Trinidad en Tobago

De eilanden Trinidad en Tobago liggen voor de kust van Venezuela, in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee. De republiek Trinidad en Tobago bestaat uit 2 grote eilanden en een aantal kleinere eilandjes. Het grootste eiland is Trinidad. Tobago is een stuk kleiner en er wonen veel minder mensen. Trinidad en Tobago is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.

Het staatshoofd is de president, die wordt gekozen door het parlement. Dit parlement bestaat uit twee kamers, de Senaat (31 zetels) en het Huis van afgevaardigden (36 zetels). De leden van de Senaat worden aangesteld door de president, de leden van het Huis van afgevaardigden worden gekozen bij de bevolking, door middel van verkiezingen eens in de 5 jaar.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Trinidad en Tobago
Officiele naam:
De republiek Trinidad en Tobago
ISO:
TT
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Port of Spain
Inwoners:
+/- 1050000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Rooms-Katholiek
Tijdzone:
UTC -4
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
5130 km≤
Beste reistijd:
januari - mei
Hoogseizoen:
februari - maart

Ervaringen

Heb je ooit Trinidad en Tobago bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Trinidad en Tobago krijgt gemiddeld een 7,5 uit 10 op basis van 2 ervaringen:

7,5 2 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 2 resultaten

plaats: Trinidad, reisperiode: september 2017

Het mooiste plekje is the humingbird sanctuary. Ga hier zeker naartoe, magische plek. Breng ook een bezoek aan pitch lake en boek een trip met een bootje door de swamps naar de red ibussen. Zorg dat je met locals kan optrekken anders is het land niet veilig genoeg. Carnavals maand is een hele belevenis maar ook heftig. Niet representatief voor de rest van het jaar. Mooie stranden. Op maracas bay moet je de bake and Shark gegeten hebben bij Richards.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 9
 • Ligging 7
plaats: Tobago, reisperiode: oktober 2015

Plymouth is een mooi, rustig natuurlijk eiland met aardige mensen. Geschikt voor mensen die houden van natuur en rust en niet houden van drukke boulevards en velen hotels met een mensenmassa.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
 • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trinidad en Tobago

Pigeon Peak (Tobago)

Vanuit het hoogste punt van het eiland, Pigeon Peak, heb je een prachtig uitzicht over Tobago. De berg bereikt een hoogte van 572 meter hoog. De route er na toe is wel een steile klim, maar zeker de moeite waard. Ook is er een andere route die iets minder steil is. Maar beide routes duren zo'n drie uur. Onderweg spot je de meest prachtige kleurrijke vogels en andere wildlife. Natuurlijk kun je hier ook de groene weelderige jungle van Tobago ontdekken. 

Argyle waterfalls (Tobago)

Argyle waterfalls
Argyle waterfalls

Als je de mooiste watervallen van het eiland Tobago wilt bezichtigen, raden we je de Argyle Falls aan. Dit zijn namelijk de mooiste en hoogste waterval van het eiland. Alleen de wandeling richting de watervallen is al een bezienswaardigheid op zich. De wandelroute duurt ongeveer 20 minuten, tussendoor verken je de mooie omgeving van de watervallen. Het laatste stukje is een beetje klimmen en klauteren, maar je wordt met beloond met een prachtig uitzicht. Tevens kun je hier een heerlijke duik nemen in het water. 


Maracas Beach (Trinidad)

Maracas Beach
Maracas Beach

Maracas Beach is het populairste strand op Trinidad. Dit Caribische strand ligt in de Maracas baai, in de noordkant van het eiland. In tegenstelling tot de andere stranden van Trinidad, is Maracas Beach beschermd door een diepe baai. Ook ligt het strand op ideale afstand van de hoofdstad Port of Spain. Veder zijn de golven ideaal voor bodysurfing en is het een van de beste plekken van het eiland om te zwemmen.


Meer bezienswaardigheden

Artikelen

Eten en drinken

De keuken is zeer gevarieerd. Typische gerechten zijn shark & bake (een sandwich met haai en gebakken brood), callaloo (soep), pelau (een op rijst gebaseerd gerecht) en roti (brood geserveerd met curry aardappels, bonen en vlees).

Vervoer

Tobago heeft één vliegveld, Crown Point International Airport, gelegen in het zuidwesten van het eiland.

Op ongeveer 27 km afstand van Port of Spain, ligt het enige vliegveld van Trinidad, Trinidad Piarco International Airport.

Op de eilanden rijdt een busdienst (PTSC) die gesubsidieerd wordt door de overheid. Ook rijden er in de meeste plaatsen taxi`s.

Vanuit Scarborough vertrekken dagelijks boten richting Trinidad.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 3 maanden dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Trinidad en Tobago. Uiteraard heb je wel een geldig paspoort nodig.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau is hoger dan in Nederland.

De munteenheid is de Trinidad en Tobago dollar.

Veiligheid

Hoewel de criminaliteit op Trinidad en Tobago erg laag is, moet je zoals overal rekening houden met zakkenrollers.

Medische informatie

Er zijn privéziekenhuizen die relatief goede medische verzorging leveren.

Er zijn geen verplichte inentingen nodig maar er worden wel een aantal inentingen aangeraden.

Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken, overal zijn flessen te koop.

Bevolking

De inwoners van Trinidad en Tobago worden Trinidadianen genoemd. De twee meest dominante etnische groepen zijn de afstammelingen van Afrikaanse slaven (39,5 %) en de Hindoestanen, afstammelingen van contractarbeiders uit Brits-Indië (40,3 %).

Er zijn veel verschillende religies in Trinidad en Tobago. De twee grootste zijn het hindoeïsme en de Rooms-katholieke Kerk. De Anglicaanse Kerk en de islam hebben een kleinere groep aanhangers.

Het land is beroemd om de oorsprong van de Calypso muziek. De diverse culturele en godsdienstige achtergrond, maakt het mogelijk dat er het hele jaar door vele festiviteiten en ceremonies gehouden worden. De botsing van de Indische met en de plaatselijke Calypso mondt uit in de Soca, een feestelijke dansstijl.

De taal

Het Engels is de enige officiële taal in Trinidad en Tobago. Maar lokale varianten van het Engels-Creools worden het meest gesproken. Daarnaast wordt de lokale variant van het Caribisch Hindoestani, het Trinidad Bhojpuri, door een kleine groep Hindoestanen gesproken. Patois wordt tegenwoordig nog maar amper gesproken. De overheid stimuleert het leren van Spaans, in verband met de ligging van het land.

Flora & Fauna

Er een rijke flora en fauna te vinden op de eilanden. Er leven ongeveer 430 soorten vogels, 100 soorten zoogdieren, 70 soorten reptielen en 620 soorten vlinders. Een deel van de diersoorten zijn veel inheemse dieren.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de tijd voordat Columbus het eiland ontdekte in 1498. Christoffel Columbus vernoemde Trinidad naar de Heilige drie-eenheid (trinidad betekent in het Spaans drie-eenheid) en Tobago werd Bella Forma (Prachtige formatie) genoemd. Later werd deze naam veranderd in Tobago, waarschijnlijk ontleend aan het woord tabak.

De Spanjaarden vestigden zich op Trinidad, terwijl Tobago regelmatig veranderde van Europese eigenaar. De nederzettingen op beide eilanden waren klein en onderontwikkeld. In de 18e eeuw verkregen de Britten beide eilanden en ze werden in 1889 samengevoegd tot de kolonie Trinidad en Tobago.

Heeft u interesse in een reis naar Trinidad en Tobago? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing