Bezienswaardigheden Swaziland

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Mlilwane Natuurreservaat

Mlilwane Natuurreservaat
Mlilwane Natuurreservaat
Kaart met locatie Mlilwane Natuurreservaat

Het oudste park van Swaziland is het Mlilwane Natuurreservaat. Het park ligt in de mooie Ezulwini-vallei, waar je vele prachtige dieren kunt bezichtigen. Enkele voorbeelden zijn de antilope, zwijnen, apen en nijlpaarden. Deze diersoorten zijn niet bang voor de mens en nemen weleens een kijkje bij de kampeerplaatsen. In dit park kun je met een gids een fiets-, wandel- of autotocht maken of rondrijden op een paard. Je hebt hier de kans om impala's, kudu's of waterbokken te zien.

Malolotja Nationaal Park

Het grootste park van Swaziland is het Malolotja Natuurreservaat. Dit park heeft 18.000 hectare tot haar beschikking. In het natuurpark kun je 200 kilometer wandelen op de daarvoor aangelegde paden. Onderweg zie je schitterende watervallen en steile rotsen. Je kunt daarnaast genieten van het prachtige uitzicht op de groene valleien met ontelbaar veel bloemen. Naast deze bezienswaardigheden, kun je zeldzame dieren tegenkomen zoals de aardwolf en de miereneter.

Hlane Royal National Park

Op 70 km afstand van de hoofdstad Lobamba, in het laagveld ligt nog een mooi nationaal park genaamd Hlane Royal National Park. De natuur is er minder mooi, maar om veel wild te zien moet je hier zijn. Vele kuddes savannedieren lopen hier rond in het droge seizoen. Het park is vernoemd naar Koning Sobhuza II. Het gebied beslaat zo'n 30.000 hectare Swazi bushveld en hier domineert vooral de oude hardhout vegetatie.

Natuurreservaat Mkhaya

Natuurreservaat Mkhaya
Natuurreservaat Mkhaya

Op 65 km afstand van Mbabane ligt het kleine Natuurreservaat Mkhaya. Een van de bekendste dieren die er rondloopt is de zwarte neushoorn. Ook de enige buffel van Swaziland loopt hier rond. Alleen daarom al heeft het park internationale bekendheid. Je hebt de mogelijkheid het park te verkennen met een 4x4 maar ook lopend is het mogelijk. In het reservaat staan accommodaties in de vorm van stenen huisjes.

Mlawula Natuurreservaat

Mlawula Natuurreservaat
Mlawula Natuurreservaat
Kaart met locatie Mlawula Natuurreservaat

Een divers natuurreservaat is Mlawula. Het ligt aan de grens met Mozambique op het Lubombo-plateau. De officiële bewoners van het park zijn de zebra's, wildebeesten, impala's en kudu's. Laatst werden de bewoners verrast met nog meer nieuwe dieren zoals giraffen, struisvogels en neushoorns. Het laatste dier kwam vanuit Zuid-Afrika. Ook kun je in dit natuurreservaat wandelen en genieten van het prachtige uitzicht tot aan de kust van Mozambique.

Markt in Swaziland

Markt in Swaziland
Markt in Swaziland

In Swaziland heb je diverse lokale markten waar je terecht kunt voor leuke souvenirs of producten uit de regio. Ook zijn er mooie handgemaakte kunstvoorwerpen met katoen en linnen te vinden. Bij de eetstalletjes kun je echte Swazi gerechten proeven als stoofpot met maïsmeel en maïskolf. Op de markten wordt onderhandeld en kun je alleen met contant geld betalen.

Glasfabriek in Ngwenya

In het kleine dorpje Ngwenya staat sinds 1979 een glasfabriek. Het is ooit opgezet door een Zweedse hulporganisatie, tegenwoordig is de fabriek bekend door de kunstvoorwerpen die over de hele wereld te verkrijgen zijn. Bijzonder aan de voorwerpen is dat al het glas gerecycled glas is dat wordt versmolten en vervolgens opnieuw met de mond wordt geblazen. Producten variëren van prachtige mondgeblazen sculpturen van dieren tot glaswerk. Je kunt de glasfabriek alleen bezoeken op werkdagen.

Winkelen in Swaziland

Je kunt in Swaziland aardig winkelen. In Zuid-Afrika zijn de winkels open van 08.00 – 17.00 uur, maar sluiten wel vaak tussen de middag. In Swaziland zijn ze wat korter open. Op zondag zijn alle winkels dicht behalve de souvenirwinkels. Ga ook niet winkelen op een nationale feestdag, want dan sta je voor een gesloten deur. Voor mooie souvenirs kun je het best naar de lokale markten gaan.

Festivals in Swaziland

Er zijn het gehele jaar door vele feesten in Swaziland. Toch zijn er ook een aantal festivals die specialer zijn dan de andere. Een voorbeeld is Uhmlanga, dit is een festival waar ongehuwde en jonge vrouwen hun mooiste kleren aantrekken en door de stad paraderen. Dit festival wordt gehouden in augustus. Een ander mooi festival is Incwala in december of januari. Het is een nieuwjaarsfeest waarbij ze speciale dansen opvoeren, zingen en rituelen uitoefenen ten aanzien van de koning. Een hoogtepunt is de dans van de krijger met de koning erbij, voor het volk.

  • 1
  • 2
  • Volgende