Bezienswaardigheden ServiŽ

Pagina 1 van 2 met 20 resultaten

Nationaal Park Djerdap

Nationaal Park Djerdap
Nationaal Park Djerdap
Kaart met locatie Nationaal Park Djerdap

Er zijn een aantal prachtige nationale parken in Servië te vinden, een van deze parken is de Djerdap. Het is een nationaal park aan de Donau en ligt dicht bij de grens met Roemenië. Het Djerdap Nationaal Park is het grootste park in Servië en strekt zich uit over meer dan 100 kilometer. De Donau was al afgesloten door een stuwdam toen het nationaal park werd geopend in 1974, hierdoor vind je in het park het stuwmeer dat door de stuwdam is ontstaan. Het Djerdap is niet alleen een nationaal park geworden om de flora en fauna te beschermen in het park zijn namelijk ook een aantal cultuurhistorische en archeologische monumenten te vinden.

Nationaal Park Tara

Nationaal Park Tara
Nationaal Park Tara
Kaart met locatie Nationaal Park Tara

Nationaal Park Tara is te vinden in het westen van Servië. Het park staat bekend als een van de mooiste nationale parken van Europa. Het park heeft een aantal hoge bergtoppen waaronder Mount Tara met 1.544 meter en Mount Zvijezda met 1.673 meter. In het park leven een aantal wilde diersoorten, zoals zwarte beren, gemzen, wolven en gieren. De dieren leven vooral in de vele bossen die het gebied bedekken, er zijn zowel groenblijvende als bladverliezende bossen.

Nationaal Park Kapaonik

Het Nationaal Park Kapaonik ligt in het zuiden van Servië en heeft vele bergen, beboste hellingen, kleine valleien, rivieren en stromingen. Ook hier vind je mooie rivieren, kloven en bergpieken. Je kunt er heerlijk skiën of wandelen!

Nationaal Park Sar Planina

Het Nationaal Park Sar Planina ligt in het zuidwesten van Servië (Kosovo). Met bergen die wel hoger zijn dan 2.000 meter en de mooie vlinderpopulaties is het een schitterend gebied om te zien. Ongeveer 60% van alle vogelsoorten in Servië leven in dit park.

Nationaal Park Fruska Gora

Nationaal Park Fruska Gora
Nationaal Park Fruska Gora
Kaart met locatie Nationaal Park Fruska Gora

Het Nationaal Park Fruska Gora ligt in Vojvodina en heeft wat kleinere heuvels. In dit park staan vele lindebomen en er groeien maar liefst 700 verschillende kruiden. In het park zijn tevens boom- en wijngaarden te vinden!

Markt in ServiŽ

Markt in ServiŽ
Markt in ServiŽ

Servië heeft verschillende leuke markten waar je terecht kunt voor groente en fruit. Bezoek een van deze markten en kom in contact met de lokale bevolking. Ook kun je hier leuke souvenirs vinden voor thuis.

Studenica Klooster

Studenica Klooster
Studenica Klooster
Kaart met locatie Studenica Klooster

In de late 12e eeuw werd het klooster in Studenica gebouwd door Stevan Nemanja. Steven Nemanja staat bekend om de oprichting van de middeleeuwse Servische staat en richtte net nadat hij afstand deed van de troon het klooster op. In Servië is het Studenica Klooster het rijkste en grootste orthodoxe klooster. Sinds 1986 staat het klooster onder de bescherming van UNESCO. Tegenwoordig kun je overnachten in het klooster. Als vrouw of man mag je maximaal 1 nacht in het klooster verblijven en als getrouwd echtpaar 2 nachten.

Winkelen in ServiŽ

De winkels zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur, maar sommige hebben een middagpauze van 12.00 uur tot 16.00 uur. Supermarkten zijn open van maandag t/m zaterdag van 06.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 06.00 uur tot 15.00 uur.

De prijzen voor levensmiddelen en luxe goederen in Servië liggen een stuk lager dan in Nederland. Je betaalt met de Dinar. In de hoofdstad Belgrado zijn een aantal grote winkelcentra te vinden, zoals de Usce en Delta City. Ook winkelstraten zijn er genoeg in Belgrado.

Nationaal Museum ServiŽ (Belgrado)

Het grootste en oudste museum in Servië vind je in de stad Belgrado aan het Plein van de Republiek. Het Nationaal Museum werd in mei 1844 opgericht en bevat tegenwoordig een collectie van meer dan 400.000 stukken. Onder deze kunstwerken zijn veel objecten van buitenlandse kunstenaars. In 1979 werd het gebouw uitgeroepen tot 'monument van groot belang en cultuur'. De belangrijkste collectie die in het museum te vinden is bestaat uit beelden uit Vinca uit de 6e en 5e eeuw voor Christus.

Militaire Museum Belgrado (Belgrado)

Militaire Museum Belgrado
Militaire Museum Belgrado
Kaart met locatie Militaire Museum Belgrado

In Belgrado vind je naast het Nationaal Museum het Militaire Museum dat ieder jaar goed bezocht wordt door veelal buitenlandse toeristen. In het museum kun je onder andere de resten van een F-117 zien, die tijdens de bombardementen van 1999 uit de lucht werd geschoten. De bombardementen werden destijds uitgevoerd door de NAVO en hierdoor heeft ook het museum de nodige schade opgelopen. Naast de F-117 die te zien is in het museum is er een grote collectie aan wapens en militaire benodigdheden van vroeger te zien.

  • 1
  • 2
  • Volgende