Bezienswaardigheden TunesiŽ

Pagina 2 van 4 met 32 resultaten

Oceanisch Museum (Bizerte)

Oceanisch Museum
Oceanisch Museum

Het Oceanisch Museum (Oceanographic Museum) ligt vlak bij Kasbah en ten zuiden van de brug over het kanaal. Dit museum is zeker een bezoekje waard als je de geschiedenis van Bizerte wilt leren kennen. In dit museum vind je oude foto's en plattegronden van de stad. Daarnaast zijn er verschillende vissen en andere dieren in het museum te bekijken. Het museum heeft een café waar je wat kunt eten en drinken, maar dit is alleen maar geopend tijdens de drukte zomerperiode.

Oude haven van Bizerte (Bizerte)

Oude haven van Bizerte
Oude haven van Bizerte

Als je in Bizerte bent, is het ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de haven. Bizerte is van oudsher een havenstad en heeft een rijk handelsverleden. Vroeger was de haven van Bizerte de toegangspoort van Europa naar Afrika. Voor de wereldwijde handel was de haven van Bizerte dus onmisbaar. Tegenwoordig kun je in de haven genieten van de vele voorbijtrekkende bootjes in veel verschillende kleuren.

Romeinse ruÔnes van Pupput (Hammamet)

Romeinse ruÔnes van Pupput
Romeinse ruÔnes van Pupput

Als je het Romeinse erfgoed van Tunesië wilt bewonderen zonder verre afstanden af te leggen, bezoek dan de ruïnes van Pupput in Hammamet. Hier zijn ruïnes van enkele Romeinse badden, een huis, Romeinse zuilen en Romeins mozaïek te bewonderen. De opgraafplaats bij Pupput is niet erg groot, maar wel fascinerend om te bezoeken. Als je grotere Romeinse ruïnes wil bewonderen, liggen deze op rijafstand van Hammamet.

Internationaal Cultureel Centrum (Hammamet)

De beroemde ontwerper Frank Lloyd Wright zou over de oude villa van George Sebastian uit 1920 gezegd hebben dat de villa het mooiste huis was dat hij ooit gezien had. Tegenwoordig is de villa het Internationaal Cultureel Centrum, een cultureel centrum dat open is voor bezoekers. De villa heeft een bijzondere inrichting met aparte meubels en is leuk om te bezichtigen. Het Internationaal Cultureel Centrum ligt op 3 kilometer van het centrum van de stad. Iedere zomer wordt in de tuin van het Internationaal Cultureel Centrum het International Festival of Music and Drama gehouden.

Medina van Hammamet (Hammamet)

Medina van Hammamet
Medina van Hammamet

De medina van Hammamet is gebouwd rondom het jaar 1500. In het Arabische betekent 'medina' dan ook stad. Meerdere Noord-Afrikaanse steden hebben een medina. Geheel omgeven door stadsmuren is de medina in eerste instantie gebouwd zodat er een veilige plaats was om te wonen en te handelen. De witte muren en grote stadswallen zijn mooi om te bezichtigen. Het ideale tijdstip om de medina te gaan bezichtigen is de namiddag, de zon schijnt dan op de witte gebouwen en kleurt de stad geel en oranje. Tegenwoordig zijn de straten gevuld met stalletjes waar souvenirs verkocht worden.

Medinat Alzahra Parc (Monastir)

Medinat Alzahra Parc
Medinat Alzahra Parc

In het Medinat Alzahra Parc kun je kennismaken met de geschiedenis van Tunesië. In dit park zijn shows over verschillende tijdperken te zien. Er wordt bijvoorbeeld wel eens een show over de Gouden Eeuw, de Arabische verovering en de onafhankelijkheid opgevoerd. Daarnaast is er ook een grote licht- en muziekshow te bewonderen. In het park is een kamp opgebouwd met verschillende tenten. Dit kamp laat zien hoe de mensen vroeger leefden in Tunesië en hun eten klaarmaakten.

Ribat (Monastir)

Ribat
Ribat

Vlak buiten de haven van Monastir ligt de ribat van Monastir. De ribat is een islamitische kloosterburcht die werd gebouwd om de kunst van de stad te verdedigen. In het jaar 769 werd de ribat van Monastir gebouwd door Harthama ben Ayan. Als je op de uitkijktoren staat, heb je een prachtig uitzicht over het oudste gedeelte van Monastir. Deze ribat is ook gebruikt als locatie voor een aantal bekende films, zoals de Britse film 'Life of Brain'.

Archeologisch museum van Sousse (Sousse)

Archeologisch museum van Sousse
Archeologisch museum van Sousse

Het Archeologisch museum van Sousse behoort tot de beste archeologische musea in Tunesië. Het museum heeft een grote tentoonstelling met vondsten uit de romeinse en vroeg-christelijke tijd. Vooral de uitgebreide collectie van mozaïeken is speciaal. In het museum vind je behalve mozaïeken ook gebruiksvoorwerpen, grafvondsten, beelden en religieuze attributen. Het museum is opgericht in 1951 en opnieuw geopend in 2012 nadat het lange tijd was gerestaureerd en herbouwd.

Grote Moskee (Sousse)

Grote Moskee
Grote Moskee

De Grote Moskee van Sousse ligt middenin de oude stad en wordt omgeven door de medina. Dit indrukwekkende gebouw met mooie versieringen is gebouwd in 851. In tegenstelling tot de drukte van de medina vind je in de moskee heerlijke rust. Er gelden wel wat regels voor het ingaan van de moskee. Vrouwen moeten hun schouders bedekken, je moet een djelleba dragen als je over de binnenplaats wilt lopen en de gebedsruimte is alleen toegankelijk voor moslims. Als je de moskee beklimt, heb je een prachtig uitzicht over de medina.

Catacomben van Sousse (Sousse)

Catacomben van Sousse
Catacomben van Sousse

In de catacomben van Sousse bevinden zich in totaal 15.000 graven. Het ondergrondse stelsel van gangen en graven is rond 100 voor Christus gebouwd door de christenen. Tijdens perioden van vervolging begroeven de christenen hun doden in de catacomben. In totaal strekken de catacomben zich uit over vijf kilometer. Tot de vierde eeuw gebruikten de Christenen ze als begraafplaats, als vluchtoord en als plek om hun geloof te beoefenen. Een deel van de catacomben is nu open voor bezoekers.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende