Bezienswaardigheden Seychellen

Nationale Parken op de Seychellen

Nationale Parken op de Seychellen
Nationale Parken op de Seychellen

Er zijn diverse natuurparken opgericht om de unieke natuur te bewaren en te beschermen. De Nationale Parken op de Seychellen zijn Baie Ternay Marine N.P. - Curieuse Marine N.P. - Ile Coco Marine N.P. - Morne Seychellois N.P. - Port Launay Marine N.P. - Praslin N.P. - Silhouette Marine N.P. en Sainte-Anne Marine N.P.

Praslin National Park

Vallée de Mai is een natuurgebied op Praslin. Het is een van de kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld. Deze vallei vormt het hart van het Praslin National Park. Dit natuurgebied is onder andere op de UNESCO lijst gekomen doordat de zeldzame Coco de Mer palmboom hier staat. Wanneer je het park bezoekt gaat het geld naar het behoud van het gebied. Er zijn drie paden in het park, waar je niet van mag afwijken. Het is werkelijk een prachtige tropische omgeving.

Union Estate

Union Estate is een oude plantage waar je kunt zien kokosolie gemaakt wordt. Het gehele proces van kokosnoot tot olie wordt er op een interessante wijze getoond.

Snorkelen en duiken

Snorkelen en duiken
Snorkelen en duiken

De beste snorkelgebieden bevinden zich in de voor de eilanden gelegen riffen. Ook kun je rond de Seychellen zeer goed duiken. De beste tijd om te duiken is de periode dat de moesson waait (maart tot mei en september tot november). Er zijn diverse duikscholen te vinden. Het water is kristalhelder waardoor je hier veel van het onderwaterleven kunt zien. Het water is bovendien heerlijk warm, het heeft een onbevattelijke schoonheid en de onderwaterwereld is een grote regenboog van kleuren.

Statehouse (Mahé)

Het State House in Victoria is een indrukwekkend gebouw wat in gebruik is als kantoor van de president. Het gebouw stamt uit het jaar 1913. Oorspronkelijk was het de residentie van de Britse gouverneurs. In de omliggende tuinen staan schitterende exotische bloemen en planten. Tegenwoordig worden er rondleidingen georganiseerd door de tuinen van Het State House, je zult hierbij altijd begeleid worden door een gids.

Jardin De Roi (Mahé)

Jardin De Roi
Jardin De Roi
Kaart met locatie Jardin De Roi

Jardin de Roi ligt ten zuiden van het dorp Anse Royale en was in 1771 de eerste plek in de Seychellen waar specerijen werden geplant. Er werd begonnen met het planten van uit de Molukken geïmporteerde kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en andere specerijen. In 1780 werd Jardin de Roi door de Engelsen platgebrand. Inmiddels is de plantage in ere hersteld en is er o.a. een museum. De specerijenplantage wordt ook wel 'Tuin van de Koning' genoemd.


Sainte Anne Marine Nationaal Park (Mahé)

Sainte Anne Marine Nationaal Park
Sainte Anne Marine Nationaal Park
Kaart met locatie Sainte Anne Marine Nationaal Park

Sainte Anne Marine Nationaal Park is een groep van zes eilandjes tegenover de hoofdstad Victoria. Het park werd in 1973 geopend om de lokale fauna te beschermen. Het rif tussen de eilanden herbergt vele soorten koraal en vis. Daarnaast zijn de eilandjes broedplaatsen voor zeevogels. Het eiland staat ook wel bekend om het vele zeegras wat hier te vinden is. Doordat het een beschermd natuurgebied is mag je hier niet vissen of watersporten.

Mahé (Mahé)

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen en kan vergeleken worden met de omvang van Texel. Het eiland heeft een zeer rijke flora en fauna en hier kun je optimaal van genieten door de vele wandelroutes die er liggen. De mooiste wandelroutes liggen in het Nationaal Park van Morne. Dit park is vernoemd naar de bijna 1.000 meter hoge bergtop die in het gebied staat. Op Mahé zijn maar liefst 68 prachtige stranden te vinden. Verder vind je op het eiland enkele theeplantages en de kleinste hoofdstad ter wereld.

