Seychellen

Het water is erg helder
Het water is erg helder

De Seychellen bestaat uit 115 eilanden, die ten noorden van Madagaskar, in de Indische Oceaan liggen. Mahé is het hoofdeiland, hier bevindt zich ook de hoofdstad Victoria. Als je aan de Seychellen denkt denk je meestal aan witte stranden, helderblauw water en een hangmat tussen 2 palmbomen. De Seychellen hebben een paradijselijk imago. Je kunt er ontspannen en genieten. Maar er is meer dan zon, zee en strand. De Seychellen zijn uniek op de wereld omdat een aantal (42) eilanden uit graniet bestaan en geen vulkanische of koraalbodem hebben. De overige 73 eilanden bestaan uit koraal. De Aldabra-atol bestaat uit een basis van basalt, met een opbouw van kalksteen en koraal. Deze Aldabra-atol staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Seychellen worden ingedeeld in de 'binnenste eilanden' en de 'buitenste eilanden'. De 'binnenste eilanden' zijn op haar beurt weer ingedeeld in 25 districten. De vijf andere groepen zijn geen onderdeel van enig district en worden de 'buitenste eilanden' genoemd.

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Seychellen
Officiele naam:
ISO:
SC
Ligging:
oost
Hoofdstad:
Victoria
Inwoners:
+/- 83000
Taal:
Engels en Frans
Godsdienst:
Katholiek
Tijdzone:
UTC +4
Munteenheid:
Rupee
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
455 km²
Beste reistijd:
juli - september
Hoogseizoen:
december - januari

Ervaringen

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Seychellen krijgt gemiddeld een 9,5 uit 10 op basis van 2 ervaringen:

9,5 2 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 2 resultaten

plaats: Praslin en Mahé, reisperiode: februari 2020

Mooie groene eilanden met witte zandstranden. Vriendelijk en behulpzaam personeel in de hotels en aardige en beleefde bewoners. Op Mahé geweldig gegeten op het marktje, grillen van vlees en vis waar je bij staat en erg schoon dus geen buikklachten! Behalve tochten met lijndienst bus en excursies niet uit geweest lekker gezwommen en van de zon genoten.

 • Algemeen 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Praslin /mahe, reisperiode: oktober 2018

Voor een iedere genoeg tedoen op beide eilanden

 • Algemeen 9
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
 • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Seychellen

Sainte Anne Marine Nationaal Park (Mahé)

Sainte Anne Marine Nationaal Park
Sainte Anne Marine Nationaal Park

Sainte Anne Marine Nationaal Park is een groep van zes eilandjes tegenover de hoofdstad Victoria. Het park werd in 1973 geopend om de lokale fauna te beschermen. Het rif tussen de eilanden herbergt vele soorten koraal en vis. Daarnaast zijn de eilandjes broedplaatsen voor zeevogels. Het eiland staat ook wel bekend om het vele zeegras wat hier te vinden is. Doordat het een beschermd natuurgebied is mag je hier niet vissen of watersporten.

Jardin De Roi (Mahé)

Jardin De Roi
Jardin De Roi

Jardin de Roi ligt ten zuiden van het dorp Anse Royale en was in 1771 de eerste plek in de Seychellen waar specerijen werden geplant. Er werd begonnen met het planten van uit de Molukken geïmporteerde kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en andere specerijen. In 1780 werd Jardin de Roi door de Engelsen platgebrand. Inmiddels is de plantage in ere hersteld en is er o.a. een museum. De specerijenplantage wordt ook wel 'Tuin van de Koning' genoemd.


Statehouse (Mahé)

Het State House in Victoria is een indrukwekkend gebouw wat in gebruik is als kantoor van de president. Het gebouw stamt uit het jaar 1913. Oorspronkelijk was het de residentie van de Britse gouverneurs. In de omliggende tuinen staan schitterende exotische bloemen en planten. Tegenwoordig worden er rondleidingen georganiseerd door de tuinen van Het State House, je zult hierbij altijd begeleid worden door een gids.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Seychellen

Artikelen

Eten en drinken

De De lokale Creoolse keuken kent invloeden uit de Chinese, Indische en Franse leuken. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen van de maaltijd, daarnaast worden er veel groenten gegeten. Zeevruchten worden in overvloed aangeboden. De meeste maaltijden zijn goed gekruid. Een typisch ingrediënt voor de visgerechten is 'rougaille', een tomatensaus. Een andere regionale specialiteit is de zoete saus 'daube'.

De bieren zoals Eku en Seybrew komen uit de eigen brouwerijen. Fresh lime is een mengsel van vers limoensap en water met een snufje zout of suiker.

Vervoer

Het snelste is om met het vliegtuig naar de Seychellen te reizen. De vlucht van Amsterdam naar Mahé duurt, met overstappen, tussen de 14 en 16 uur.

De snelste verbinding tussen de eilanden is met kleine vliegtuigen of helikopters. Ook kun je met de boot tussen de meeste eilanden reizen. Om de eilanden zelf te verkennen is het aan te raden om een auto te huren. Houdt er wel rekening mee dat er links wordt gereden. Op Mahé kun je een mountainbike huren om het eiland mee te verkennen, de smalle en steile wegen zijn alleen niet ideaal om te fietsen.

Visum

Bij aankomst op de luchthaven op Seychellen krijg je, op vertoon van het doorreis- of retourticket, een zogenaamde Visitors Pass. Je hebt daarvoor wel een geldig paspoort nodig.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau ligt op de Seychellen hoger dan in Nederland. De munteenheid van de Seychellen is de Seychelles roepie.

Veiligheid

Seychellen is een veilig land, maar wees zoals overal wel alert op zakkenrollers.

Medische informatie

Het grootste ziekenhuis staat op Mahé. Apotheken zijn er door het hele land in de grotere plaatsen.

Inentingen zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden. Voor actuele adviezen neem contact op met de GGD, Travel Clinic of het Tropencentrum.

Het kraanwater op de Seychellen is drinkbaar maar dat wordt afgeraden.

Bevolking

De Seychellers zijn voor 90% Creools. Creolen zijn donkergekleurd en komen uit Afrika en Madagaskar maar hebben ook Europees bloed.

De taal

De officiële talen zijn Engels, Frans en creools. Vrijwel iedereen spreekt Engels of Frans. De Seychellers spreken meestal creools met elkaar.

Flora & Fauna

Door de afgezonderde ligging van de Seychellen bestaat er een unieke flora en fauna op de eilanden. Er zijn alleen al 81 unieke plantensoorten, die nergens anders ter wereld voorkomen. De bekendste is de kokospalmsoort coco de mer (Lodoicea maldivensis). De kokos heeft de grootste kokosnoot ter wereld en is alleen te vinden op Praslin, in de Vallee de Mai. Ook zijn er vele vogelsoorten op de Seychellen. Alleen al op Bird Island komen ieder jaar meer dan 1 miljoen bonte sternen broeden. Er zijn diverse natuurparken opgericht om de unieke natuur te bewaren en te beschermen. Het toerisme, dat er de grootste bron van inkomsten is, wordt daardoor strikt beheerd. Ze zijn zich ervan bewust dat deze natuurlijke bronnen een grote aantrekkingskracht hebben op toeristen, en wil op die manier het toerisme in de toekomst veilig stellen.

Geschiedenis

In 1501 werden de eilanden door Vasco da Gama ontdekt. Tussen 1756 en 1794 stonden de eilanden onder Frans bestuur. In 1794 kwam het in Britse handen en in 1814 werd het officieel een Britse kolonie. Na 1830 kwamen er veel vrijgelaten slaven op de Seychellen wonen. Al vanaf de 19e eeuw waren de eilanden populaire vakantiebestemmingen voor de (Britse) elite. In 1903 verkregen de Seychellen de status van Britse kroonkolonie. Op 29 juni 1976 verkregen de Seychellen onafhankelijkheid binnen het Britse Gemenebest. Sir James Mancham werd tot president gekozen.

Heeft u interesse in een reis naar Seychellen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing