Swaziland

Leeuw aan het rusten
Leeuw aan het rusten

Swaziland ligt in het zuiden van Afrika, tussen Mozambique en Zuid-Afrika in. Het land heeft 2 verschillende hoofdsteden. Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad. Lobamba is de koninklijke en wettelijke hoofdstad van Swaziland. Swaziland heeft een oppervlakte van 17.364 km2. Het hoogste punt is de Emlembe, deze is 1862 meter hoog. Het laagste punt is 21 meter. Swaziland heeft ook een belangrijke rivier genaamd de Ingwempisi, dit is de grootste rivier van het land. Het aantal inwoners is de laatste jaren met een klein percentage gegroeid. Er wonen nu ca. 1.125.000 mensen in het land. Waarschijnlijk zijn de eerste echte bewoners van Swaziland, de Swazi's, er in de 18de eeuw er komen wonen. De officiële talen die er gesproken worden zijn Engels en Swazi. Deze talen worden over het algemeen ook het meest gesproken.

Heb je weinig kennis van Swaziland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Swaziland
Officiele naam:
Koninkrijk Swaziland
ISO:
SZ
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Lobamba
Inwoners:
+/- 1125
Taal:
Engels en Swazi
Godsdienst:
Christendom
Tijdzone:
UTC +2
Munteenheid:
lilangeni
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
17364 km≤

Ervaringen

Heb je ooit Swaziland bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Swaziland krijgt gemiddeld een 8,0 uit 10 op basis van 1 ervaringen:

8,0 1 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 1 resultaat

plaats: Mlilwane Wildlife Sanctuary, reisperiode: september 2012

Ver rijden, maar mooi park, helaas enkel klein wild. Leuk om een wandeltocht tussen zebra's krokodillen en nijlpaarden te maken.

  • Algemeen 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 7
  • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Swaziland

Mlilwane Wildlife Sanctuary (Manzini)

Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary
Kaart met locatie Mlilwane Wildlife Sanctuary

Op ongeveer een half uurtje rijden vind je de Mlilwane Wildlife Sanctuary, het oudste beschermde gebied van het land. Het park ligt in de Ezulwini Vallei en heeft een oppervlakte van 4.560 hectare. Er leven allerlei dieren, waaronder enkele beschermde. De meeste toeristen komen in het zuidelijke gedeelte van het park, waar je te voet, te paard, met de fiets of met een voertuig de omgeving kunt verkennen. Slapen doe je hier vaak in een typische Swazihut.Winkelcentra (Manzini)

Voor winkelen kun je erg goed terecht in het industriële centrum van Swaziland. Er zijn twee grote winkelcentra te vinden: de Bhunu Mall en de Hub. Deze winkelcentra bieden bezoekers een groot aanbod van winkels, maar Bhunu Mall is het grootste shoppingcentra in Manzini. Zo zijn er cadeauwinkels, supermarkten, boetiekjes, banken en alle mensen hebben toegang tot het internet in de centra.

Manzini markt (Manzini)

Manzini markt
Manzini markt
Kaart met locatie Manzini markt

Een bekende bezienswaardigheid van Manzini is de Manzini Markt. Op straat staan er honderden stalletjes met mensen die van alles verkopen, van eten tot handwerk en traditionele Swazi medicijnen. Ook fruit, groente en kleding is te vinden op de markt. Het is er erg druk en lawaaierig, maar het is zeker leuk om de onderhandelende mensen te bekijken.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Swaziland

Artikelen

Eten en drinken

Het land heeft niet echt speciale gerechten. Veel gerechten worden gemaakt op basis van maïs. In elk gerecht zitten veel verschillende ingrediënten verwerkt. Swaziland heeft ook vele lekkere restaurants waar je heerlijk kunt genieten van het eten.

Marula is een speciaal drankje uit Swaziland dat alleen gebrouwen word in het Marula seizoen. Vraag hierna bij de lokale bevolking.

Vervoer

Je kunt met het vliegtuig naar Swaziland gaan. De Matsapha luchthaven is een van de twee luchthavens in Swaziland. Het ligt ongeveer 1 kilometer van Manzini af. Er wordt gevlogen met Airlink Swaziland. Er kan ook gereisd worden met de bus vanuit Zuid-Afrika. Je zit hier veilig en comfortabel. Wel willen ze graag dat je dit van te voren boekt, zodat ze rekening kunnen houden met eten en de films. Wanneer je reist met de auto, moet je rekening houden met drukke grensovergangen. Probeer de weekenden en feestdagen te vermijden.

Het meest wordt er gereden in auto's en minibussen. Wanneer je met een minibus op pad gaat, let dan goed op je spullen. Het kan zomaar zijn dat je spullen in een keer weg zijn. Probeer zo min mogelijk 's nachts te reizen met de bus. Op de stations is veel criminaliteit. Als reizen met de bus geen optie is, kun je nog altijd een taxi nemen.

Visum

Voor een vakantie in Swaziland korter dan 3 maanden heb je geen visum nodig. Wel dient je paspoort nog minimaal 3 maanden geldig te zijn bij aankomst.

Prijsniveau

In Swaziland gebruiken ze de munteenheid lilangeni. 1 lilangeni is 100 cent. Ze hebben enkel- en meervoudig geld. Wanneer het enkelvoud is heet het lilangeni. Meervoud heet emalangeni. Ze gebruiken de munten 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent en 1, 2, 5 emalangeni. Briefgeld bestaat uit 10, 20, 50, 100 en 200 emalangeni.

Veiligheid

Swaziland heeft, ten opzichte van de omliggende landen, weinig criminaliteit. Wel moet je oppassen in welk gebied je verblijft. Het gevaarlijkste dier is de nijlpaard. Blijf vooral uit zijn buurt en kom niet tussen hem en het water. In het water moet je erg oppassen voor krokodillen.

Medische informatie

Ongeveer 1 op de 3 volwassenen uit Swaziland leid aan de ziekte HIV/AIDS. Ook is er een grote kans om bilharzia en malaria te krijgen.

Er zijn een aantal verplichte inentingen voor Swaziland. Neem contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic voor actuele adviezen.

Het is niet verstandig om kraanwater te drinken. Koop voor de zekerheid flessen water in de supermarkt.

Bevolking

Het aantal inwoners van Swaziland wordt geschat op 1.123.913. De inwoners van Swaziland worden de Swazi's genoemd. Dit zijn volkeren die leven in Centraal- en Zuidelijk Afrika. 82% van deze inwoners behoort bij het Christendom en 14,7% behoort bij de natuurgodsdiensten. Zij geloven in bepaalde krachten van o.a. vuur en water. Er leven al duizenden jaren mensen in Swaziland, maar de officiële bevolking is er pas in de 18de eeuw komen wonen. De Swazi's zijn erg trouw aan de koning en zijn familie. Ze geloven en doen alles wat hij zegt. Wanneer een vrouw getrouwd is, bedekt zij voortaan haar haren zodat niemand het kan zien.

De taal

De officiële talen die er gesproken worden zijn Engels en Swazi. Deze talen worden over het algemeen ook het meest gesproken.

Flora & Fauna

Er zijn erg veel dieren te vinden in Swaziland. Dit is wel eens anders geweest. Toen de Britten het land in handen hadden zijn veel dieren uitgeroeid. Doordat Koning Mswato III en zijn vader zich ingezet hebben voor deze dieren, hebben ze alle diersoorten weer terug gekregen in het land. Een aantal van deze dieren zijn de zebra's, luipaarden, olifanten, waterbokken en krokodillen. Deze dieren leven vooral in de reservaten. In het wild kun je bavianen, jakhalzen en knaagdieren zien. Er leven ook een aantal gevaarlijke slangen. De zwarte cobra, de adder en de cobra kun je beter niet tegen komen. Er zijn ca. 2.600 verschillende plantsoorten te vinden in Swaziland. Deze vind je vooral in de nationale parken. Een aantal van deze planten zijn erg uniek en komen bijna nergens anders voor.

Geschiedenis

Men gaat er vanuit dat Swaziland al 100.000 jaren bewoond is. Maar dat het echte volk er pas woont sinds de 18e eeuw. De 1ste bewoner zou de zoon van koning Shaka zijn, Ngwane de 3e. Als generaal werd hij met het leger op pad gestuurd om de vijand te vermoorden. Ze konden de vijand niet vinden, maar durfden niet meer terug. Ze zijn toen in Swaziland gebleven. Later stuurde Shaka zijn andere zonen. Ook deze vonden de vijand niet en vestigden in Mozambique en Zimbabwe. In de 19e eeuw kwamen er pas blanken in Swaziland. De Britten drongen het land binnen in 1868. In 1881 werd Swaziland onafhankelijk. Dit was niet voor lang. In 1885 werd koning Dlamini van de troon gestoten en was het land weer in handen van de Britten. In 1968 werd het land pas echt onafhankelijk.

Heeft u interesse in een reis naar Swaziland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing