Bezienswaardigheden Tanzania

Pagina 1 van 2 met 14 resultaten

Selous Game Reserve

Selous Game Reserve
Selous Game Reserve
Kaart met locatie Selous Game Reserve

Selous Game Reserve is het grootste en meest oude wildreservaat in Afrika waar verschillende gamedrives, wandel- en bootsafari's aangeboden worden. Het beschermde reservaat is groter dan 50.000 m² en er leven o.a. olifanten, krokodillen, buffalo's en wilde honden. Het noorden van het gebied is voorzien van de Rufiji rivier. Er zijn zelfs plekken in het reservaat waar nog nooit een mens is geweest. Laat je betoveren door het uiteenlopende landschap dat wordt versierd door meren, bossen, savannen, rotspartijen en vulkanische warmwaterbronnen.

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area
Kaart met locatie Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area is een prachtige plek om rond te lopen. De krater is 250 km² groot en 611 m diep. Op de bodem van de krater vind je twee meren, een sodameer en een zoetwatermeer. In de krater leven ook veel vleeseters, impala's, primaten en vogels. In dit gebied komt ook de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn voor. In het Ngorongoro Conservation Area liggen ook de archeologische sites van laetoli.

Markt in Tirana

De markt in Tirana is echt een bezoekje waard. Er wordt van alles verkocht, je kunt er een galajurk kopen maar ook je dagelijkse boodschappen. Op de markt heb je geen last van vervelende verkopers die je iets proberen 'aan te smeren'. De markt wordt altijd erg goed bezocht, onder de bezoekers bevinden zich veel lokale bewoners. De markt is overdekt en dat kan wel wat warm zijn. Niet ieder winkeltje is in het bezit van airconditioning.

Kilimanjaro

Kilimanjaro
Kilimanjaro
Kaart met locatie Kilimanjaro

De berg Kilimanjaro wordt gevormd door een uitgedoofde vulkaan en ligt in het noordoosten van Tanzania in de gelijknamige regio Kilimanjaro. De naam betekent 'berg die glinstert' en komt uit het Swahili. Op de Kilimanjaro ligt altijd sneeuw. Op de hellingen groeien tot 1.400 m vele gewassen. Met zijn 5.895 m is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Er zijn diverse routes om de berg te beklimmen. De 2 populairste beginnen in de dorpen Machame en Marangu. Het Kilimanjaro National Park beslaat een gebied van 760 km².

  • 1
  • 2
  • Volgende