Bezienswaardigheden Thailand

Thailand is een land met enorm veel bezienswaardigheden. Het land kent vele regio's, die ieder weer hun eigen landschap en bezienswaardigheden hebben. Zo vind je er dankzij de boeddhistische cultuur een enorm aantal aan tempels, maar zijn ook de prachtige witte zandstranden in het zuiden van Thailand een absolute aanrader om te bezoeken. Naast dat vele nationale parken zich in het regenwoud bevinden, en je als je geluk hebt diverse diersoorten kan zien, is het op en onder het water ook prachtig. De kust van Thailand neemt zo'n 2.600 kilometer in beslag, waardoor het een uitstekende duikbestemming is. Meer geïnteresseerd in cultuur? Bezoek dan Bangkok eens, waar je onder andere het Koninklijk Paleis kan aanschouwen en de plaatselijke markt Jatujak. In het onderstaande overzicht vertellen we je over de nog vele andere bezienswaardigheden van Thailand.

De prachtige kustlijn van Thailand
De prachtige kustlijn van Thailand

Pagina 1 van 5 met 44 resultaten

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park
Kaart met locatie Khao Sok National Park

Ook een mooi park in Thailand is Khao Sok National Park. Dit zuidelijk gelegen park wordt bedekt door 's werelds oudste regenwoud, enorme bergen van kalksteen, diepe valleien, adembenemende meren, diepe grotten, wilde dieren en nog veel meer. Een interessant gebied is bijvoorbeeld de Cheow Larn Lake in het hart van het park. Hier zijn drijvende huizen op vlotten en luxe tenten te vinden. In het park is het onder andere mogelijk om te wandelen, op olifanten te rijden en te kanoën.

Winkelen in Thailand

Winkelen in Thailand
Winkelen in Thailand

Bangkok en Chiang Mai zijn de steden in Thailand waar je moet zijn om te winkelen. In deze steden bevinden zich vele shoppingmalls waar echt van alles wordt verkocht. De meeste shoppingmalls zijn gebouwd in eigentijdse bouwkunst met een uniek interieur. Tijdens het winkelen zul je er wel rekening mee moeten houden dat er in het land veel namaakartikelen worden verkocht. Naast het feit dat deze niet ingevoerd mogen worden in Nederland, zijn ook de werkomstandigheden in de fabrieken vaak erg slecht.

Duiken in Thailand

Duiken in Thailand
Duiken in Thailand

De kustlijn van Thailand is 2.600 kilometer lang en uitermate geschikt om een aantal mooie duiken te maken. Er zijn vele duiklocaties en de onderwaterwereld is schitterend. Tijdens het duiken of snorkelen tref je niet alleen kleine zeewezens aan zoals slakjes, zeenaalden en koraalduiveltjes maar ook grotere zeewezens als napoleonvissen, luipaardhaaien, schildpadden en rifhaaien. Ook een ontmoeting met een mantarog of een gigantische walvishaai is hier niet uitgesloten. Verder is het gekleurde koraal een prachtig gezicht.

Nationaal Museum Bangkok (Bangkok)

Het Nationaal Museum in Bangkok bevat een van de grootste collecties van heel Zuidoost-Azië. In dit museum kun je kennismaken met de geschiedenis, kunst en kunstnijverheid van Thailand. Er zijn naast diverse paviljoens ook 2 prachtige mooie gebouwen te bewonderen. Dit zijn het Wang Na-paleis en de Buddhaisawan-kapel. In de kapel kun je het Phra Buddha Sing-beeld aanschouwen en in het paleis wordt een grote verzameling kunstvoorwerpen tentoongesteld. Het is mogelijk om gratis rondleidingen in het museum te krijgen.

Bangkok Aquarium (Bangkok)

Bangkok Aquarium
Bangkok Aquarium
Kaart met locatie Bangkok Aquarium

Ook een interessant museum om te bezoeken is het Bangkok Aquarium dat te vinden is op de campus van de Kasetsart University. Dit museum is opgericht in het jaar 1940 en is daarmee het oudste aquarium van Thailand. Hier kun je ongeveer 560 Thaise soorten zoetwatervissen bewonderen. Ook beschikt het museum over ongeveer 100 soorten aquariumplanten. Het museum wordt beheerd door het ministerie van Visserij van Thailand.

Jatujak (Bangkok)

Jatujak of Chatuchak is een markt in de hoofdstad Bangkok. Deze markt wordt gezien als een van de omvangrijkste markten van de wereld en wordt ook wel 'de moeder van alle markten' genoemd. De lokale bevolking noemt de markt JJ. De markt beslaat een gebied van ongeveer 112 km² en er staan ongeveer 15.000 kraampjes. De markt is alleen in het weekend geopend en wordt wekelijks bezocht door ongeveer 300.000 mensen.

Koninklijk Paleis Bangkok (Bangkok)

Koninklijk Paleis Bangkok
Koninklijk Paleis Bangkok
Kaart met locatie Koninklijk Paleis Bangkok

De moeite waard om te bezoeken is het Koninklijk Paleis in de hoofdstad Bangkok. Dit is een gebouwencomplex met een oppervlakte van ongeveer 218.400 m². Vroeger werden er op deze plaats publieke gebouwen zoals tempels gevestigd. Later werd er een paleis bijgebouwd dat plaats maakte voor enkele regeringsgebouwen. Het paleis was de residentie van de koninklijke familie tot aan het midden van de 20e eeuw.

Khao Phra Thaeo National Park (Phuket)

Khao Phra Thaeo National Park, een 23 kilometer groot regenwoud in het noorden van Phuket, is geschikt voor een korte wandeling of een lange trektocht die je tot diep in het regenwoud brengt. Ondanks dat de regenwoudbewoners schuw zijn, openbaren de meeste dieren zich lang genoeg voor het maken van een mooie foto. Om er verzekerd van te zijn dat je al het moois van het park hebt gezien, waaronder de fotogenieke Tonsai en Pae watervallen, kun je een gids inhuren. Extra informatie is tevens te vinden in het bijbehorende museum en informatiecentrum.

Stranden Phuket (Phuket)

Stranden Phuket
Stranden Phuket
Kaart met locatie Stranden Phuket

Phuket staat vooral bekend om de mooie stranden die het te bieden heeft. Hier kun je lekker luieren en van de zon genieten, maar ook duiken en snorkelen is een populaire bezigheid. Er zijn talloze eettentjes te vinden waar je de overvloed aan zeevruchten kunt proeven. In het droge seizoen dat van november tot april loopt, regent het (bijna) niet waardoor er genoeg gelegenheid is om dit te doen.

Phuket Zoo (Phuket)

Phuket Zoo
Phuket Zoo
Kaart met locatie Phuket Zoo

Heb je nog niet genoeg van dieren en natuur? Dan kun je een bezoekje brengen aan Phuket Zoo, iets ten zuiden van de stad. Er worden regelmatig spectaculaire shows gegeven die leuk zijn om eens te zien. Dieren die je kunt zien zijn apen, tijgers, verschillende vogels, tropische vissen en nog veel meer. Ook is er een orchideeëntuin te vinden.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende