Bezienswaardigheden Suriname

Pagina 1 van 3 met 22 resultaten

Centraal Suriname Natuurreservaat

Centraal Suriname Natuurreservaat
Centraal Suriname Natuurreservaat

Het grootste natuurreservaat is het Centraal Suriname Natuurreservaat en ligt in het centrum van Suriname. Ook is het een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Sinds 2000 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het reservaat staat bekend om de vele exotische vogels die er leven. Er leven veel bedreigde diersoorten, waardoor het park erg belangrijk is voor het behoud van deze soorten. Je vindt er o.a. het reuzengordeldier, de jaguar, de reuzenotter, de tapir, de luiaard en alle 8 apensoorten van Suriname.

Natuurreservaat Coppename

Natuurreservaat Coppename ligt aan de monding van de Coppename rivier. In dit natuurreservaat kom je veel bedreigde diersoorten tegen, waaronder de rode ibis. Dit park is zeer belangrijk voor het behoud van veel bedreigde trek- en watervogels. Ook is dit park geschikt voor de mensen die van het spotten van vogels houden.

Sint Petrus en Paulus Kathedraal (Paramaribo)

De Sint Petrus en Paulus Kathedraal in Paramaribo is een houten kathedraal. De kathedraal is waarschijnlijk de hoogste kathedraal van hout van de wereld en het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika. De kathedraal is geel en grijs geschilderd en was van oorsprong een theater. In 1826 werd het theater omgebouwd tot de kathedraal die het nu is. In 1989 werd het gebouw gesloten, omdat het begon over te hellen en aangetast was door termieten. 21 jaar later, in 2010, werd de kathedraal weer geopend voor publiek.

Historische binnenstad van Paramaribo (Paramaribo)

Historische binnenstad van Paramaribo
Historische binnenstad van Paramaribo
Kaart met locatie Historische binnenstad van Paramaribo

De historische binnenstad van de hoofdstad Paramaribo is het oudste gedeelte van de stad. De binnenstad staat ook wel bekend als 'De Houten Stad', dit komt door de gebouwen uit de koloniale tijd die grotendeels van hout zijn gemaakt. Sinds 2002 staat de historische binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Winkelen in Paramaribo (Paramaribo)

Als je wilt winkelen in Suriname, moet je in Paramaribo zijn. Je vindt hier verschillende winkeltjes en boetiekjes waar je van alles kunt kopen. Er is vooral veel goedkope kleding te krijgen. Ook zijn er grotere winkels. Dit zijn net warenhuizen en je kunt er van alles kopen. Al deze winkeltjes, boetiekjes en warenhuizen zorgen ervoor dat je je als winkelend publiek niet zult vervelen. Het is de ideale plek om te shoppen.

Golfclub Paramaribo (Paramaribo)

Golfclub Paramaribo
Golfclub Paramaribo
Kaart met locatie Golfclub Paramaribo

In Suriname bevindt zich maar één golfclub, de golfclub Paramaribo. De baan is sinds 1954 geopend en is 15,5 hectare groot. De golfbaan ligt net buiten Paramaribo. Het is een baan met 9 holes, maar het bestuur heeft plannen om uit te breiden naar 18 holes. Hiervoor zal de golfclub wel moeten verhuizen, aangezien het helemaal ligt ingeklemd tussen huizen.

Saoena markt (Paramaribo)

Saoena markt
Saoena markt
Kaart met locatie Saoena markt

De Saoena markt in Paramaribo is een groot begrip in Suriname. Op zondagochtend worden hier inkopen gedaan voor het eten. Deze Javaanse markt is opgericht door de familie Abas. Tot 15 jaar terug werd er langs de weg verkocht maar tegenwoordig is het een overdekte markt op een eigen terrein. Er worden o.a. Surinaamse en Indonesische lekkernijen verkocht zoals bere (ingewanden van een koe) en lemper.

Afrika Museum Suriname (Paramaribo)

Het Afrika Museum Suriname in Paramaribo is een vrij nieuw museum. In het museum wordt de Afrikaanse geschiedenis van Surinamers met Afrikaanse wortels getoond. Door middel van diverse activiteiten, archeologisch basiswerk en kunstvormen wil het Afrika Museum Suriname op duurzame wijze een antropologische/volkenkundige bijdrage leveren aan het Afrikaanse culturele erfgoed.

Markt in Paramaribo (Paramaribo)

Markt in Paramaribo
Markt in Paramaribo
Kaart met locatie Markt in Paramaribo

De centrale markt van Paramaribo is erg chaotisch maar daarom niet minder leuk. Op de markt kun je van alles kopen zoals kleren, make-up, boeken, cd's en sieraden, maar ook voor je dagelijkse boodschappen kun je er terecht. Op de markt wordt een groot assortiment aan fruit, vis, vlees en groenten aangeboden. De markt is gevestigd in een gebouw aan de Waterkant. De stroom van mensen wijst je vanzelf de weg. De markt wordt iedere dag gehouden met uitzondering van zondag.

Bigi Pan (Nieuw Nickerie)

Bigi Pan
Bigi Pan
Kaart met locatie Bigi Pan

Bigi Pan is een beschermd natuurgebied in Nieuw Nickerie. Veel exotische vogels broeden in het park. Vogelspotters en vissers zullen zich hier goed kunnen vermaken. Het park ligt aan de kust en met een beetje geluk kun je de vele vissers aan het werk zien. Voor de rest bestaat het natuurgebied voor het grootste gedeelte uit mangroven en moerassen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende