Bezienswaardigheden Sri Lanka

In het zuiden van Azië ligt het eiland en land Sri Lanka. In dit land is zowel cultuur, natuur, strand en wildlife met elkaar te combineren. Vandaar dat er dan ook meer dan genoeg bezienswaardigheden zijn die een bezoekje waard zijn. Een grote bezienswaardigheid zijn de theeplantages van het land, maar ook de diverse nationale parken zijn prachtig. Denk bijvoorbeeld aan het Yala National Park, waar veel olifanten, waterbuffels en luipaarden leven. De stranden van Sri Lanka zijn ook een echte aanrader, net als de culturele bezienswaardigheden. Het Nationale Museum in Colombo, het museum van koning Kashyapa en de Tempel van de Tand zijn voor de cultuurliefhebbers de perfecte plek om te bezoeken. Naast deze bezienswaardigheden vind je er in dit land nog veel meer, waarvan veel in het onderstaande overzicht zijn verwerkt. 

Theeplantages in Sri Lanka
Theeplantages in Sri Lanka

Pagina 1 van 4 met 40 resultaten

Bundala National Park

Bundala National Park
Bundala National Park
Kaart met locatie Bundala National Park

De regering heeft diverse natuurgebieden beschermd verklaard door ze de status van Nationaal Park te geven. Zo is er het Bundala National Park. Dit is een belangrijk wintergebied in Sri Lanka op internationaal gebied voor de migratie van watervogels. Bundala telt 197 soorten watervogels, waarvan een bekende de grote flamingo is. Sinds het jaar 2005 staat het park op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt 245 kilometer ten zuidoosten van Colombo.

Yala National Park

Yala National Park
Yala National Park
Kaart met locatie Yala National Park

Het op één na grootste nationale park van Sri Lanka is Yala National Park. Dit is het meest drukbezochte park van het land. Het park is onder te verdelen in 5 delen, waarvan er 2 kunnen worden bezocht. Dit zijn het Ruhuna National Park en het Kumana National Park. Het park is gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka en is verdeeld over 2 provincies. Yala NP werd in 1900 aangewezen als wildreservaat, samen met Wilpattu was het een van de eerste twee nationale parken in Sri Lanka. Het park is vooral bekend om zijn grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals de Sri Lankaanse olifanten luipaarden, waterbuffels en watervogels.

Naththarapotha

Naththarapotha is een dorp vlakbij Kandy. Hier is een interessant aanbod kunst en kunstnijverheid te vinden. Het dorp is in de jaren '50 van de 20e eeuw door de regering opgezet om de verdwijnende kunstnijverheid nieuw leven in te blazen. Je kunt hier onder andere pottenbakkers, zilversmeden en houtbewerkers aan het werk zien. Ook kun je hier de handgemaakte producten kopen en als souvenir mee naar huis nemen.

Snorkelen en duiken in Sri Lanka

Snorkelen en duiken in Sri Lanka
Snorkelen en duiken in Sri Lanka

Er is een groot scala aan mogelijkheden voor snorkel- en duikliefhebbers. In de wateren van Sri Lanka kunnen prachtig gekleurde koraalriffen, vissen en scheepswrakken worden ontdekt op verschillende locaties. Zo zijn Kirinda, Weligama en Hikkaduwa goede duikplekken. Verder zijn ook het 'Bar Reef' en Pigeon Island paradijselijke plekken om te duiken. Het duikseizoen aan de westkust is wegens de moesson van november tot april en aan de oostkust van mei tot november.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende