Bezienswaardigheden Thailand

Thailand is een land met enorm veel bezienswaardigheden. Het land kent vele regio's, die ieder weer hun eigen landschap en bezienswaardigheden hebben. Zo vind je er dankzij de boeddhistische cultuur een enorm aantal aan tempels, maar zijn ook de prachtige witte zandstranden in het zuiden van Thailand een absolute aanrader om te bezoeken. Naast dat vele nationale parken zich in het regenwoud bevinden, en je als je geluk hebt diverse diersoorten kan zien, is het op en onder het water ook prachtig. De kust van Thailand neemt zo'n 2.600 kilometer in beslag, waardoor het een uitstekende duikbestemming is. Meer geïnteresseerd in cultuur? Bezoek dan Bangkok eens, waar je onder andere het Koninklijk Paleis kan aanschouwen en de plaatselijke markt Jatujak. In het onderstaande overzicht vertellen we je over de nog vele andere bezienswaardigheden van Thailand.

De prachtige kustlijn van Thailand
De prachtige kustlijn van Thailand

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park
Kaart met locatie Khao Sok National Park

Ook een mooi park in Thailand is Khao Sok National Park. Dit zuidelijk gelegen park wordt bedekt door 's werelds oudste regenwoud, enorme bergen van kalksteen, diepe valleien, adembenemende meren, diepe grotten, wilde dieren en nog veel meer. Een interessant gebied is bijvoorbeeld de Cheow Larn Lake in het hart van het park. Hier zijn drijvende huizen op vlotten en luxe tenten te vinden. In het park is het onder andere mogelijk om te wandelen, op olifanten te rijden en te kanoën.

Winkelen in Thailand

Winkelen in Thailand
Winkelen in Thailand

Bangkok en Chiang Mai zijn de steden in Thailand waar je moet zijn om te winkelen. In deze steden bevinden zich vele shoppingmalls waar echt van alles wordt verkocht. De meeste shoppingmalls zijn gebouwd in eigentijdse bouwkunst met een uniek interieur. Tijdens het winkelen zul je er wel rekening mee moeten houden dat er in het land veel namaakartikelen worden verkocht. Naast het feit dat deze niet ingevoerd mogen worden in Nederland, zijn ook de werkomstandigheden in de fabrieken vaak erg slecht.

Duiken in Thailand

Duiken in Thailand
Duiken in Thailand

De kustlijn van Thailand is 2.600 kilometer lang en uitermate geschikt om een aantal mooie duiken te maken. Er zijn vele duiklocaties en de onderwaterwereld is schitterend. Tijdens het duiken of snorkelen tref je niet alleen kleine zeewezens aan zoals slakjes, zeenaalden en koraalduiveltjes maar ook grotere zeewezens als napoleonvissen, luipaardhaaien, schildpadden en rifhaaien. Ook een ontmoeting met een mantarog of een gigantische walvishaai is hier niet uitgesloten. Verder is het gekleurde koraal een prachtig gezicht.

Nationaal Museum Bangkok (Bangkok)

Het Nationaal Museum in Bangkok bevat een van de grootste collecties van heel Zuidoost-Azië. In dit museum kun je kennismaken met de geschiedenis, kunst en kunstnijverheid van Thailand. Er zijn naast diverse paviljoens ook 2 prachtige mooie gebouwen te bewonderen. Dit zijn het Wang Na-paleis en de Buddhaisawan-kapel. In de kapel kun je het Phra Buddha Sing-beeld aanschouwen en in het paleis wordt een grote verzameling kunstvoorwerpen tentoongesteld. Het is mogelijk om gratis rondleidingen in het museum te krijgen.

Bangkok Aquarium (Bangkok)

Bangkok Aquarium
Bangkok Aquarium
Kaart met locatie Bangkok Aquarium

Ook een interessant museum om te bezoeken is het Bangkok Aquarium dat te vinden is op de campus van de Kasetsart University. Dit museum is opgericht in het jaar 1940 en is daarmee het oudste aquarium van Thailand. Hier kun je ongeveer 560 Thaise soorten zoetwatervissen bewonderen. Ook beschikt het museum over ongeveer 100 soorten aquariumplanten. Het museum wordt beheerd door het ministerie van Visserij van Thailand.

Jatujak (Bangkok)

Jatujak of Chatuchak is een markt in de hoofdstad Bangkok. Deze markt wordt gezien als een van de omvangrijkste markten van de wereld en wordt ook wel 'de moeder van alle markten' genoemd. De lokale bevolking noemt de markt JJ. De markt beslaat een gebied van ongeveer 112 km² en er staan ongeveer 15.000 kraampjes. De markt is alleen in het weekend geopend en wordt wekelijks bezocht door ongeveer 300.000 mensen.

Koninklijk Paleis Bangkok (Bangkok)

Koninklijk Paleis Bangkok
Koninklijk Paleis Bangkok
Kaart met locatie Koninklijk Paleis Bangkok

De moeite waard om te bezoeken is het Koninklijk Paleis in de hoofdstad Bangkok. Dit is een gebouwencomplex met een oppervlakte van ongeveer 218.400 m². Vroeger werden er op deze plaats publieke gebouwen zoals tempels gevestigd. Later werd er een paleis bijgebouwd dat plaats maakte voor enkele regeringsgebouwen. Het paleis was de residentie van de koninklijke familie tot aan het midden van de 20e eeuw.

Khao Phra Thaeo National Park (Phuket)

Khao Phra Thaeo National Park, een 23 kilometer groot regenwoud in het noorden van Phuket, is geschikt voor een korte wandeling of een lange trektocht die je tot diep in het regenwoud brengt. Ondanks dat de regenwoudbewoners schuw zijn, openbaren de meeste dieren zich lang genoeg voor het maken van een mooie foto. Om er verzekerd van te zijn dat je al het moois van het park hebt gezien, waaronder de fotogenieke Tonsai en Pae watervallen, kun je een gids inhuren. Extra informatie is tevens te vinden in het bijbehorende museum en informatiecentrum.

Stranden Phuket (Phuket)

Stranden Phuket
Stranden Phuket
Kaart met locatie Stranden Phuket

Phuket staat vooral bekend om de mooie stranden die het te bieden heeft. Hier kun je lekker luieren en van de zon genieten, maar ook duiken en snorkelen is een populaire bezigheid. Er zijn talloze eettentjes te vinden waar je de overvloed aan zeevruchten kunt proeven. In het droge seizoen dat van november tot april loopt, regent het (bijna) niet waardoor er genoeg gelegenheid is om dit te doen.

Phuket Zoo (Phuket)

Phuket Zoo
Phuket Zoo
Kaart met locatie Phuket Zoo

Heb je nog niet genoeg van dieren en natuur? Dan kun je een bezoekje brengen aan Phuket Zoo, iets ten zuiden van de stad. Er worden regelmatig spectaculaire shows gegeven die leuk zijn om eens te zien. Dieren die je kunt zien zijn apen, tijgers, verschillende vogels, tropische vissen en nog veel meer. Ook is er een orchideeëntuin te vinden.

Buddha Hill (Pattaya)

Buddha Hill
Buddha Hill
Kaart met locatie Buddha Hill

Een cultureel erfgoed op een heuvel in Pattaya is de Buddha Hill. Naast het schitterende Boeddhabeeld is dit ook nog eens het hoogste punt van Pattaya. Daarnaast is het beeld het grootste van de regio, maar liefst 18 meter hoog. Ook al moet je een stukje omhoog, je wordt uiteindelijk wel beloond met een prachtig uitzicht over Pattaya en Jomtien. Verder kom je onderweg nog meerdere kleine Boeddhabeelden tegen. 


Pattaya Park (Pattaya)

Pattaya Park
Pattaya Park
Kaart met locatie Pattaya Park

Het Pattaya Park is het enige waterpark in de omgeving van Pattaya. Bij dit park draait alles om water, het is namelijk een groot waterpretpark. Met name voor kinderen is het een leuk park, maar eigenlijk kan iedereen zich hier vermaken. Je kunt sensatie ervaren door van de vele (grote) glijbanen af te gaan, maar je kunt er ook rustig zwemmen en van de zon genieten. De bezoekers van het park zijn een mix tussen locals en toeristen.

Walking Street (Pattaya)

Walking Street
Walking Street
Kaart met locatie Walking Street

Een uitstapje naar het centrum van Pattaya is ook een aanrader als je hier op vakantie bent. Pattaya is een grote, toeristische stad met een leuk nachtleven. Zo vind je er genoeg nachtclubs, discotheken en barretjes. Ook zijn er veel winkels te vinden, waardoor je je de hele dag en nacht kunt vermaken in de stad. Vooral de Walking Street bruist. Deze straat is nog altijd de meest bezochte straat in Pattaya. Ook is hier een groot deel van de dag een verbod op auto's, waardoor je voor de verschillende culturen kunt bekijken. Pattaya Tiger Zoo (Pattaya)

Pattaya Tiger Zoo
Pattaya Tiger Zoo
Kaart met locatie Pattaya Tiger Zoo

Erg bijzonder is de Tiger zoo in Pattaya, aangezien hier Bengaalse tijgers, varken en honden samen als een eenheid leven. Hoe dit komt? De dierentuin heeft jaren gewerkt met een uniek voedingsprogramma. Als bezoeker kun je zien hoe een Bengaalse tijger zijn eigen welpen, maar ook haar eigen biggen voedt. Verder zijn er nog talloze dieren zoals kamelen, vogels en kangoeroes. 


Wat Huay Mongkol (Hua Hin)

Wat Huay Mongkol
Wat Huay Mongkol
Kaart met locatie Wat Huay Mongkol

In Hua Hin vind je de Wat Huay Mongkol, een boeddhistische tempel. Hier kun je het grootste standbeeld van Thailand bezichtigen. Het standbeeld, net als de rest van de tempel, is gebouwd ter ere van Luang Pu Thuat, een monnik die geroemd wordt om de wonderen die hij heeft verricht. Het beeld kun je bereiken via de trappen, aangezien het op een heuvel ligt. De lokale bevolking gaat regelmatig voor het standbeeld bidden en bewijzen hun eer door middel van wierook en bloemen. Het treinstation van Hua Hin (Hua Hin)

Het treinstation van Hua Hin
Het treinstation van Hua Hin
Kaart met locatie Het treinstation van Hua Hin

Het treinstation in Hua Hin is al een bezienswaardigheid op zich. Het is vroeger gebouwd onder het bewind van koning Rama VI. Je herkent het treinstation aan de felgekleurde houten architectuur en de Thaise invloeden. Ook de schitterende Koninklijke wachtkamer is een prachtige bezichtiging. Geregeld pakken toeristen(of locals) de trein vanuit Bangkok richting het zuiden, waarbij ze een stop in Hua Hin maken. Als je niet reist via de trein, is het evengoed een aanrader om een kijkje te gaan nemen bij het treinstation.

Khoa Takiab (Hua Hin)

Khoa Takiab
Khoa Takiab
Kaart met locatie Khoa Takiab

Een populaire bezienswaardigheid in Hua hin en een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag overslaan is de Khao Takiab. De vertaling van Khoa Takiab is héél simpel, namelijk de Monkey Mountain. Deze naam heeft deze heuvel te danken aan de vele apen die hier leven. Daarnaast is de heuvel begroeid met een inheemse natuur, staan er kleine winkeltjes en op de top staat een prachtige tempel. Als toerist zijnde kun je de heuvel beklimmen en de top bereiken. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht op Hua Hin.Night Market (Hua Hin)

Night Market
Night Market
Kaart met locatie Night Market

Ook al houd je niet van winkelen, een bezoek aan de Night Market is zeker de moeite waard. De markt ligt tussen de spoorlijn en de hoofdstraat Petchkasem Roas. Op 18.30 uur gaan de marktkraampjes open en bieden verkopen diverse producten en accessoires aan, maar ook Thaise etenswaren. Bovendien staat de straat gevuld met talloze viskraampjes. Om 23.00 uur breken de meeste mensen hun kraampjes weer af.


Night Market Chiang Mai (Chiang Mai)

Night Market Chiang Mai
Night Market Chiang Mai
Kaart met locatie Night Market Chiang Mai

De Night Market in het centrum van Chiang Mai is ook een beroemde markt in Thailand. Door de goede ligging van de markt zou een bezoek hieraan bijna verplicht moeten zijn. Elke avond trekt de markt een grote menigte. Het is de perfecte markt voor het kopen van leuke spulletjes en souvenirs. Omdat de markt dichtbij de bedrijven ligt die de producten produceren, zijn de prijzen van de lokale ambachten verrassend laag.

Chiang Mai Zoo (Chiang Mai)

Chiang Mai Zoo
Chiang Mai Zoo
Kaart met locatie Chiang Mai Zoo

Chiang Mai Zoo, de eerste en enige dierentuin in het noorden van Thailand waar je verschillende dieren, zoals panda's, tijgers en koala's, in hun natuurlijk nagebootste omgeving kunt zien. Het park dateert uit 1977 en is vooral populair door de twee reuze panda's. Daarnaast beschikt de zoo over een groot aquarium met tropische vissen. Het park is ontzettend groot, daardoor is er als optie om met een bus het park rond te gaan.

Wat Chiang Man (Chiang Mai)

Wat Chiang Man
Wat Chiang Man
Kaart met locatie Wat Chiang Man

Deze boeddhistische tempel is de oudste tempel van Chiang Mai, hij dateert namelijk uit 1296. De tempel werd gebouwd door Koning Mengrai, wat blijkbaar ook de stichter van Chiang Mai is. Het verhaal luidt dat de koning destijds in deze tempel heeft gewoon. Binnenin staat het bijzondere kristallen Boeddhabeeld 'Phra Satang Man'. Ieder jaar wordt dit beeld tijdens het Songkran feest door de straten van Chiang Mai gedragen.

Phra That Doi Suthep (Chiang Mai)

Phra That Doi Suthep
Phra That Doi Suthep
Kaart met locatie Phra That Doi Suthep

Een van de meest magische bestemmingen in Thailand is de Phra That Doi Suthep tempel. Deze tempel ligt op de Doi Suthep(de Koninklijke berg), waardoor je een schitterend uitzicht over Chiang Mai hebt. De tempel is al bijna 700 jaar oude en heeft een bijzonder architectuur met veel goud. De tempel is dan ook erg in trek bij zowel de lokale bewoners als bij de toeristen. 

Kaeng Krachan National Park (Cha-Am)

Kaeng Krachan National Park
Kaeng Krachan National Park
Kaart met locatie Kaeng Krachan National Park

Wil jij het grootste nationaal park in Thailand bezoeken? Ga dan naar het Kaeng Krachan National Park. Dit park ligt in het westen van Thailand op zo'n 60 kilometer van Cha-Am af. Het park werd gesticht op 12 juni 1989 en werd in 2005 genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park richt zich voornamelijk op de natuur in en rond de zee. Verder leven er circa 57 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten. Zo komen ook de tijger, de Aziatische olifant, het luipaard en de Aziatische zwarte beer voor in de park. Wat Cha Am (Cha-Am)

Wat Cha Am
Wat Cha Am
Kaart met locatie Wat Cha Am

Voor een niet zo toeristische trekpleister kun je het het beste een bezoek brengen aan de Wat Cha Am. In dit prachtige complex kom je de echte Thaise invloeden tegen, zo zie je hier bijvoorbeeld onwijs veel monniken. Vaak is het nog zo dat de monniken je een 'gratis' rondleiding door het complex willen geven. Verder is de Wat Cha Am een rustgevende plek met een verscheidenheid aan Boeddhabeelden. 

Mrigadayavan Palace (Cha-Am)

Mrigadayavan Palace
Mrigadayavan Palace
Kaart met locatie Mrigadayavan Palace

Mrigadayavan Palace is een prachtig oud paleis met een houten constructie. Het werd vroeger bewoond door het koningshuis, maar het staat tegenwoordig open voor bezoek. Naast dat het paleis je meeneemt terug in de tijd, ligt het ook nog een op een fantastische omgeving aan het strand. In het paleis krijg je een goed beeld van hoe de koning destijds leefde. Het paleis bestaat uit drie gebieden. Een ruimte is een zaal voor business en entertainment. Helaas mag je geen foto's maken in de persoonlijke kamers van de Koningen en Koninginnen. Verder kun je het paleis iedere dag, behalve woensdag, bezoeken. Thai Alangkarn Theater (Jomtien)

Thai Alangkarn Theater
Thai Alangkarn Theater
Kaart met locatie Thai Alangkarn Theater

Ben je in Jomtien, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Thai Alangkarn Theater. Een grote show in dit theater is de “Thai Extravaganza Show”, waarbij je multidimensionale technieken en presentaties zoals lasershows kunt zien. De show bestaat uit mooie en spectaculaire Thaise verhalen en je zult je er zeker niet vervelen. Het theater biedt plaats aan zo’n 2.000 mensen. Het is elke dag geopend vanaf 18.00 uur.

Jomtien Beach (Jomtien)

Jomtien Beach
Jomtien Beach
Kaart met locatie Jomtien Beach

Jomtien heeft een erg uitgestrekt strand en er zijn dan ook veel watersportactiviteiten te doen. Jomtien Beach is een strand van wel zes kilometer lang en erlangs vind je allerlei (Thaise) eettentjes en kleine winkeltjes. Je vindt (bijna) geen boten in de zee en het water is er redelijk schoon, waardoor je veel activiteiten als duiken, snorkelen, parasailen, windsurfen en waterskiën kunt uitvoeren. Dit strand is dan ook de ideale uitvalbasis om het drukke strand van Pattaya te vermijden.

Underwater World (Jomtien)

Underwater World
Underwater World
Kaart met locatie Underwater World

Het Underwater World is misschien wel de grootste aquaria in héél Azië. Maar naast dat het de grootste is, beschikt het aquarium over de modernste faciliteiten. In het aquarium leven grote haaien, roggen en meer dan 200 andere soorten vissen. Ook leeft het koraalrif hier in het water. Door middel van een grote aquariumtunnel loop je onder de vissen en het koraalrif door. Koh Chang (Koh Chang)

Koh Chang
Koh Chang
Kaart met locatie Koh Chang

Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand en wordt ook wel het olifanteneiland genoemd. Koh Chang bevat een grote jungle, een aantal prachtige stranden en wordt omringd door een glasheldere zee. Op het eiland kun je een wandeling maken langs 3 watervallen waarvoor je eerst 2 bergen moet beklimmen. De meeste excursies worden vanuit hotels en resorts georganiseerd. Zo kan een gids je leiden van de oostkust naar de westkust van het eiland.

Stranden van Koh Chang (Koh Chang)

Stranden van Koh Chang
Stranden van Koh Chang
Kaart met locatie Stranden van Koh Chang

Het prachtige eiland Koh Chang staat vooral bekend om zijn witte stranden en blauwe wateren. Bekende stranden van Koh Chang zijn Hat Sai Khao en Hat Kai Mook. Deze eilanden gelegen in het noordwesten zijn over het algemeen het drukst. Als je meer op zoek bent naar een strand voor jonge toeristen en backpackers kun je naar het zuidelijker Hat Thai Nam gaan. Uiteraard zijn er ook een aantal stranden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Om deze stranden te bezoeken moet je aan de oostkant van het eiland zijn. Ban Salak Phet (Koh Chang)

Ban Salak Phet
Ban Salak Phet
Kaart met locatie Ban Salak Phet

Een authentiek dorpje op Koh Chang is Ban Salak Phet. Dit dorpje wordt door weinig toeristen bezocht waardoor het zijn oude schoonheid heeft behouden. De huizen zijn hier gevestigd op palen en vlak voor de kust dobberen er kleine vissersbootjes in het water. Ga ook eens een kijkje nemen bij het Ao Salak Phet, een kleine baaitje met helder zeewater en schitterende stranden. Op het strand zijn diverse accommodaties zodat je hier kunt slapen.


Duiken en snorkelen (Khao Lak)

Duiken en snorkelen
Duiken en snorkelen
Kaart met locatie Duiken en snorkelen

Khao Lak staat bekend om zijn mooie onderwaterwereld, daarom is dit een perfecte plek om te snorkelen. Het water is namelijk bijzonder helder, de temperatuur aangenaam en er is voldoende flora en fauna te bewonderen. In de omgeving van Khao Lak zijn er meerdere aanbieders die duik- en snorkeltrips aanbieden. Een bekend wrak in de buurt van Khao Lak is het 85 meter lange 'King Cruiser Ferry',
Khaolak-Lumru National Park (Khao Lak)

Khaolak-Lumru National Park
Khaolak-Lumru National Park
Kaart met locatie Khaolak-Lumru National Park

Het Khaolak-Lumru National Park is een nationaal park ten oosten van Khao Lak. Het park is vernoemd naar twee bergtoppen die in het park staan, Khao Lak en Lam Ru. Naast bergen bevat het park ook nog stranden en veel bosgebieden. Erg bijzonder zijn de vele watervallen in het park zoals de Lam Phrao en Hin Lat. Het natuurgebied is daarnaast de thuishaven voor vele vogelsoorten als smaragd duif, borstelige-kuif neushoornvogel.


Stranden (Khao Lak)

Stranden
Stranden
Kaart met locatie Stranden

Hoewel de stranden in de andere gebieden als Phuket vol liggen, is het in Khao Lak rustig. Dus wil je optimaal genieten van de rust dan is waarschijnlijk Khao Lak iets voor jou. De stranden zijn hier erg schoon en bieden voldoende schaduw. Daarnaast zul je niet gestoord worden op de witte zandstranden, want zelfs op het drukst bezochte strand Nang Thong Beach kom je niet veel andere toeristen tegen. Naast het strand bevinden zich gezellige restaurantjes en barretjes. Een ander erg bijzonder strand is het Pakweeb Beach, dit is onderdeel van het nationale park Khao Lak. 


Stranden Koh Samet (Koh Samet)

Stranden Koh Samet
Stranden Koh Samet
Kaart met locatie Stranden Koh Samet

Kho Samet staat bekend op zijn heerlijke Thaise stranden (witte stranden en een blauwe zee). Vooral het strand: Sai Kaew is een erg geliefde plek op het eiland. Toeristen gebruiken voor dit strand ook wel eens de naam Diamond Beach. Naast dat het 's middags een perfecte plek is voor ontspanning, verandert het 's avonds tot een bruisend nachtleven. De restaurants worden aan de klant geschoven en er wordt plaats gemaakt voor de dansvloeren.

Duiken (Koh Samet)

Duiken
Duiken
Kaart met locatie Duiken

Wanneer je op Koh Samet bent, moet je minimaal één keer heb gedoken. Want duiken in de oceaan bij Thailand is misschien wel de meest fantastische ervaring die er is. Ideaal zijn de rustige wateren rondom het eiland zodat er voor iedere duiker een mogelijkheid is. Het is een goede plek om te leren duiken in bijvoorbeeld kleine groepen of door een privé-instructeur. Zo verschilt de diepte tussen de 5 tot 25 meter. De duikplekken hebben schitterende koraalriffen, vooral bij Ko Talu zijn de kleuren adembenemend. 


Zonsondergang Koh Samet (Koh Samet)

Zonsondergang Koh Samet
Zonsondergang Koh Samet
Kaart met locatie Zonsondergang Koh Samet

Een echte must see op het eiland is de zonsondergang. Rond het avondeten begint de zon steeds meer de zee in te zakken. Je kunt de zon het beste vanaf het zuidwestelijke deel van het eiland bekijken. In dit gebied zijn er prachtige locaties om de zonsondergang op een ideale manier te zien. Of je nu op een strandbedje ligt of nog in het zwembad, iedereen vindt zijn eigen plek wel.

Tsunami Memorial Park (Koh Phi Phi)

Tsunami Memorial Park
Tsunami Memorial Park
Kaart met locatie Tsunami Memorial Park

Jaren geleden heeft er een ernstige tsunami plaatsgevonden in de toeristen gebieden van Thailand, helaas waren de Koh Phi Phi eilanden hier ook de dupe van. In totaal zijn er meer dan 6.000 mensen overleden aan de gevolgen van de natuurramp. Het Tusnami Memorial Park is speciaal gebouwd ter nagedachtenis aan de overledenen in 2004. Op deze plek kun je even stilstaan bij de toentertijd tsunami ramp. 


Vuurshows Phi Phi Don (Koh Phi Phi)

Vuurshows Phi Phi Don
Vuurshows Phi Phi Don
Kaart met locatie Vuurshows Phi Phi Don

Op het eiland Phi Phi Don worden er regelmatig vuurshows georganiseerd. De vuurshows zijn geen normale shows, er wordt namelijk een hele show gecreeërd waarbij het vuur in het middelpunt staat. Zo worden er met touwen en stokken, waarvan een klein deel brandt, gebruikt om bijzondere bewegingen te maken. Door deze bewegingen ontstaan er verschillende figuren. 


Shark Point (in Bida) (Koh Phi Phi)

Shark Point (in Bida)
Shark Point (in Bida)
Kaart met locatie Shark Point (in Bida)

Ben jij een echte duikliefhebber? Neem dan een duik bij Shark Point, ongeveer 8 kilometer vanuit Koh Phi Phi Leh. Deze duikplek is 10 à 20 meter diep. Omdat er een behoorlijke stroming onderwater staat, is ervaring wel een vereiste. Onderwater kijk je je ogen uit naar de kleurrijke koraalriffen en andere tropische vissen. Als je verder geluk hebt, heb je kans op een ontmoeting met de zwartpunthaai. 


Stranden (Koh Samui)

Stranden
Stranden
Kaart met locatie Stranden

Koh Samui staat bekend om zijn mooie stranden en veel toeristen komen alleen hiervoor. Hier kun je rustig genieten van het zonnetje op een handdoek met een koud biertje in je hand of je kunt iets actiefs doen, zoals snorkelen. De meest bekende en mooiste stranden zijn Chaweng, Choeng Mon, Mae Nam, Big Buddha, Lamai, Hua Thanon en Bo Phut. Toch zijn er ook verschillende onontdekte stranden waarbij je amper toeristen tegenkomt, een zo'n strand is het Thong Krut Beach. 


Buffalo Fighting Festival (Koh Samui)

Buffalo Fighting Festival
Buffalo Fighting Festival
Kaart met locatie Buffalo Fighting Festival

Een leuk festival om eens te bezoeken is het Buffalo Fighting Festival. Dit wordt meestal gehouden tijdens speciale dagen of gelegenheden zoals nieuwjaarsdag en Songkran (het Thaise nieuwjaar). Anders dan bij het Spaanse stierenvechten is het buffelgevecht redelijk onschuldig. De buffels worden mooi versierd met linten en bladeren die goud zijn geschilderd. Voor de wedstrijd, die maar twee rondes duurt, worden de dieren door monniken besprenkeld met heilig water. De winnende eigenaar neemt vaak miljoenen in Bath aan prijzengeld mee naar huis.


Watervallen Koh Samui (Koh Samui)

Watervallen Koh Samui
Watervallen Koh Samui
Kaart met locatie Watervallen Koh Samui

Koh Samui kent een aantal watervallen. Ongeveer drie kilometer buiten Nathon vind je Hin Lad. Je moet een pad van zo'n twee kilometer volgen, wat een kleine uitdaging kan zijn. Maar het meer aan de onderkant van de waterval is het zeker waard. Zorg er wel voor dat je goede schoenen aan hebt voor de wandeling. Andere waterval heet Namuang. Dit zijn eigenlijk twee verschillende watervallen: Namuang 1 en Namuang 2. Namuang 1 is 18 meter hoog en gemakkelijk te bereiken met de auto. Aan de basis van de waterval vind je een prachtige meer waar je kunt zwemmen. Namuang 2 is 80 meter hoog en moeilijker te bereiken. Als er genoeg water is, zijn ook deze watervallen zeker de moeite waard.


Big Buddha (Koh Samui)

Big Buddha
Big Buddha
Kaart met locatie Big Buddha

Een van de populairste attracties van Koh Samui is een standbeeld (Big Buddha) van een twaalf meter hoge van Boeddha. Hij werd gebouwd in 1972 en is gelegen op een klein eiland. Toch hebben ze jaren geleden het eiland verbonden met het vasteland. Het is een vredige plaats om te bezoeken en je kunt er goed tot rust komen. Dit standbeeld moet je dan ook gezien hebben bij een reis naar Koh Samui. Het standbeeld vind je verder bij Wat Phra Yai, wat in Koh Fan ligt. Rondom de Wat zijn verschillende winkels en restaurants te vinden.