Bezienswaardigheden Suriname

Pagina 2 van 3 met 22 resultaten

Markt in Nieuw Nickerie (Nieuw Nickerie)

Markt in Nieuw Nickerie
Markt in Nieuw Nickerie

In Nieuw Nickerie, aan het Brassaplein in het centrum van de stad, bevindt zich de grote markt van de stad. Er is een overdekt en een open gedeelte. De markt is elke middag, behalve op zondag, geopend en je kunt er allerlei leuke en lekkere dingen kopen. Elke ochtend worden er verse producten aangevoerd door de handelaren. Je kunt er bijvoorbeeld groenten, vlees, fruit en vis kopen. Ook is het leuk om gewoon over de markt te lopen en te kijken wat er allemaal verkocht wordt.

Galibi Natuurreservaat (Galibi)

Galibi Natuurreservaat
Galibi Natuurreservaat

De bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen tijdens een vakantie in Suriname is het Galibi Natuurreservaat dat bekend staat om de schildpadden. Deze stranden worden gebruikt voor het leggen van eieren. Jaarlijks komen hier verschillende soorten schildpadden, zoals de grote lederrugschildpad. Het gebied wordt beheerd door Stichting Natuurbehoud Suriname en het beslaat een oppervlakte van 4.000 hectare.

Stranden (Galibi)

Stranden
Stranden

Naast dat Galibi bekend staat om zijn prachtige natuurgebied, is Galibi ook een geliefde bestemming voor de strandliefhebbers. Het is dan ook een van de mooiste strandbestemming van Suriname. Met de hagelwitte stranden, de heldere zee en de groene palmbomen kom je hier optimaal tot rust. Het strand van Galibi wordt ook wel gebruikt als eiernest voor de zeeschildpad. De schildpadden verstoppen hier hun eieren in het zand waar ze zelf geboren zijn.


Vrouwencentrum (Galibi)

Een bekende plek om te winkelen is het 'Vrouwencentrum'. In dit centrum liggen souvenirshops en winkeltjes met lokale ambachten. Zo kun je manden, kettingen, instrumenten en nog meer met de handgemaakt spullen kopen. Daarnaast wordt er in de souvenir shop lokale souvenirs verkocht. Vooral de sieraden zie hier zijn gemaakt zijn erg bijzonder, ze verwerken er namelijk allerlei zaadjes en pitjes in.

Lawagebied (Albina)

Een bijzondere bezienswaardigheid in Albina is het Lawagebied. In dit gebied werd in de 19e eeuw goud gevonden. Hierdoor werd Albina een zeer belangrijke stad. Omdat er hier wat te halen viel, verhuisden veel mensen vanuit omliggende gebieden naar deze Surinaamse plaats, waaronder ook Frans Guyanezen. Er zit een hele historie achter het Lawagebied en het is erg interessant om eens gezien te hebben hoe een goudzoekersgebied eruit ziet.

Marowijne (Albina)

Marowijne
Marowijne

Albina grenst aan de rivier Marowijne. Dit is de grensrivier tussen de landen Frans-Guyana en Suriname. Aan de waterkant bevindt zich onder andere een boothuis vanwaar je een boottocht kunt maken naar het buurland. Het leuke aan de boottocht is dat je snel van het ene naar het andere land kan reizen, waardoor je in één dag aan tours deel kunt nemen in twee heel verschillende landen.

Fort Nieuw-Amsterdam (Alkmaar)

Fort Nieuw-Amsterdam
Fort Nieuw-Amsterdam

Op 20 minuten afstand van Alkmaar ligt het Fort Nieuw-Amsterdam. Het fort is vroeger gebouwd ter bescherming gedurende de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog die duurde van het jaar 1665 tot 1667. Het fort is gelegen bij de samenvloeiing van de Commewijne rivier en de Suriname rivier, vlakbij de kust. Tegenwoordig wordt het fort veel bezocht door toeristen die het district Commewijne aandoen. Het is een leuke bezienswaardigheid voor mensen die meer willen leren over de historie van het district.

Peperpot (Alkmaar)

Peperpot
Peperpot

De plantage Peperpot is gebouwd in het jaar 1778. De plantage stond bekend om de goede koffie en cacao. Tegenwoordig wordt de plantage vooral bewoond door dieren. Peperpot is met name interessant voor vogelliefhebbers, maar ook zijn er capucijnerapen, sapakara’s en doodskopaapjes aan te treffen. Door de plantage heen zijn er paden aangelegd waar je erg mooi overheen kunt lopen. Tijdens deze tocht zul je veel van de Surinaamse historie en natuur zien.

Frederiksdorp (Alkmaar)

Frederiksdorp
Frederiksdorp

Frederiksdorp is de naam van een koffieplantage in het district Commewijne. De plantage is prima te bereiken met de fiets. Het is mogelijk om met een gids de plantage te betreden waar je overblijfselen aantreft uit het verleden. Zo bestaat het vroegere onderkomen van het personeel nog, wat tegenwoordig gebruikt wordt als restaurant. Het restaurant behoort tot de gelijknamige accommodatie waar je als toerist kunt overnachten in typische oud-Hollandse huisjes.

Palawa-eiland (Palumeu)

Palawa-eiland
Palawa-eiland

Het Palawa-eiland ligt op een kwartier afstand van Palumeu en is door middel van een korjaaltocht over de rivier te bereiken. Op het eiland kun je heerlijk ontspannen door te gaan lunchen of in een hangmat te relaxen. Ook kun je het vliegtuigwrak bekijken dat op deze plek in het jaar 1959 is verongelukt. En ben je een echte waaghals? Ga dan zwemmen in de rivier tussen de piranha's.


  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende