Singapore

Raffles hotel in Singapore
Raffles hotel in Singapore

Singapore is een groep eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore.

Het hoofdeiland Singapore heeft een ruitvorm. Daarnaast zijn er nog meer dan 60 kleinere eilandjes die tot het land behoren. De oorspronkelijke vegetatie was tropisch regenwoud maar hier is op de meeste eilanden weinig meer van over. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië.

In minder dan 200 jaar is Singapore verandert van een niets betekenend dorp tot een 'economisch wonder'. Sinds de onafhankelijkheid groeit de economie jaarlijks met 9%.

Singapore heeft een supermoderne infrastructuur, deze behoort tot de beste van de wereld. De haven van Singapore is een van de drukste havens ter wereld. Het inkomen per hoofd van de bevolking is vergelijkbaar met dat van westerse landen.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Singapore
Officiele naam:
Republic of Singapore
ISO:
SG
Ligging:
zuidoost
Hoofdstad:
Singapore
Inwoners:
+/- 4351400
Taal:
Maleisisch
Godsdienst:
Boeddhisme
Tijdzone:
UTC +8
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
683 kmÔŅĹ
Beste reistijd:
februari - oktober

Vanwege de multiculturele samenleving in Singapore vieren de Singaporezen zeer veel verschillende feesten. Veel religieuze feesten zijn gebaseerd op de maankalender. Toeristen zijn van harte welkom in de moskees en de tempels om deel te nemen aan de festiviteiten.

Festival of Arts is een feestmaand met optredens van wereldformaat.

Ervaringen

Singapore krijgt gemiddeld een 8,0 uit 10 op basis van 4 ervaringen.

8,0  4 ervaringen + Ervaring delen

Mariette van Vliet op 21 december 2018 plaats: Singapore, reisperiode: oktober 2018

Fijne stad. Veilig. Veel te doen.

 • Algemeen 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
M.H. op 15 oktober 2014 plaats: Singapore, reisperiode: juli 2013

Singapore is een dynamische stad, waar modern met authentiek gemixt is. Een enorme mix van culturen die samenkomen, Voor ieder wat wils: cultuur in de verschillende wijken, luxe in de restaurants en Marina sands, natuur in de parken en gedeeltes ver van de drukte.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 9
R.R.A. van den Elzen op 10 oktober 2014 plaats: Sentosa, reisperiode: augustus 2014

Sentosa Island, een paradijs voor vele toeristen want hier is genoeg te doen. Sentosa heeft een pretpark (Universal Studio's), een adventure park, stranden, beachclubs en parken. Van plekken met massatoerisme tot ultieme rust. Er is hier voor ieder mens, van jong tot oud, genoeg te beleven.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
R.R.A. van den Elzen op 10 oktober 2014 plaats: Singapore, reisperiode: augustus 2014

Singapore, een vakantiebestemming wat voor vele onbekend zal zijn, maar zeker niet onzichtbaar mag blijven. Singapore is het kleinste land in Zuid-Oost Azië en staat vooral bekend om zijn vele mooie tempels. De straten zijn brandend schoon dankzij de strikte wetgeving en alles is omgeven met prachtige flora en fauna. Een land waar ook 's avonds geleefd wordt, met name in de hoofdstad, maar ook zijn adembenemende rustplekken kent. Kortom, Singapore biedt alles, ook betreft cultuur en kent daarom vele nationaliteiten. Het land heeft mijn hart gestolen. Ooit ga ik hier terug.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 7
 • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Singapore

Vogelspotten (Ubin)

Vogelspotten
Vogelspotten
Kaart met locatie Vogelspotten

Door de unieke vogels als roofvogels, haviken en vleerhonden is het eiland in trek bij vogelaars. De kans is groot dat je een van deze vogels tegenkomt, het is dan ook leuk om je hierop voor te bereiden. Wanneer je kennis hebt van de verschillende soorten vogels kun je ze goed herkennen en hun gedrag verklaren. Vergeet dus geen verrekijker mee te nemen als je naar Pulau Ubin gaat.

Vissersdorpjes (Ubin)

Vissersdorpjes
Vissersdorpjes
Kaart met locatie Vissersdorpjes

De traditionele Maleisische vissersdorpjes zijn leuk om in rond te wandelen, hier zie je hoe het vissersleven er de vorige eeuw uitzag. Er staan nog houten huizen op palen en de houten vissersbootjes (sampans) liggen in het water. Je gaat op deze wandelingen dus ver terug in de tijd en ervaart het leven zoals het er toen uitzag. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in Ubin.

Militaire basis (Tekong)

Militaire basis
Militaire basis
Kaart met locatie Militaire basis

Omdat dit eiland voornamelijk in gebruik is door het nationale leger zijn er vrijwel geen interessante bezienswaardigheden. Het eiland wordt gebruikt als basis en trainingskamp voor het leger van Singapore.

Fort Siloso (Sentosa)

Fort Siloso
Fort Siloso
Kaart met locatie Fort Siloso

Bij Fort Siloso kun je kennismaken met de historie van het Singaporese eiland. Ook de onderwaterwereld is hier spectaculair. Fort Siloso werd gebouwd door de Britten in 1880. Er was een grote rots in de ingang van de haven van Singapore, dit was erg gevaarlijk voor de schepen. Het werd met de opkomende handel noodzakelijk om de haven te beschermen, dit gebeurde op de rots. Tegenwoordig is het fort en militair museum.

Tiger Sky Tower (Sentosa)

De Tiger Sky Tower is met 100 meter de hoogste observatietoren van Azië. Vanaf de toren kijk je uit over de haven, stranden en buureilanden van Sentosa. Dit uitzicht is werkelijk prachtig, ook 's avonds is het een erg mooi zicht met alle lichtjes die je onder je kunt onderscheiden. Durf jij het aan om deze toren te bezoeken, of blijf je liever met je beide benen op de grond staan?

Underwater World (Sentosa)

Underwater World
Underwater World
Kaart met locatie Underwater World

Underwater World (onderwaterwereld) is een aquarium met meer dan 2.500 zeedieren en vissen uit vele regio's van de wereld. Ook Dolphin Lagoon (dolfijnen lagune) bevindt zich hier, waar je kennis kunt maken met het leven van de dolfijnen. Ben jij gek op zeedieren en vissen? Of heb je altijd al een dolfijnenshow van dichtbij willen meemaken? Vergeet dan zeker niet om een bezoekje te brengen aan dit aquarium.

Sentosa Golf Club (Sentosa)

Sentosa Golf Club
Sentosa Golf Club
Kaart met locatie Sentosa Golf Club

Op het eiland kun je op de Sentosa Golf Club als beginnende of gevorderde golfer een balletje slaan. De uitgestrekte groene grasmat wordt goed onderhouden en je kunt met je golfkarretje een groot gedeelte van het terrein ontdekken. Daag jij je medereizigers uit voor een potje golf op een van de mooiste banen van Singapore? Ook Singapore Open wordt altijd jaarlijks op het eiland Sentosa gehouden.

Golfen in Singapore (Sentosa)

Golfen in Singapore
Golfen in Singapore
Kaart met locatie Golfen in Singapore

Op het eiland Sentosa kun je erg goed golfen met uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Het eiland werd ooit het 'Eiland van de Doden' genoemd, door het grote aantal begraafplaatsen. In het jaar 1970 werd de ongelukkige naam veranderd in Sentosa, dat rust betekent. Sinds dat jaar komen er toeristen naar het eiland. Dennis Lee, de broer van de toenmalige premier, heeft er samen met Alan Choe voor gezorgd dat er een golfbaan kwam op Sentosa.

China Town in Singapore (Singapore)

China Town in Singapore
China Town in Singapore
Kaart met locatie China Town in Singapore

In de stad Singapore vind je naast de vele luxe winkelcentra en tussen de wolkenkrabbers door een grote hoeveelheid gezellige eettentjes. Zeer interessant om tijdens je vakantie in Singapore te bezoeken is het welbekende China Town. Een wandeling door deze Chinese wijk is als een wandeling door China zelf. Verder zijn er ook enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals tempels, een kathedraal, de dierentuin en de Singapore rivier.

Winkelen in Singapore

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Singapore. Singapore is namelijk hét shoppingcentrum van Azië. Winkelen kun je hier 24 uur per dag in alle hoeken van de straten. Dat is een van de redenen waarom Singapore een favoriete stopover is voor vele toeristen. In Singapore kan het niet anders dan dat je slaagt, met name op een van de markten of in een van de vele winkelcentra.

Changi Airport

Changi Airport
Changi Airport
Kaart met locatie Changi Airport

Een dagje vertoeven kan erg goed in de plaats Changi. Hier bevindt zich Changi Airport, die tot de beste luchthavens van de wereld wordt gerekend. Alleen het bezoeken van dit vliegveld is al een aanrader met hotels, honderden winkels en faciliteiten als een zwembad. De stad beschikt tevens over een aantal oude tempels en een eigen strand genaamd Changi Beach. Hier kun je heerlijk uitrusten na een druk dagje.

Singapore Zoological Gardens/Night Safari (Singapore)

In het Singapore Zoological Gardens/Night Safari in de stad Singapore leven meer dan 1.200 dieren, waarvan er 40 op de lijst van bedreigde dieren staan. Er leven meer dan 2.000 dieren in een open verblijf om zo een natuurlijke omgeving te creëren. De Night Safari is een combinatie van een nachtelijke dierentuin en een wildpark. Vanuit een tram kun je 's nachts de vele dieren bewonderen.

Underwater World (Sentosa)

Underwater World
Underwater World
Kaart met locatie Underwater World

Underwater World is een uniek en bekend oceanium gelegen op het eiland Sentosa. Het park presenteert ongeveer 2.500 zeedieren en 250 soorten vanuit de hele regio en is zeer geschikt voor toeristen die een plezierige, ontspannen en educatieve ervaring zoeken. Sinds de opening in 1991 hebben bijna 30 miljoen bezoekers de tentoonstellingen van het museum bewonderd. Het doel van het park is om elke bezoeker een unieke ervaring vol plezier te bieden.

Bugis Street (Singapore)

Bugis Street in het businessdistrict kent een kleurrijke geschiedenis van verdorven nachtelijke activiteiten. Tegenwoordig beschikt de straat over promenades voorzien van airconditioning en 600 marktkramen waar onder andere exotische fruitsoorten, mode, schoonheidsbehandelingen zoals pedicure en het zetten van tatoeages worden aangeboden. Op deze markt moet je zijn als je een moderne marktervaring zoekt tijdens een vakantie in Singapore. Andere markten zijn te vinden in de Sungei Road en Pagoda Street.

Jurong Bird Park

Jurong Bird Park
Jurong Bird Park
Kaart met locatie Jurong Bird Park

In de stadswijk Jurong ligt de dierentuin Jurong Bird Park, nabij het zogeheten Groene Hart van Singapore. Het Jurong Bird Park behoort tot de grootste vogelparken van de wereld en telt meer dan 8.000 vogels en 600 soorten. Het Jurong Bird Park is verdeeld in meerdere gebieden. Zo is er het Afrikaanse moerasgebied waar beschermde vogelsoorten leven. Ook is er het gebied genaamd Antarctica, waar vele pinguïns verblijven.

Singapore Art Museum (Singapore)

Singapore Art Museum
Singapore Art Museum
Kaart met locatie Singapore Art Museum

Liefhebbers van professionele kunst zijn in het Singapore Art Museum helemaal op de juiste plaats. Het museum faciliteert beeldende vorming, uitwisseling, onderzoek en ontwikkeling op regionaal en internationaal niveau. Singapore is bezig om de globale stad van de kunst te worden. De internationale netwerken met belangrijke musea als het Shanghai Art Museum en National Museum of India, zorgen voor nieuwe ideeën, talenten, kennis en middelen.

Nationaal Museum van Singapore (Singapore)

Met een geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1887, is het Nationaal Museum van Singapore het oudste museum van het land. Het museum is de plek waar alles draait om de cultuur, de 11 nationale erfgoeden en de geschiedenis van Singapore. In het museum vinden het hele jaar door innovatieve festivals, evenementen, tentoonstellingen en voorstellingen plaats. Zo is er bijvoorbeeld het dynamische Night Festival, een zeer drukbezocht festival in Singapore.

Vakantiebestemmingen in Singapore

Artikelen

Eten en drinken

Singapore staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan restaurants. Ook bij de eetstalletjes op straat kun je uitstekend eten.

De Singapore Sling is een cocktail die is uitgevonden in Singapore ergens tussen 1910 en 1915.

Vervoer

De afstand van Amsterdam naar Singapore bedraagt 10.447 km, vliegtijd is ongeveer 11,5 uur. De internationale luchthaven van Singapore is de Internationale Luchthaven Changi, die bij de plaats Changi aan de oostkant van het eiland Singapore ligt.

Singapore heeft een metronetwerk dat een gedeelte van het eiland Singapore beslaat. Op een groot deel van het wegennet in het centrum wordt elektronisch tol geheven voor auto's en motoren.

Voor een comfortabele manier van vervoer kun je kiezen uit een van de vele taxi’s, die klaar staan. Zij kunnen bij hotels, bij speciale taxistandplaatsen of in de straat aangehouden worden. De taxi is redelijk goedkoop.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 3 maanden dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Singapore. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een gratis Social Visit Pass voor 14 of 30 dagen. Je kunt het met maximaal 3 maanden verlengen. Hoe lang je er ook verblijft, je paspoort dient te allen tijde nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Singapore ligt lager dan in Nederland.

De munteenheid in Singapore is de Singapore dollar.

Veiligheid

Singapore is absoluut veilig om te bezoeken. Echter zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in Singapore goed op je spullen te letten. Zeker wanneer je rondloopt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations.

Medische informatie

De gezondheidszorg in Singapore is goed geregeld.

Inentingen zijn niet verplicht.

Neem voor actuele adviezen altijd contact op de met GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het kraanwater kun je niet drinken.

Bevolking

In multicultureel Singapore vind je verschillende bevolkingsgroepen zoals; de Chinezen, de Maleiers, de Euraziaten, de Peranakans en de Indiërs.

Vanwege de multiculturele samenleving in Singapore vieren de Singaporezen zeer veel verschillende feesten. Veel religieuze feesten zijn gebaseerd op de maankalender. Toeristen zijn van harte welkom in de moskees en de tempels om deel te nemen aan de festiviteiten.

Festival of Arts is een feestmaand met optredens van wereldformaat.

De taal

Singapore heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Chinees en Tamil. De nationale taal is Maleis, maar Chinees wordt het meest gesproken. De regering stimuleert het gebruik van het Engels als dagelijkse omgangstaal. In de praktijk worden in de dagelijkse omgang talen door elkaar gebruikt. De meeste mensen gebruiken Engels, Chinees en Maleis door elkaar. Deze variant wordt aangeduid met Singlish.

Flora & Fauna

Singapore was vroeger geheel bedekt met tropisch regenwoud en was zeer moerassig. Daar is helaas weinig meer van over. Tegenwoordig komt het regenwoud alleen nog voor in een reservaat als Bukit Timah Nature Reserve. In totaal heeft Singapore nog ongeveer 300 ha regenwoud.

Sinds de kolonisatie in 1819 is het aantal soorten dieren (zoogdieren, vissen, vogels) in Singapore met 87% afgenomen. Als gevolg van de ontbossing komt o.a. de tijger niet meer in het wild voor in Singapore. Op de grond en tussen het struikgewas leven nog wel spitsmuizen, ratten, slangen en kikkers. Singapore telt verschillende vleermuissoorten zoals de fruitvleermuis, de hoefijzerneusvleermuis, de Maleise vliegende vos en de Maleise valse vampier.

Geschiedenis

De geschiedenis van Singapore gaat in ieder geval terug tot de 14e eeuw. In die tijd stond het onder de naam Temasek bekend als een haven en versterkte stad. Het was een onderdeel van het Sri Vijaya rijk. De Maleisische historische geschriften beschrijven de oude plaats. Recent archeologisch onderzoek toont aan dat het oude Singapore een handelscentrum van enig belang was.

In 1819 werd Singapore gekolonialiseerd door de Britten, heel kort behoorde het bij Maleisië, maar sinds 1965 is Singapore weer zelfstandig. Na de onafhankelijkheid heeft Singapore zich onder leiding van de toenmalige autoritaire minister-president Lee Kuan Yew ontwikkeld van een arm derdewereldland tot een van de welvarendste landen ter wereld.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen