Bezienswaardigheden Rwanda

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Milieu Museum Karongi

Milieu Museum Karongi
Milieu Museum Karongi

Het Milieu Museum is gevestigd in Kibuye, een plaats in het westen van Rwanda. Dit museum heeft de belangrijke taak om de inwoners van het land bewust te maken van de impact van hun doen en laten op het milieu. Maar ook toeristen kunnen hier kennis maken met het dreigende gevaar van de klimaatverandering. De keuze om het museum in deze regio te vestigen komt omdat de bevolking hier al heeft ervaren hoe de natuur kan verdwijnen. Dit was ooit een ruig terrein met natuurlijke bossen maar door brand, de genocide, illegale nederzettingen en nieuwe bezuinigingen is hier niet veel meer van over. (foto Lode van Pee)

Historische Museum Nyanza

Historische Museum Nyanza
Historische Museum Nyanza

Nyanza is jarenlang de koninklijke hoofdstad geweest van Rwanda en in het historisch museum kun je daar veel over te weten komen. In het museum kun je een traditioneel koninklijk paleis bekijken en op de nabijgelegen heuvel van Mwima, kan je een bezoek brengen aan de begraafplaats van koning Mutara III en zijn vrouw koningin Rosalie Gicanda. (foto Lode van Pee)

Kunstmuseum Nyanza

Kunstmuseum Nyanza
Kunstmuseum Nyanza

In het Kunstmuseum in Nyanza kun je kennis maken met de hedendaagse kunst uit Rwanda. Dit gebouw uit 1958 werd ooit gebouwd voor Koning Mutara III Rudahigwa, maar hij stierf voor zijn inauguratie op 25 juli 1959. Met dit museum wil de overheid bruggen bouwen tussen verschillende kunststromen en de creativiteit van de bevolking stimuleren. (foto Lode van Pee)

l'Akagera National Park

l'Akagera National Park
l'Akagera National Park

In het l'Akagera National Park kun je de wilde dieren van Rwanda van dichtbij bewonderen. Het park bestaat uit 2.500 km² savanne. In het park zijn zebra's, leeuwen, nijlpaarden, antilopen, apen, luipaarden, buffels, impala's, olifanten, giraffen en honderden soorten vogels te vinden.

Markt in Mugonero

Elke woensdag wordt er in Mugonero een markt gehouden. Hier wordt tweedehands-kleding verkocht in allerlei soorten en maten, maar vrijwel altijd in goede staat.

Virungavulkanen

Virungavulkanen
Virungavulkanen

De Virungavulkanen liggen tussen Gisenyi en Ruhengeri en deze kun je beklimmen. De bergen steken uit boven het landschap van Rwanda en buurlanden Uganda en de Republiek Kongo. Het Virungagebergte bestaat uit acht vulkanen, verspreid over een afstand van 60 km. Zes hiervan, in twee groepen van drie, zijn uitgedoofd en stom; de andere twee, die aan één uiteinde van de bergketen bij elkaar staan, zijn actief. Nyamuragira en Nyiragongo roken altijd en je voelt de dreiging van een uitbarsting.

Cyangugu

In de buurt van Cyangugu liggen de spectaculaire grotten van Nyenji en Kaboza en de heetwaterbronnen in Nyakabuye. Het stadje grenst aan het Kivumeer, een van de meren in het Grote Merengebied in Afrika. In het rugegebos in de omgeving kun je vele wilde en zeldzame diersoorten aantreffen.

Kibungo

In het oosten van Rwanda ligt Kibungo. Deze plaats ligt centraal in een streek met veel watervallen en meren, onder andere het Mungeserameer en de Rusumo watervallen. Er wonen ongeveer 47.000 mensen in deze Afrikaanse plaats.

Lake Kivu

Lake Kivu
Lake Kivu

Lake Kivu ofwel het Kivumeer is een plek om heerlijk tot rust te komen. Aan het meer vind je verschillende leuke havenplaatsjes, waar het Afrikaanse leven rustig voortkabbelt. Vooral de zonsondergangen zijn een genot om te aanschouwen. Vanuit het havenplaatsje Kibuye kun je boottochten maken naar de eilanden Napoleon’s Island en Amahoro Island.

Kigali Memorial Centre (Kigali)

Het Kigali Memorial Centre (Genocide Museum) ligt in Kigali, de officiële hoofdstad van Rwanda. Dit museum is gewijd aan de slachting in 1994 die 100 dagen lang duurde. Het is gebouwd op de plek waar 250.000 mensen begraven zijn.

  • 1
  • 2
  • Volgende