Museum voor Natuurgeschiedenis (Victoria)

Het Museum voor natuurgeschiedenis ligt in het centrum van Victoria. Er is een grote collectie te zien met onder andere reusachtige krabben, het geraamte van een uitgestorven Seychellen-krokodil, verschillende opgezette dieren en gedroogde vissen. Ook staat er in het museum een scheepswrak dat in 1570 bij Amiranteds in moeilijkheden gekomen is. Als laatste is er ook een tentoonstelling van handgemaakte gris-gris voorwerpen te zien.

Seychellen Nationaal Museum (Victoria)

Het Seychellen Nationaal Museum staat in Victoria en is opgericht in 1964. Het heeft een collectie op het gebied van antropologie, geologie, zoölogie en botanie. Ook laat het museum hoogtepunten zien uit de geschiedenis van de Seychellen. Wat veel indruk maakt zijn de foto's van de Afrikaanse slaven op de Seychellen, die toen werden vrijgelaten. Er worden ook regelmatig tentoonstellingen gehouden in het museum.

Sir Selwyn Clarke Market (Victoria)

Sir Selwyn Clarke Market
Sir Selwyn Clarke Market
Kaart met locatie Sir Selwyn Clarke Market

De Sir Selwyn Clarke Market in Victoria heeft iedere dag verse vis, fruit en groenten. De markt is zeker niet te missen door alle kleuren en geuren. Daarnaast wordt er van alles verkocht om een heerlijke Creoolse maaltijd mee te maken. Het is een echte lokale hotspot voor de Seychelse bevolking. In de buurt van de markt is ook de bekende galerie van de lokale kunstenaar Georges Camille te bezoeken.

Winkelen in Victoria (Victoria)

De beste plaats om te gaan winkelen is Victoria en dan specifiek op de markt of in het stadscentrum. Daar zijn souvenirswinkels met producten als juwelen, textiel, strohoeden, schilderijen, handwerken en lokale houtkunst. De winkels zijn op alle dagen geopen, behalve op zondag en feestdagen. De grote hotels hebben ook vaak boutiques waar je kunt winkelen. Het winkelen op de Seychellen is echter niet één van de belangrijkste aantrekkelijkheden. In de hoofdstad Victoria vind je de meeste souvenirswinkels.

Union Estate (La Digue)

Union Estate
Union Estate
Kaart met locatie Union Estate

Union Estate is een oude plantage waar je kunt zien kokosolie gemaakt wordt. Het gehele proces van kokosnoot tot olie wordt er op een interessante wijze getoond. Vroeger was dit de belangrijkste industrie van La Digu. Tegenwoordig is de kokosplantage een informeel 'themapark'. Naast de kokosplantages vind je hier ook een koloniaal kerkhof en vele reuzenschildpadden. Stranden La Dique (La Digue)

Stranden La Dique
Stranden La Dique
Kaart met locatie Stranden La Dique

Als je het eiland La Dique bezoekt, mag je de prachtige stranden sowieso niet overslaan. La Dique beschikt namelijk over de mooiste stranden van de Seychellen. Een van het meest bekende strand is Anse Source d’ Argent. Dit is misschien wel het meest gefotografeerde strand ter wereld, ook wordt het regelmatig gebruikt voor film en reclame opnames. Naast het heldere water en het parelwitte zand, is hier ook nog eens een schitterende omgeving. Geen wonder dat de film Castaway hier is opgenomen. 

La Digue Veuve Réserve (La Digue)

La Digue Veuve Réserve
La Digue Veuve Réserve
Kaart met locatie La Digue Veuve Réserve

La Digue Veuve Réserve is een beschermd vogelgebied speciaal voor de paradijsvliegenvanger, die zeldzaam is. Het park is niet super groot maar deze bijzondere vogel leeft er wel. Hij wordt ook wel 'de Veuves' genoemd en het schijnt dat er nog maar 100 van deze zeldzame vogels leven in dit gebied. Vogelliefhebbers zitten hier dus zeker goed. Naast de paradijsvliegenvanger zijn vinden ook andere vogels hier een rustige broedplaats.