Bezienswaardigheden Turkije

Turkije is zeker niet alleen maar een fijne bestemming voor een zonvakantie. Zo zijn er ontzettend veel mooie bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in dit land in het zuidoosten van Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bruisende stad Istanbul, het historische Cappadocië en de indrukwekkende kalksteenterrassen van Pamukkale? Daarnaast zijn de verschillende kleurrijke markten en interessante musea die je in elke stad wel kunt vinden zeker een bezoek waard. En vergeet de populaire badplaatsen als Antalya, Alanya, Side en Bodrum niet. De beste en mooiste bezienswaardigheden van het land Turkije vind je in het overzicht hieronder.

Oude ruïnes
Oude ruïnes

Pagina 1 van 6 met 57 resultaten

Mevlana Museum

Het Mevlana Museum in de stad Konya, dat ook wel bekend staat als de Groene Dom of het Groene Praalgraf, is de officiële schouwburgplaats van de inwoners. Het museum herbergt naast de draaiende derwisjen ook de tempel en het graf van de Mevlana. De Mevlana wordt ook wel de Jaluluddin Rumi genoemd en is de stichter van de Soefi orde. Het museum wordt gezien als een van de grootste islamitische filosofen.

Markt in Turkije

Markt in Turkije
Markt in Turkije
Kaart met locatie Markt in Turkije

In vrijwel alle plaatsen van Turkije zijn lokale markten te vinden. Op deze markten worden onder meer specerijen, kruiden, fruit, souvenirs en groenten verkocht tegen lage prijzen.

In Kusadasi bijvoorbeeld wordt er 3 keer per week een markt georganiseerd, waarvan dinsdag en vrijdag groente- en fruitmarkten zijn en woensdag de grote kledingmarkt. Op de markten kun je goed afdingen.

Kaymakli

Kaymakli
Kaymakli
Kaart met locatie Kaymakli

Tijdens de tijd van de Arabische belegering zochten inwoners een toevlucht. Deze werd gevonden in Kaymakli, een onderaardse stad. Kaymakli werd al bewoond sinds de 5e eeuw voor Christus. Het complex bevat meerdere lagen, deze zijn verbonden door kokers. Deze kokers staan weer in verbinding met regenputten. Het fraaie complex is de moeite waard om eens gezien te hebben.

Aspendos

In de Turkse antieke stad Aspendos is een prachtig Romeins theater te vinden. Het theater is benoemd tot het mooist bewaarde gebouw van Klein-Azië. Het Romeinse theater telt in totaal meer dan 15.000 zitplaatsen. Daarnaast heeft het een goede akoestiek, dat te merken is tijdens een van de voorstellingen in de zomer. Het theater in Aspendos is prima te bereiken vanuit Alanya.

Winkelen in Turkije

Winkelen in Turkije
Winkelen in Turkije

In Turkije kun je goed en op een heel andere manier winkelen. Shoppen kun je wellicht het best in Istanbul. De meest bekende winkelstraat van deze stad is de Istiklal Caddesi, waar grote ketens bevinden en waar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bedrijvigheid is. Voor designwinkels kun je het best naar de rijkere wijken van de stad, dit zijn de straten Nişantaşı en Teşvikiye. In Istanbul en vele ander Turkse steden kun je ook terecht in de bazaars. Hier vind je namaakmerken voor zeer lage prijzen, waar je veel van de prijs af kunt krijgen na een tijdje onderhandelen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende