Bezienswaardigheden Trinidad en Tobago

Pagina 1 van 2 met 20 resultaten

Gasparee Caves

Gasparee Caves is een grottenstelsel op het Gaspar Grande eiland. Volgens legende zou hier nog altijd een piratenschat verscholen zijn. Het eiland is maar 1,29 km² maar is echt een bezoek waard. Het eiland bestaat voornamelijk uit kalksteen en het hoogste punt is 103 m.

Muziek op Trinidad en Tobago

Het hele jaar door zijn er muzikale evenementen op Trinidad en Tobago. Hier ligt dan ook de oorsprong van de Calypso muziek, evenals de muziek van de steeldrum. Een andere muziekgenre dat op Trinidad en Tobago is ontstaan is Soca, een mengeling van Calypso met andere muziekgenres.

In het National Museum & Art Gallery in Port of Spain vind je een collectie kunst van kunstenaars uit Trinidad en enkele exposities over de culturele historie van het land. Dit is het meest bezochte museum van Trinidad en Tobago. Het toont foto`s van nationale festivals, carnaval, het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en artefacten van de vroegste kolonisten van het land, de indianen.

Queens Park Savannah (Port of Spain)

Queens Park Savannah
Queens Park Savannah

Queens Park Savannah in Port of Spain is een park uit de tijd dat het eiland eigendom was van Spanje. Dit is nog goed te merken aan de interessante architectuur. In dit park bevindt zich de grootste verkeersrotonde ter wereld. Ten noorden van de Savannah liggen de mooie de Royal Botanic Gardens van 25 ha. Hier leven 700 inheemse bomen en vind je andere mooie planten. Het terrein heeft tevens een kleine begraafplaats waar sinds 1819 voormalige presidenten van Trinidad begraven worden.

Carnaval op Trinidad en Tobago (Port of Spain)

Carnaval op Trinidad en Tobago
Carnaval op Trinidad en Tobago

Carnaval is het pronkstuk van de artistieke en culturele uitbarstingen van Trinidad en Tobago en is een megafestijn! De hoofdstad van Trinidad, Port of Spain, wordt een week lang totaal op zijn kop gezet en de inwoners geven zich die week volledig over aan het feest waar velen een jaar naar uitkeken. Verschillende kleinere parades en muziekfestivals hebben de havenstad al opgewarmd in de weken voor Carnaval. Het Carnaval in Trinidad wordt daarom ook wel gezien als één van de uitbundigste van de regio. De straten zijn vol met feestende inwoners en op elke straathoek en vanuit elke bar klinkt oorverdovend luide Soca muziek. Ook kun je er dan genieten van prachtige kostuums en dagenlang spelen swingende steelbands de sterren van de hemel.

Fort King George (Scarborough)

Fort King George
Fort King George

Fort King George is een fort wat gebouwd werd door de Britten in 1780. Dit koloniale kamp verkeerd in bijzonder goede staat en heeft een aantal mooie uitkijkpunten. Vanuit dit fort heb je een mooi uitzicht over de stad en haven van Scarborough.

Tobago Historical Museum (Scarborough)

In Tobago Historical Museum in Scarborough kun je talloze archeologische objecten uit de moderne geschiedenis, maar ook van eeuwen geleden bezichtigen. Het museum is gevestigd in een 18e-eeuws fort, Fort King George genoemd. 

Markt in Scarborough (Scarborough)

Markt in Scarborough
Markt in Scarborough

Breng eens een bezoek aan de kleurrijke markt in de typisch Caribische hoofdstad Scarborough. Deze markt is overdekt en hier vind je o.a. antiek, kunst, fruit, groenten, drank en andere typische producten uit de regio.

Argyle Falls (Scarborough)

Argyle Falls is de mooiste en hoogste waterval van het eiland. Met een korte wandeling van ongeveer 20 minuten kun je de watervallen bereiken vanaf Scarborough. Je kunt hier een rondleiding krijgen van een gids die je de mooiste plekjes laat zien.

Gasparee Caves (Trinidad)

Gasparee Caves is een grottenstelsel, wat in de buurt ligt van het eiland Gaspar Grande, in het noordwesten van Trinidad. Gaspar Grande bestaat uit kalksteen en een combinatie van zure regen, grondwater en golven, die de grotten vormen. De grotten zijn negentig meter diep, waar onder andere stalactieten, zuilen en stalagmieten te vinden zijn. De bekendste, grootste grot is de Blauwe Grot.

  • 1
  • 2
  • Volgende