bevolking is de dierentuin erg populair door de grote verscheidenheid aan dieren, er leven namelijk 1.000 verschillende diersoorten. Naast de dieren is er in het 21 hectare grote park een kinderboerderij waar kinderen kleine dieren kunnen aaien. De dierentuin in Moskou is de oudste van het land en bezit ook de meeste bedreigde diersoorten van Rusland.

Vlooienmarkt Moskou (Moskou)

Vlooienmarkt Moskou
Vlooienmarkt Moskou
Kaart met locatie Vlooienmarkt Moskou

Ieder weekend wordt er in het Izmajlovopark in Moskou een grote vlooienmarkt gehouden. Er zijn ontzettend veel kraampjes en je moet dus erg goed kijken wil je leuke spullen voor weinig geld kopen. Je vindt onder andere glas, zilver, porselein, bontmutsen en tapijten. Naast deze kraampjes zijn er ook een aantal toeristische kraampjes waar je typisch Russische souvenirs kunt kopen zoals de Matroesjka poppetjes.

Rode Plein Moskou (Moskou)

Rode Plein Moskou
Rode Plein Moskou
Kaart met locatie Rode Plein Moskou

Moskous centrale plein is het Rode Plein en deze is 100 meter breed en 550 meter lang. Het Rode Plein is voor de Russen meer dan alleen het hart van Moskou, het is het hart van Rusland. Ook het historische machtscentrum van Rusland is aan het Rode Plein te vinden, het Kremlin. Daarnaast staan er rondom het plein ook vele kathedralen en tsarenpaleizen.

Kremlin in Moskou (Moskou)

Kremlin in Moskou
Kremlin in Moskou
Kaart met locatie Kremlin in Moskou

Het historische en geografische centrum van Moskou is het Kremlin en ligt op de linkeroever van de Moskva en aan het Rode Plein. Het woord Kremlin komt van het Russische woord 'kreml' dat 'versterkte stadskern' betekent. De regering van de vroegere Sovjet-Unie en tegenwoordig de Russische Federatie is waar de Kremlin voor is gebouwd. Daarnaast vind je in het Kremlin ook een museum, theater, de tsarenklok, diverse paleizen en kathedralen en het tsarenkanon.

Hermitage Museum (Sint-Petersburg)

In Sint-Petersburg staat het Hermitage Museum, opgericht door Catharina de Grote in 1746. Je vindt het museum in een prachtig paleis en het museum heeft meer dan 3 miljoen kunstwerken in zijn collectie. In de collectie bevinden zich onder meer grafische werken, archeologische vondsten en kunstwerken en beelden van toegepaste kunstenaars. Als bezoeker kun je er uren rondlopen om alle kunstwerken van beroemde kunstenaars te aanschouwen, zoals bijvoorbeeld Rembrandt, Michelangelo en Monet.

Military Historical Museum of Artillery (Sint-Petersburg)

Military Historical Museum of Artillery
Military Historical Museum of Artillery
Kaart met locatie Military Historical Museum of Artillery

Wanneer je Sint-Petersburg bezoekt mag je het Military Historical Museum of Artillery, Engineering and Communications Troops zeker niet overslaan. In dit museum vind je bijvoorbeeld voertuigen, kanonnen, uniformen en oude wapens uit de oorlog. De geschiedenis van Rusland wordt in dit museum uitgelegd aan de hand van de oorlogen. Vooral de Tweede Wereldoorlog krijgt in dit museum veel aandacht. Ondanks dat het een interessant museum is komen er niet erg veel toeristen op af, waardoor het lekker rustig is in het museum.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende