Bezienswaardigheden Thailand

Thailand is een land met enorm veel bezienswaardigheden. Het land kent vele regio's, die ieder weer hun eigen landschap en bezienswaardigheden hebben. Zo vind je er dankzij de boeddhistische cultuur een enorm aantal aan tempels, maar zijn ook de prachtige witte zandstranden in het zuiden van Thailand een absolute aanrader om te bezoeken. Naast dat vele nationale parken zich in het regenwoud bevinden, en je als je geluk hebt diverse diersoorten kan zien, is het op en onder het water ook prachtig. De kust van Thailand neemt zo'n 2.600 kilometer in beslag, waardoor het een uitstekende duikbestemming is. Meer geïnteresseerd in cultuur? Bezoek dan Bangkok eens, waar je onder andere het Koninklijk Paleis kan aanschouwen en de plaatselijke markt Jatujak. In het onderstaande overzicht vertellen we je over de nog vele andere bezienswaardigheden van Thailand.

De prachtige kustlijn van Thailand
De prachtige kustlijn van Thailand

Pagina 1 van 5 met 44 resultaten

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park
Kaart met locatie Khao Sok National Park

Ook een mooi park in Thailand is Khao Sok National Park. Dit zuidelijk gelegen park wordt bedekt door 's werelds oudste regenwoud, enorme bergen van kalksteen, diepe valleien, adembenemende meren, diepe grotten, wilde dieren en nog veel meer. Een interessant gebied is bijvoorbeeld de Cheow Larn Lake in het hart van het park. Hier zijn drijvende huizen op vlotten en luxe tenten te vinden. In het park is het onder andere mogelijk om te wandelen, op olifanten te rijden en te kanoën.

Winkelen in Thailand

Winkelen in Thailand
Winkelen in Thailand

Bangkok en Chiang Mai zijn de steden in Thailand waar je moet zijn om te winkelen. In deze steden bevinden zich vele shoppingmalls waar echt van alles wordt verkocht. De meeste shoppingmalls zijn gebouwd in eigentijdse bouwkunst met een uniek interieur. Tijdens het winkelen zul je er wel rekening mee moeten houden dat er in het land veel namaakartikelen worden verkocht. Naast het feit dat deze niet ingevoerd mogen worden in Nederland, zijn ook de werkomstandigheden in de fabrieken vaak erg slecht.

Duiken in Thailand

Duiken in Thailand
Duiken in Thailand

De kustlijn van Thailand is 2.600 kilometer lang en uitermate geschikt om een aantal mooie duiken te maken. Er zijn vele duiklocaties en de onderwaterwereld is schitterend. Tijdens het duiken of snorkelen tref je niet alleen kleine zeewezens aan zoals slakjes, zeenaalden en koraalduiveltjes maar ook grotere zeewezens als napoleonvissen, luipaardhaaien, schildpadden en rifhaaien. Ook een ontmoeting met een mantarog of een gigantische walvishaai is hier niet uitgesloten. Verder is het gekleurde koraal een prachtig gezicht.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende