Seychellen

Het water is erg helder
Het water is erg helder

De Seychellen bestaat uit 115 eilanden, die ten noorden van Madagaskar, in de Indische Oceaan liggen. Mahé is het hoofdeiland, hier bevindt zich ook de hoofdstad Victoria.

Als je aan de Seychellen denkt denk je meestal aan witte stranden, helderblauw water en een hangmat tussen 2 palmbomen. De Seychellen hebben een paradijselijk imago. Je kunt er ontspannen en genieten. Maar er is meer dan zon, zee en strand.

De Seychellen zijn uniek op de wereld omdat een aantal (42) eilanden uit graniet bestaan en geen vulkanische of koraalbodem hebben. De overige 73 eilanden bestaan uit koraal. De Aldabra-atol bestaat uit een basis van basalt, met een opbouw van kalksteen en koraal. Deze Aldabra-atol staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Seychellen worden ingedeeld in de 'binnenste eilanden' en de 'buitenste eilanden'. De 'binnenste eilanden' zijn op haar beurt weer ingedeeld in 25 districten. De vijf andere groepen zijn geen onderdeel van enig district en worden de 'buitenste eilanden' genoemd.

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Seychellen
Officiele naam:
ISO:
SC
Ligging:
oost
Hoofdstad:
Victoria
Inwoners:
+/- 83000
Taal:
Engels en Frans
Godsdienst:
Katholiek
Tijdzone:
UTC +4
Munteenheid:
Rupee
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
455 km�
Beste reistijd:
juli - september
Hoogseizoen:
december - januari

Ervaringen

Seychellen krijgt gemiddeld een 9,0 uit 10 op basis van 4 ervaringen.

9,0  4 ervaringen + Ervaring delen

Bastiaan Bijvank op 11 augustus 2022 plaats: Mahe/Pralsin, reisperiode: juli 2022

Mooie stranden, fijne sfeer, veilig en schoon

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 6
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 9
 • Ligging 10
Patricia op 26 april 2022 plaats: Mahe, la Digue, Praslin, reisperiode: april 2022

Paradijselijke eilanden. Prachtige natuur en stranden. Erg vriendelijke mensen. Je kunt er mooie wandeltochten maken ,snorkelen,duiken kanovaren etc.

 • Algemeen 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
C.A.India op 27 februari 2020 plaats: Mahé, reisperiode: februari 2020

Mooie groene eilanden met witte zandstranden. Vriendelijk en behulpzaam personeel in de hotels en aardige en beleefde bewoners. Op Mahé geweldig gegeten op het marktje, grillen van vlees en vis waar je bij staat en erg schoon dus geen buikklachten! Behalve tochten met lijndienst bus en excursies niet uit geweest lekker gezwommen en van de zon genoten.

 • Algemeen 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Frits &jennifer op 1 december 2018 plaats: Mahé, reisperiode: oktober 2018

Voor een iedere genoeg tedoen op beide eilanden

 • Algemeen 9
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Seychellen

Snorkelen en duiken

Snorkelen en duiken
Snorkelen en duiken

De beste snorkelgebieden bevinden zich in de voor de eilanden gelegen riffen. Ook kun je rond de Seychellen zeer goed duiken. De beste tijd om te duiken is de periode dat de moesson waait (maart tot mei en september tot november). Er zijn diverse duikscholen te vinden. Het water is kristalhelder waardoor je hier veel van het onderwaterleven kunt zien. Het water is bovendien heerlijk warm, het heeft een onbevattelijke schoonheid en de onderwaterwereld is een grote regenboog van kleuren.

Union Estate

Union Estate is een oude plantage waar je kunt zien kokosolie gemaakt wordt. Het gehele proces van kokosnoot tot olie wordt er op een interessante wijze getoond.

Praslin National Park

Vallée de Mai is een natuurgebied op Praslin. Het is een van de kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld. Deze vallei vormt het hart van het Praslin National Park. Dit natuurgebied is onder andere op de UNESCO lijst gekomen doordat de zeldzame Coco de Mer palmboom hier staat. Wanneer je het park bezoekt gaat het geld naar het behoud van het gebied. Er zijn drie paden in het park, waar je niet van mag afwijken. Het is werkelijk een prachtige tropische omgeving.

Nationale Parken op de Seychellen

Nationale Parken op de Seychellen
Nationale Parken op de Seychellen

Er zijn diverse natuurparken opgericht om de unieke natuur te bewaren en te beschermen. De Nationale Parken op de Seychellen zijn Baie Ternay Marine N.P. - Curieuse Marine N.P. - Ile Coco Marine N.P. - Morne Seychellois N.P. - Port Launay Marine N.P. - Praslin N.P. - Silhouette Marine N.P. en Sainte-Anne Marine N.P.

Vakantiebestemmingen in Seychellen

Artikelen

Eten en drinken

De De lokale Creoolse keuken kent invloeden uit de Chinese, Indische en Franse leuken. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen van de maaltijd, daarnaast worden er veel groenten gegeten. Zeevruchten worden in overvloed aangeboden. De meeste maaltijden zijn goed gekruid. Een typisch ingrediënt voor de visgerechten is 'rougaille', een tomatensaus. Een andere regionale specialiteit is de zoete saus 'daube'.

De bieren zoals Eku en Seybrew komen uit de eigen brouwerijen. Fresh lime is een mengsel van vers limoensap en water met een snufje zout of suiker.

Vervoer

Het snelste is om met het vliegtuig naar de Seychellen te reizen. De vlucht van Amsterdam naar Mahé duurt, met overstappen, tussen de 14 en 16 uur.

De snelste verbinding tussen de eilanden is met kleine vliegtuigen of helikopters. Ook kun je met de boot tussen de meeste eilanden reizen. Om de eilanden zelf te verkennen is het aan te raden om een auto te huren. Houdt er wel rekening mee dat er links wordt gereden. Op Mahé kun je een mountainbike huren om het eiland mee te verkennen, de smalle en steile wegen zijn alleen niet ideaal om te fietsen.

Visum

Bij aankomst op de luchthaven op Seychellen krijg je, op vertoon van het doorreis- of retourticket, een zogenaamde Visitors Pass. Je hebt daarvoor wel een geldig paspoort nodig.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau ligt op de Seychellen hoger dan in Nederland. De munteenheid van de Seychellen is de Seychelles roepie.

Veiligheid

Seychellen is een veilig land, maar wees zoals overal wel alert op zakkenrollers.

Medische informatie

Het grootste ziekenhuis staat op Mahé. Apotheken zijn er door het hele land in de grotere plaatsen.

Inentingen zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden. Voor actuele adviezen neem contact op met de GGD, Travel Clinic of het Tropencentrum.

Het kraanwater op de Seychellen is drinkbaar maar dat wordt afgeraden.

Bevolking

De Seychellers zijn voor 90% Creools. Creolen zijn donkergekleurd en komen uit Afrika en Madagaskar maar hebben ook Europees bloed.

De taal

De officiële talen zijn Engels, Frans en creools. Vrijwel iedereen spreekt Engels of Frans. De Seychellers spreken meestal creools met elkaar.

Flora & Fauna

Door de afgezonderde ligging van de Seychellen bestaat er een unieke flora en fauna op de eilanden. Er zijn alleen al 81 unieke plantensoorten, die nergens anders ter wereld voorkomen. De bekendste is de kokospalmsoort coco de mer (Lodoicea maldivensis). De kokos heeft de grootste kokosnoot ter wereld en is alleen te vinden op Praslin, in de Vallee de Mai. Ook zijn er vele vogelsoorten op de Seychellen. Alleen al op Bird Island komen ieder jaar meer dan 1 miljoen bonte sternen broeden. Er zijn diverse natuurparken opgericht om de unieke natuur te bewaren en te beschermen. Het toerisme, dat er de grootste bron van inkomsten is, wordt daardoor strikt beheerd. Ze zijn zich ervan bewust dat deze natuurlijke bronnen een grote aantrekkingskracht hebben op toeristen, en wil op die manier het toerisme in de toekomst veilig stellen.

Geschiedenis

In 1501 werden de eilanden door Vasco da Gama ontdekt. Tussen 1756 en 1794 stonden de eilanden onder Frans bestuur. In 1794 kwam het in Britse handen en in 1814 werd het officieel een Britse kolonie. Na 1830 kwamen er veel vrijgelaten slaven op de Seychellen wonen. Al vanaf de 19e eeuw waren de eilanden populaire vakantiebestemmingen voor de (Britse) elite. In 1903 verkregen de Seychellen de status van Britse kroonkolonie. Op 29 juni 1976 verkregen de Seychellen onafhankelijkheid binnen het Britse Gemenebest. Sir James Mancham werd tot president gekozen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste hotels van Seychellen?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in Seychellen:
 • Coco de Mer**** (9.9 in 1)
 • Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa***** (9.9 in 1)
 • Constance Ephelia Resort***** (9.9 in 1)
 • L'Archipel**** (9.0 in 1)
 • Indian Ocean Lodge*** (8.0 in 1)

  Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.