Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago
Trinidad en Tobago

De eilanden Trinidad en Tobago liggen voor de kust van Venezuela, in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee. De republiek Trinidad en Tobago bestaat uit 2 grote eilanden en een aantal kleinere eilandjes. Het grootste eiland is Trinidad. Tobago is een stuk kleiner en er wonen veel minder mensen. Trinidad en Tobago is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.

Het staatshoofd is de president, die wordt gekozen door het parlement. Dit parlement bestaat uit twee kamers, de Senaat (31 zetels) en het Huis van afgevaardigden (36 zetels). De leden van de Senaat worden aangesteld door de president, de leden van het Huis van afgevaardigden worden gekozen bij de bevolking, door middel van verkiezingen eens in de 5 jaar.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Trinidad en Tobago
Officiele naam:
De republiek Trinidad en Tobago
ISO:
TT
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Port of Spain
Inwoners:
+/- 1050000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Rooms-Katholiek
Tijdzone:
UTC -4
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
5130 km�
Beste reistijd:
januari - mei
Hoogseizoen:
februari - maart

Ervaringen

Trinidad en Tobago krijgt gemiddeld een 7,7 uit 10 op basis van 3 ervaringen.

7,7  3 ervaringen + Ervaring delen

Eddy Koerse op 18 februari 2019 plaats: Trinidad, reisperiode: februari 2019

Vergeleken met Trinidad is Tobago een oase van vriendelijkheid en rust. Weinig of geen criminaliteit op Tobago. Mensen groeten je op straat en toeristen worden niet lastig gevallen. Een rondrit om het eiland is een must inclusief de watervallen. Je kunt er zelfs zwemmen. Volgende maand begint het broedseizoen van de Leatherbags. Je kunt ze vinden op het strand als ze aan land komen om hun eitjes te leggen. Tobago.....super!!

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 6
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Wen op 24 juni 2018 plaats: Trinidad, reisperiode: september 2017

Het mooiste plekje is the humingbird sanctuary. Ga hier zeker naartoe, magische plek. Breng ook een bezoek aan pitch lake en boek een trip met een bootje door de swamps naar de red ibussen. Zorg dat je met locals kan optrekken anders is het land niet veilig genoeg. Carnavals maand is een hele belevenis maar ook heftig. Niet representatief voor de rest van het jaar. Mooie stranden. Op maracas bay moet je de bake and Shark gegeten hebben bij Richards.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 9
 • Ligging 7
Peter op 17 oktober 2015 plaats: Tobago, reisperiode: oktober 2015

Plymouth is een mooi, rustig natuurlijk eiland met aardige mensen. Geschikt voor mensen die houden van natuur en rust en niet houden van drukke boulevards en velen hotels met een mensenmassa.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trinidad en Tobago

Pigeon Peak (Tobago)

Vanuit het hoogste punt van het eiland, Pigeon Peak, heb je een prachtig uitzicht over Tobago. De berg bereikt een hoogte van 572 meter hoog. De route er na toe is wel een steile klim, maar zeker de moeite waard. Ook is er een andere route die iets minder steil is. Maar beide routes duren zo'n drie uur. Onderweg spot je de meest prachtige kleurrijke vogels en andere wildlife. Natuurlijk kun je hier ook de groene weelderige jungle van Tobago ontdekken. 

Argyle waterfalls (Tobago)

Argyle waterfalls
Argyle waterfalls
Kaart met locatie Argyle waterfalls

Als je de mooiste watervallen van het eiland Tobago wilt bezichtigen, raden we je de Argyle Falls aan. Dit zijn namelijk de mooiste en hoogste waterval van het eiland. Alleen de wandeling richting de watervallen is al een bezienswaardigheid op zich. De wandelroute duurt ongeveer 20 minuten, tussendoor verken je de mooie omgeving van de watervallen. Het laatste stukje is een beetje klimmen en klauteren, maar je wordt met beloond met een prachtig uitzicht. Tevens kun je hier een heerlijke duik nemen in het water. 


Maracas Beach (Trinidad)

Maracas Beach
Maracas Beach
Kaart met locatie Maracas Beach

Maracas Beach is het populairste strand op Trinidad. Dit Caribische strand ligt in de Maracas baai, in de noordkant van het eiland. In tegenstelling tot de andere stranden van Trinidad, is Maracas Beach beschermd door een diepe baai. Ook ligt het strand op ideale afstand van de hoofdstad Port of Spain. Veder zijn de golven ideaal voor bodysurfing en is het een van de beste plekken van het eiland om te zwemmen.


Asa Wright Nature Centre (Trinidad)

Asa Wright Nature Centre
Asa Wright Nature Centre
Kaart met locatie Asa Wright Nature Centre

Asa Wright Nature Centre is een klein natuurgebied tussen de bergen van het regenwoud. Om deze bijzondere plek te bereiken moet je een kronkelende weg met veel hobbels bewandelen, maar het is het helemaal waard. Het Asa Wright Nature Centre is beroemd om zijn grote diversiteit aan flora en fauna. Het centrum werd in 1967 opgericht door natuurliefhebbers en vogelkijkers. Dit was een van de eerste natuurcentra in het hele Caribisch gebied.


Piparo Mud Volcano (Trinidad)

Piparo Mud Volcano
Piparo Mud Volcano
Kaart met locatie Piparo Mud Volcano

Trinidad is een eiland met een groot aantal moddervulkanen. Piparo Mud Volcano is een van de moddervulkanen, gelegen in het zuiden van het eiland en net ten oosten van Marabella. Moddervulkanen zijn vaak erg rustig, maar als ze uitbarsten, spuwen ze meters modder of klei hoog de lucht in. De Piparo Mud Volcano beslaat zo'n 4.250 km² en kan een hoogte van 112 meter halen. De ergste uitbarsting vond plaats op 22 februari 2997. Het plaatsje Piparo werd het hardst getroffen.


Gasparee Caves (Trinidad)

Gasparee Caves is een grottenstelsel, wat in de buurt ligt van het eiland Gaspar Grande, in het noordwesten van Trinidad. Gaspar Grande bestaat uit kalksteen en een combinatie van zure regen, grondwater en golven, die de grotten vormen. De grotten zijn negentig meter diep, waar onder andere stalactieten, zuilen en stalagmieten te vinden zijn. De bekendste, grootste grot is de Blauwe Grot.

Regenwouden (Charlotteville)

Regenwouden
Regenwouden
Kaart met locatie Regenwouden

In het dorp Charlotteville is een regenwoud te vinden, wat het oudste beschermde regenwoud is van het westelijk halfrond. Rondom en in het regenwoud zijn er tal van wandelingen en excursies te doen. In 2003 werd het Tobago zelfs uitgeroepen tot beste eco-bestemming wereldwijd. In het regenwoud leven diverse vogelsoorten zoals papegaaien, pelikanen en kolibries. 


Pirate's bay (Charlotteville)

Pirate's bay
Pirate's bay
Kaart met locatie Pirate's bay

Pirate's Bay is de mooiste baai van Charlotteville. Deze afgelegen baai wordt omgeven door groene bosgebieden en is dé perfecte plek op de zonsondergang te bekijken. Daarnaast kun je een bezoek aan Pirate's Bay ook combineren met een jungletocht. Houd er rekening mee dat er op deze plek geen voorzieningen zijn, dus zorg zelf voor wat eten en/of drinken. Ook is de baai alleen bereikbaar per boot of een wandeltocht van 20 minuten.

Fort Cambleton (Charlotteville)

Fort Cambleton
Fort Cambleton
Kaart met locatie Fort Cambleton

Fort Cambleton is een fort dat door Britten gebouwd is om de nederzetting Charlotteville te beschermen. Het is een flinke wandeling om het fort te bereiken maar vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Charlotteville en Hermitage Bay.

Fort King George (Scarborough)

Fort King George
Fort King George
Kaart met locatie Fort King George

Fort King George is een fort wat gebouwd werd door de Britten in 1780. Dit koloniale kamp verkeerd in bijzonder goede staat en heeft een aantal mooie uitkijkpunten. Vanuit dit fort heb je een mooi uitzicht over de stad en haven van Scarborough.

Carnaval op Trinidad en Tobago (Port of Spain)

Carnaval op Trinidad en Tobago
Carnaval op Trinidad en Tobago
Kaart met locatie Carnaval op Trinidad en Tobago

Carnaval is het pronkstuk van de artistieke en culturele uitbarstingen van Trinidad en Tobago en is een megafestijn! De hoofdstad van Trinidad, Port of Spain, wordt een week lang totaal op zijn kop gezet en de inwoners geven zich die week volledig over aan het feest waar velen een jaar naar uitkeken. Verschillende kleinere parades en muziekfestivals hebben de havenstad al opgewarmd in de weken voor Carnaval. Het Carnaval in Trinidad wordt daarom ook wel gezien als één van de uitbundigste van de regio. De straten zijn vol met feestende inwoners en op elke straathoek en vanuit elke bar klinkt oorverdovend luide Soca muziek. Ook kun je er dan genieten van prachtige kostuums en dagenlang spelen swingende steelbands de sterren van de hemel.

Muziek op Trinidad en Tobago

Het hele jaar door zijn er muzikale evenementen op Trinidad en Tobago. Hier ligt dan ook de oorsprong van de Calypso muziek, evenals de muziek van de steeldrum. Een andere muziekgenre dat op Trinidad en Tobago is ontstaan is Soca, een mengeling van Calypso met andere muziekgenres.

Englishman's Bay (Tobago)

Englishman's Bay
Englishman's Bay
Kaart met locatie Englishman's Bay

Englishman's Bay is een afgelegen strand tussen Castara en Parlatuvier, aan de kust van Tobago. Het is niet zo toeristisch als andere westerse stranden op Tobago, maar het wordt wel beschouwd als het mooiste strand van het eiland. Je hebt hier de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen tussen de prachtige, multikleurige tropische vissen. Het strand is omringd door palmbomen, bamboe en heldere stromende beekjes en watervallen. Je ziet hier verschillende soorten exotische planten, vlinders en vogels.

Gasparee Caves

Gasparee Caves is een grottenstelsel op het Gaspar Grande eiland. Volgens legende zou hier nog altijd een piratenschat verscholen zijn. Het eiland is maar 1,29 km² maar is echt een bezoek waard. Het eiland bestaat voornamelijk uit kalksteen en het hoogste punt is 103 m.

Argyle Falls (Scarborough)

Argyle Falls is de mooiste en hoogste waterval van het eiland. Met een korte wandeling van ongeveer 20 minuten kun je de watervallen bereiken vanaf Scarborough. Je kunt hier een rondleiding krijgen van een gids die je de mooiste plekjes laat zien.

Markt in Scarborough (Scarborough)

Markt in Scarborough
Markt in Scarborough
Kaart met locatie Markt in Scarborough

Breng eens een bezoek aan de kleurrijke markt in de typisch Caribische hoofdstad Scarborough. Deze markt is overdekt en hier vind je o.a. antiek, kunst, fruit, groenten, drank en andere typische producten uit de regio.

Tropisch regenwoud Tobago (Tobago)

Tropisch regenwoud Tobago
Tropisch regenwoud Tobago
Kaart met locatie Tropisch regenwoud Tobago

In het noordelijk deel van Tobago vind je een tropisch regenwoud. Hier kun je wandelingen maken onder leiding van een gids en de vele vogelsoorten die op het eiland voorkomen bewonderen. Ook de kleurrijke pracht van bloemen en planten komen hier helemaal tot zijn recht.

Queens Park Savannah (Port of Spain)

Queens Park Savannah
Queens Park Savannah
Kaart met locatie Queens Park Savannah

Queens Park Savannah in Port of Spain is een park uit de tijd dat het eiland eigendom was van Spanje. Dit is nog goed te merken aan de interessante architectuur. In dit park bevindt zich de grootste verkeersrotonde ter wereld. Ten noorden van de Savannah liggen de mooie de Royal Botanic Gardens van 25 ha. Hier leven 700 inheemse bomen en vind je andere mooie planten. Het terrein heeft tevens een kleine begraafplaats waar sinds 1819 voormalige presidenten van Trinidad begraven worden.

In het National Museum & Art Gallery in Port of Spain vind je een collectie kunst van kunstenaars uit Trinidad en enkele exposities over de culturele historie van het land. Dit is het meest bezochte museum van Trinidad en Tobago. Het toont foto`s van nationale festivals, carnaval, het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en artefacten van de vroegste kolonisten van het land, de indianen.

Tobago Historical Museum (Scarborough)

In Tobago Historical Museum in Scarborough kun je talloze archeologische objecten uit de moderne geschiedenis, maar ook van eeuwen geleden bezichtigen. Het museum is gevestigd in een 18e-eeuws fort, Fort King George genoemd. 

Artikelen

Eten en drinken

De keuken is zeer gevarieerd. Typische gerechten zijn shark & bake (een sandwich met haai en gebakken brood), callaloo (soep), pelau (een op rijst gebaseerd gerecht) en roti (brood geserveerd met curry aardappels, bonen en vlees).

Vervoer

Tobago heeft één vliegveld, Crown Point International Airport, gelegen in het zuidwesten van het eiland.

Op ongeveer 27 km afstand van Port of Spain, ligt het enige vliegveld van Trinidad, Trinidad Piarco International Airport.

Op de eilanden rijdt een busdienst (PTSC) die gesubsidieerd wordt door de overheid. Ook rijden er in de meeste plaatsen taxi`s.

Vanuit Scarborough vertrekken dagelijks boten richting Trinidad.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 3 maanden dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Trinidad en Tobago. Uiteraard heb je wel een geldig paspoort nodig.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau is hoger dan in Nederland.

De munteenheid is de Trinidad en Tobago dollar.

Veiligheid

Hoewel de criminaliteit op Trinidad en Tobago erg laag is, moet je zoals overal rekening houden met zakkenrollers.

Medische informatie

Er zijn privéziekenhuizen die relatief goede medische verzorging leveren.

Er zijn geen verplichte inentingen nodig maar er worden wel een aantal inentingen aangeraden.

Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken, overal zijn flessen te koop.

Bevolking

De inwoners van Trinidad en Tobago worden Trinidadianen genoemd. De twee meest dominante etnische groepen zijn de afstammelingen van Afrikaanse slaven (39,5 %) en de Hindoestanen, afstammelingen van contractarbeiders uit Brits-Indië (40,3 %).

Er zijn veel verschillende religies in Trinidad en Tobago. De twee grootste zijn het hindoeïsme en de Rooms-katholieke Kerk. De Anglicaanse Kerk en de islam hebben een kleinere groep aanhangers.

Het land is beroemd om de oorsprong van de Calypso muziek. De diverse culturele en godsdienstige achtergrond, maakt het mogelijk dat er het hele jaar door vele festiviteiten en ceremonies gehouden worden. De botsing van de Indische met en de plaatselijke Calypso mondt uit in de Soca, een feestelijke dansstijl.

De taal

Het Engels is de enige officiële taal in Trinidad en Tobago. Maar lokale varianten van het Engels-Creools worden het meest gesproken. Daarnaast wordt de lokale variant van het Caribisch Hindoestani, het Trinidad Bhojpuri, door een kleine groep Hindoestanen gesproken. Patois wordt tegenwoordig nog maar amper gesproken. De overheid stimuleert het leren van Spaans, in verband met de ligging van het land.

Flora & Fauna

Er een rijke flora en fauna te vinden op de eilanden. Er leven ongeveer 430 soorten vogels, 100 soorten zoogdieren, 70 soorten reptielen en 620 soorten vlinders. Een deel van de diersoorten zijn veel inheemse dieren.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de tijd voordat Columbus het eiland ontdekte in 1498. Christoffel Columbus vernoemde Trinidad naar de Heilige drie-eenheid (trinidad betekent in het Spaans drie-eenheid) en Tobago werd Bella Forma (Prachtige formatie) genoemd. Later werd deze naam veranderd in Tobago, waarschijnlijk ontleend aan het woord tabak.

De Spanjaarden vestigden zich op Trinidad, terwijl Tobago regelmatig veranderde van Europese eigenaar. De nederzettingen op beide eilanden waren klein en onderontwikkeld. In de 18e eeuw verkregen de Britten beide eilanden en ze werden in 1889 samengevoegd tot de kolonie Trinidad en Tobago.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen