Bezienswaardigheden Singapore

Pagina 1 van 2 met 17 resultaten

Jurong Bird Park

Jurong Bird Park
Jurong Bird Park
Kaart met locatie Jurong Bird Park

In de stadswijk Jurong ligt de dierentuin Jurong Bird Park, nabij het zogeheten Groene Hart van Singapore. Het Jurong Bird Park behoort tot de grootste vogelparken van de wereld en telt meer dan 8.000 vogels en 600 soorten. Het Jurong Bird Park is verdeeld in meerdere gebieden. Zo is er het Afrikaanse moerasgebied waar beschermde vogelsoorten leven. Ook is er het gebied genaamd Antarctica, waar vele pinguïns verblijven.

Changi Airport

Changi Airport
Changi Airport
Kaart met locatie Changi Airport

Een dagje vertoeven kan erg goed in de plaats Changi. Hier bevindt zich Changi Airport, die tot de beste luchthavens van de wereld wordt gerekend. Alleen het bezoeken van dit vliegveld is al een aanrader met hotels, honderden winkels en faciliteiten als een zwembad. De stad beschikt tevens over een aantal oude tempels en een eigen strand genaamd Changi Beach. Hier kun je heerlijk uitrusten na een druk dagje.

Winkelen in Singapore

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Singapore. Singapore is namelijk hét shoppingcentrum van Azië. Winkelen kun je hier 24 uur per dag in alle hoeken van de straten. Dat is een van de redenen waarom Singapore een favoriete stopover is voor vele toeristen. In Singapore kan het niet anders dan dat je slaagt, met name op een van de markten of in een van de vele winkelcentra.

Nationaal Museum van Singapore (Singapore)

Met een geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1887, is het Nationaal Museum van Singapore het oudste museum van het land. Het museum is de plek waar alles draait om de cultuur, de 11 nationale erfgoeden en de geschiedenis van Singapore. In het museum vinden het hele jaar door innovatieve festivals, evenementen, tentoonstellingen en voorstellingen plaats. Zo is er bijvoorbeeld het dynamische Night Festival, een zeer drukbezocht festival in Singapore.

Singapore Art Museum (Singapore)

Singapore Art Museum
Singapore Art Museum
Kaart met locatie Singapore Art Museum

Liefhebbers van professionele kunst zijn in het Singapore Art Museum helemaal op de juiste plaats. Het museum faciliteert beeldende vorming, uitwisseling, onderzoek en ontwikkeling op regionaal en internationaal niveau. Singapore is bezig om de globale stad van de kunst te worden. De internationale netwerken met belangrijke musea als het Shanghai Art Museum en National Museum of India, zorgen voor nieuwe ideeën, talenten, kennis en middelen.

Bugis Street (Singapore)

Bugis Street in het businessdistrict kent een kleurrijke geschiedenis van verdorven nachtelijke activiteiten. Tegenwoordig beschikt de straat over promenades voorzien van airconditioning en 600 marktkramen waar onder andere exotische fruitsoorten, mode, schoonheidsbehandelingen zoals pedicure en het zetten van tatoeages worden aangeboden. Op deze markt moet je zijn als je een moderne marktervaring zoekt tijdens een vakantie in Singapore. Andere markten zijn te vinden in de Sungei Road en Pagoda Street.

Singapore Zoological Gardens/Night Safari (Singapore)

In het Singapore Zoological Gardens/Night Safari in de stad Singapore leven meer dan 1.200 dieren, waarvan er 40 op de lijst van bedreigde dieren staan. Er leven meer dan 2.000 dieren in een open verblijf om zo een natuurlijke omgeving te creëren. De Night Safari is een combinatie van een nachtelijke dierentuin en een wildpark. Vanuit een tram kun je 's nachts de vele dieren bewonderen.

China Town in Singapore (Singapore)

China Town in Singapore
China Town in Singapore
Kaart met locatie China Town in Singapore

In de stad Singapore vind je naast de vele luxe winkelcentra en tussen de wolkenkrabbers door een grote hoeveelheid gezellige eettentjes. Zeer interessant om tijdens je vakantie in Singapore te bezoeken is het welbekende China Town. Een wandeling door deze Chinese wijk is als een wandeling door China zelf. Verder zijn er ook enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals tempels, een kathedraal, de dierentuin en de Singapore rivier.

Militaire basis (Tekong)

Militaire basis
Militaire basis
Kaart met locatie Militaire basis

Omdat dit eiland voornamelijk in gebruik is door het nationale leger zijn er vrijwel geen interessante bezienswaardigheden. Het eiland wordt gebruikt als basis en trainingskamp voor het leger van Singapore.

Vissersdorpjes (Ubin)

Vissersdorpjes
Vissersdorpjes
Kaart met locatie Vissersdorpjes

De traditionele Maleisische vissersdorpjes zijn leuk om in rond te wandelen, hier zie je hoe het vissersleven er de vorige eeuw uitzag. Er staan nog houten huizen op palen en de houten vissersbootjes (sampans) liggen in het water. Je gaat op deze wandelingen dus ver terug in de tijd en ervaart het leven zoals het er toen uitzag. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in Ubin.

  • 1
  • 2
  • Volgende