Bezienswaardigheden TunesiŽ

Pagina 1 van 4 met 32 resultaten

Musťe National de Carthage

Het Musée National de Carthage in Carthago huisvest de vondsten van meer dan een eeuw opgravingen en is verdeeld over 3 afdelingen; Fenicisch, Romeins en christelijk. Ze hebben vooral een grote collectie archeologische voorwerpen. Het museum werd ooit opgericht in 1875 en is een van de meest uitgebreide musea van heel Tunesië. Het is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen.

Markt in TunesiŽ

Markt in TunesiŽ
Markt in TunesiŽ

Er zijn verschillende markten en souks in Tunesië. Rond de Jemaa ez Zitouna in Tunis vind je een medina. Dit complex dateert uit de 13e eeuw en is in de 18e eeuw herbouwd. Er zijn diverse gedeelten zoals de parfummakersmarkt, stoffenmarkt, markt voor vrouwen en de zijdemarkt. Hier zijn bijvoorbeeld omslagdoeken, tapijten, oliën en kruiden te vinden. Een dagelijkse fruit-, groenten-, vis- en vleesmarkt wordt gehouden op het centrale plein van Hammamet. Hier komen veel lokale mensen op af.

Nabeul

De plaats Nabeul staat bekend om zijn aardewerk, steenbewerking en siersmeedwerk. Het ligt 11 kilometer van Hammamet af en is een belangrijk handelscentrum. Het aardewerk is ooit meegenomen door de migranten van Djerba. Vervolgens hebben de migranten uit Andalusië het vakwerk weer geperfectioneerd. Zij hebben ervoor gezorgd dat de stad bekend ging staan om het mooie geglazuurde aardewerk. Daarnaast was de stad ook een handelscentrum voor tapijt weven, borduren, matten vlechten en steensnijden.

Dougga

Dougga
Dougga
Kaart met locatie Dougga

Dougga is een oude Romeinse stad, gelegen in het noorden van Tunesië. De stad was vroeger dichtbevolkt door Numidiërs en heeft gediend als een van de hoofdsteden van Massinissa, de eerste koning van Oost-Numidië, die hier later ook begraven is. Het gebied is een belangrijke militaire post geweest en met de komst van de Romeinen werd het een regionaal administratief centrum. In Dougga kun je historische tempels, kerken, het bekende theater en de best bewaarde ruïnes van Noord-Afrika bekijken.

Winkelen in TunesiŽ

Winkelen in TunesiŽ
Winkelen in TunesiŽ

In Monastir, Sousse en Hammamet kun je goed winkelen. In de Souks van de medina, op de markt, in en rondom de hotels en de avenues zijn veel winkels te vinden. Hier verkopen ze onder andere traditionele kleding zoals djellaba's, souvenirs, moderne kleding zoals jeans en hemden, ambachtelijke voorwerpen als kommen en beeldjes, geknoopte tapijten en geweven kleding. In Tunis heb je daarnaast ook een modern winkelcentrum.

Hammam in TunesiŽ

Hammam in TunesiŽ
Hammam in TunesiŽ

Een bezoek aan de hammam is een unieke ervaring. Het is een Turks badhuis waar mensen zich kunnen wassen. Daardoor heeft het ook een hele sociale functie. In de meeste badhuizen zijn baden en stoombaden te vinden. Elke stad heeft zijn eigen hammam/Turks bad. De meeste Tunesiërs bezoeken de hammam eens per week. Het is erg rustgevend om een hammam te bezoeken. Vaak worden er ook massages gegeven.

Carthago (Tunis)

Carthago
Carthago
Kaart met locatie Carthago

De resten van de stad Carthago liggen vlak buiten de stad Tunis bij de Golf van Tunis. Carthago is gesticht in de 9e eeuw voor Christus en was in de oudheid de hoofdstad en meest belangrijke stad van het Carthaagse Rijk. Dit sterke rijk was gedurende de oudheid de grootste rivaal van de Romeinen, die de Carthagen Punïers noemden. Tijdens de Punische Oorlogen waren de Romeinen en Puniërs in oorlog. Ondanks dat de Puniërs grote delen van het Romeinse Rijk veroverden, wonnen de Romeinen en hebben ze in 146 Carthago verwoest. Op dezelfde plek bouwden zij een 'nieuw Carthago'. Hoewel de stad gebouwd was door de Romeinen behield de stad nog steeds haar karakteristieke eigenschappen, zoals het forum. In 1979 zijn de ruïnes van Carthago op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Bardo Nationaal Museum (Tunis)

Bardo Nationaal Museum
Bardo Nationaal Museum
Kaart met locatie Bardo Nationaal Museum

Het Bardo Nationaal Museum is een van de belangrijkste musea van Tunesië, gelegen in Tunis. In het museum liggen tal van archeologische artefacten, opgegraven in Tunesië. Vooral de collectie Romeinse mozaïeken is een van de belangrijkste ter wereld. Het is dan ook een van de grootste attracties van het museum. Daarnaast vind je er nog verzamelingen van beelden en sarcofagen uit de Carthaagse en Romeinse tijd.

Parc du BelvťdŤre (Tunis)

Parc du BelvťdŤre
Parc du BelvťdŤre
Kaart met locatie Parc du BelvťdŤre

Parc du Belvédère is ooit door de Fransen op de noordelijkste heuvel van Tunis aangelegd. Het is een schitterend park waar je op het terras kunt gaan zitten op een eiland midden in een meer. In het park is daarnaast een kleine dierentuin te bezichtigen met apen, slangen en dwergnijlpaarden. In de zomer worden er regelmatig voorstellingen gehouden. Het is een zeer geschikte plek om even bij te komen van de hitte.

Kasbah (Bizerte)

Kasbah
Kasbah
Kaart met locatie Kasbah

Kasbah is een oud Byzantijns militair fort dat stamt uit de 17e eeuw. De muren van dit fort zijn groot, stevig en indrukwekkend. Hoewel de buitenkant van het fort een militaire indruk geeft, is de sfeer binnen de muren van de Kasbah een stuk gemoedelijker: hier liggen enkele huizen en een moskee. Kasbah ligt ten noorden van het kanaal en het fort en is open voor publiek. Toegang tot de Kasbah is gratis.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende