Singapore

Raffles hotel in Singapore
Raffles hotel in Singapore

Singapore is een groep eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore.

Het hoofdeiland Singapore heeft een ruitvorm. Daarnaast zijn er nog meer dan 60 kleinere eilandjes die tot het land behoren. De oorspronkelijke vegetatie was tropisch regenwoud maar hier is op de meeste eilanden weinig meer van over. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië.

In minder dan 200 jaar is Singapore verandert van een niets betekenend dorp tot een 'economisch wonder'. Sinds de onafhankelijkheid groeit de economie jaarlijks met 9%.

Singapore heeft een supermoderne infrastructuur, deze behoort tot de beste van de wereld. De haven van Singapore is een van de drukste havens ter wereld. Het inkomen per hoofd van de bevolking is vergelijkbaar met dat van westerse landen.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Singapore
Officiele naam:
Republic of Singapore
ISO:
SG
Ligging:
zuidoost
Hoofdstad:
Singapore
Inwoners:
+/- 4351400
Taal:
Maleisisch
Godsdienst:
Boeddhisme
Tijdzone:
UTC +8
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
683 kmÔŅĹ
Beste reistijd:
februari - oktober

Vanwege de multiculturele samenleving in Singapore vieren de Singaporezen zeer veel verschillende feesten. Veel religieuze feesten zijn gebaseerd op de maankalender. Toeristen zijn van harte welkom in de moskees en de tempels om deel te nemen aan de festiviteiten.

Festival of Arts is een feestmaand met optredens van wereldformaat.

Ervaringen

Singapore krijgt gemiddeld een 8,0 uit 10 op basis van 4 ervaringen.

8,0  4 ervaringen + Ervaring delen

Mariette van Vliet op 21 december 2018 plaats: Singapore, reisperiode: oktober 2018

Fijne stad. Veilig. Veel te doen.

 • Algemeen 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
M.H. op 15 oktober 2014 plaats: Singapore, reisperiode: juli 2013

Singapore is een dynamische stad, waar modern met authentiek gemixt is. Een enorme mix van culturen die samenkomen, Voor ieder wat wils: cultuur in de verschillende wijken, luxe in de restaurants en Marina sands, natuur in de parken en gedeeltes ver van de drukte.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 9
R.R.A. van den Elzen op 10 oktober 2014 plaats: Sentosa, reisperiode: augustus 2014

Sentosa Island, een paradijs voor vele toeristen want hier is genoeg te doen. Sentosa heeft een pretpark (Universal Studio's), een adventure park, stranden, beachclubs en parken. Van plekken met massatoerisme tot ultieme rust. Er is hier voor ieder mens, van jong tot oud, genoeg te beleven.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
R.R.A. van den Elzen op 10 oktober 2014 plaats: Singapore, reisperiode: augustus 2014

Singapore, een vakantiebestemming wat voor vele onbekend zal zijn, maar zeker niet onzichtbaar mag blijven. Singapore is het kleinste land in Zuid-Oost Azië en staat vooral bekend om zijn vele mooie tempels. De straten zijn brandend schoon dankzij de strikte wetgeving en alles is omgeven met prachtige flora en fauna. Een land waar ook 's avonds geleefd wordt, met name in de hoofdstad, maar ook zijn adembenemende rustplekken kent. Kortom, Singapore biedt alles, ook betreft cultuur en kent daarom vele nationaliteiten. Het land heeft mijn hart gestolen. Ooit ga ik hier terug.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 7
 • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Singapore

Winkelen in Singapore

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Singapore. Singapore is namelijk hét shoppingcentrum van Azië. Winkelen kun je hier 24 uur per dag in alle hoeken van de straten. Dat is een van de redenen waarom Singapore een favoriete stopover is voor vele toeristen. In Singapore kan het niet anders dan dat je slaagt, met name op een van de markten of in een van de vele winkelcentra.

Changi Airport

Changi Airport
Changi Airport
Kaart met locatie Changi Airport

Een dagje vertoeven kan erg goed in de plaats Changi. Hier bevindt zich Changi Airport, die tot de beste luchthavens van de wereld wordt gerekend. Alleen het bezoeken van dit vliegveld is al een aanrader met hotels, honderden winkels en faciliteiten als een zwembad. De stad beschikt tevens over een aantal oude tempels en een eigen strand genaamd Changi Beach. Hier kun je heerlijk uitrusten na een druk dagje.

Jurong Bird Park

Jurong Bird Park
Jurong Bird Park
Kaart met locatie Jurong Bird Park

In de stadswijk Jurong ligt de dierentuin Jurong Bird Park, nabij het zogeheten Groene Hart van Singapore. Het Jurong Bird Park behoort tot de grootste vogelparken van de wereld en telt meer dan 8.000 vogels en 600 soorten. Het Jurong Bird Park is verdeeld in meerdere gebieden. Zo is er het Afrikaanse moerasgebied waar beschermde vogelsoorten leven. Ook is er het gebied genaamd Antarctica, waar vele pinguïns verblijven.

Vakantiebestemmingen in Singapore

Artikelen

Eten en drinken

Singapore staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan restaurants. Ook bij de eetstalletjes op straat kun je uitstekend eten.

De Singapore Sling is een cocktail die is uitgevonden in Singapore ergens tussen 1910 en 1915.

Vervoer

De afstand van Amsterdam naar Singapore bedraagt 10.447 km, vliegtijd is ongeveer 11,5 uur. De internationale luchthaven van Singapore is de Internationale Luchthaven Changi, die bij de plaats Changi aan de oostkant van het eiland Singapore ligt.

Singapore heeft een metronetwerk dat een gedeelte van het eiland Singapore beslaat. Op een groot deel van het wegennet in het centrum wordt elektronisch tol geheven voor auto's en motoren.

Voor een comfortabele manier van vervoer kun je kiezen uit een van de vele taxi’s, die klaar staan. Zij kunnen bij hotels, bij speciale taxistandplaatsen of in de straat aangehouden worden. De taxi is redelijk goedkoop.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 3 maanden dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Singapore. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een gratis Social Visit Pass voor 14 of 30 dagen. Je kunt het met maximaal 3 maanden verlengen. Hoe lang je er ook verblijft, je paspoort dient te allen tijde nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Singapore ligt lager dan in Nederland.

De munteenheid in Singapore is de Singapore dollar.

Veiligheid

Singapore is absoluut veilig om te bezoeken. Echter zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in Singapore goed op je spullen te letten. Zeker wanneer je rondloopt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations.

Medische informatie

De gezondheidszorg in Singapore is goed geregeld.

Inentingen zijn niet verplicht.

Neem voor actuele adviezen altijd contact op de met GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het kraanwater kun je niet drinken.

Bevolking

In multicultureel Singapore vind je verschillende bevolkingsgroepen zoals; de Chinezen, de Maleiers, de Euraziaten, de Peranakans en de Indiërs.

Vanwege de multiculturele samenleving in Singapore vieren de Singaporezen zeer veel verschillende feesten. Veel religieuze feesten zijn gebaseerd op de maankalender. Toeristen zijn van harte welkom in de moskees en de tempels om deel te nemen aan de festiviteiten.

Festival of Arts is een feestmaand met optredens van wereldformaat.

De taal

Singapore heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Chinees en Tamil. De nationale taal is Maleis, maar Chinees wordt het meest gesproken. De regering stimuleert het gebruik van het Engels als dagelijkse omgangstaal. In de praktijk worden in de dagelijkse omgang talen door elkaar gebruikt. De meeste mensen gebruiken Engels, Chinees en Maleis door elkaar. Deze variant wordt aangeduid met Singlish.

Flora & Fauna

Singapore was vroeger geheel bedekt met tropisch regenwoud en was zeer moerassig. Daar is helaas weinig meer van over. Tegenwoordig komt het regenwoud alleen nog voor in een reservaat als Bukit Timah Nature Reserve. In totaal heeft Singapore nog ongeveer 300 ha regenwoud.

Sinds de kolonisatie in 1819 is het aantal soorten dieren (zoogdieren, vissen, vogels) in Singapore met 87% afgenomen. Als gevolg van de ontbossing komt o.a. de tijger niet meer in het wild voor in Singapore. Op de grond en tussen het struikgewas leven nog wel spitsmuizen, ratten, slangen en kikkers. Singapore telt verschillende vleermuissoorten zoals de fruitvleermuis, de hoefijzerneusvleermuis, de Maleise vliegende vos en de Maleise valse vampier.

Geschiedenis

De geschiedenis van Singapore gaat in ieder geval terug tot de 14e eeuw. In die tijd stond het onder de naam Temasek bekend als een haven en versterkte stad. Het was een onderdeel van het Sri Vijaya rijk. De Maleisische historische geschriften beschrijven de oude plaats. Recent archeologisch onderzoek toont aan dat het oude Singapore een handelscentrum van enig belang was.

In 1819 werd Singapore gekolonialiseerd door de Britten, heel kort behoorde het bij Maleisië, maar sinds 1965 is Singapore weer zelfstandig. Na de onafhankelijkheid heeft Singapore zich onder leiding van de toenmalige autoritaire minister-president Lee Kuan Yew ontwikkeld van een arm derdewereldland tot een van de welvarendste landen ter wereld.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen