Bezienswaardigheden Slowakije

Pagina 1 van 1 met 6 resultaten

Nationaal Park TANAP

Nationaal Park TANAP
Nationaal Park TANAP
Kaart met locatie Nationaal Park TANAP

Het Nationale Park TANAP is niet alleen het oudste maar ook het grootste nationale park van Slowakije. In 1949 werd het bijna 740 km² grote park opgericht in de Slowaakse regio's Prešov en Žilina. Een gedeelte van het park is te vinden op Pools grondgebied en je kunt het park dus ook vanuit Polen bezoeken. Het TANAP ligt in het Tatragebergte wat de hoogste bergketen van de Karpaten is. Naast de hoge bergen heeft het park een uniek landschap met zijn grote gletsjermeren en sporen van gletsjers.

Spišský hrad

Spišský hrad
Spišský hrad
Kaart met locatie Spišský hrad

Een kasteelruïne met de naam Spišský hrad ligt in het oosten van Slowakije en is de grootste van het land. De kasteellocatie behoort tot één van de grootste van Centraal-Europa. Wanneer je de ruïne wilt bezoeken moet je naar het dorpje Žehra afreizen. In 1993 werd Spišský Hrad opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst samen met de plaatsjes Žehra, Spišské Podhradie en Spišská Kapitula. Het kasteel trekt jaarlijks bijna 175.000 bezoekers naar de regio.

Karstgrotten

De grotten van de Aggtelek Karst en de Slowaakse Karst is een grote groep grotten die liggen in Slowakije en Hongarije. Met een karstsysteem zijn de grotten ontstaan gedurende de jaren. Het karstsysteem houdt in dat kalksteen oplost in water waarna er heel langzaam een grot ontstaat. In de regio zijn meer dan 700 van deze grotten. Zeven van deze grotten zijn afzonderlijk opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar ook zijn de grotten in hun geheel opgenomen op de lijst.

Winkelen in Slowakije

Winkelen in Slowakije
Winkelen in Slowakije

De winkels in Slowakije zijn over het algemeen geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. In de kleinere plaatsen sluiten de winkels vaak tussen 12.00 en 14.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels maar geopend tot 12.00 uur en de megastores of supermarkten zijn vaak tot 20.00 of zelfs tot 21.00 uur geopend.

Wie vooral voor het winkelen naar Slowakije op reis gaat zal waarschijnlijk naar Bratislava gaan. Hier kun je terecht voor internationale merken maar ook voor verrassende Slowaakse winkeltjes. Aan de rand van de stad zijn grote winkelcentra te vinden waar je ook recreatieve en horeca voorzieningen vindt. In het centrum van Slowakije betaal je meer voor je spulletjes dan buiten het centrum.

Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen
Fietsen en wandelen

In de grote supermarkten en hypermarkten kun je uitgebreide fiets- en wandelkaarten kopen. Hier staan naast leuke fiets- en wandelroutes ook uitgebreide toeristische informatie op. De niveau-aanduiding van de routes zijn erg duidelijk aangegeven, toch wordt niet altijd alles op de kaart aangegeven. Je kunt bijvoorbeeld ineens een onverharde weg moeten nemen, zelfs bij de lichte routes, dus dikke banden zijn zeker aan te raden. Het net van fietsroutes bestaat uit ongeveer 5.400 kilometer en ruim 30 routes.

Kuuroorden

Kuuroorden
Kuuroorden

Slowakije staat bekend om de goede kwaliteit van kuuroorden. De meeste kuuroorden liggen rond het Tatra gebergte, in totaal heeft Slowakije de beschikking over 22 kuuroorden. Een aantal plaatsen waar je wereldberoemde kuuroorden vindt zijn Trenčíanske Teplice, Bardejov en Piešťany.

  • 1