Bezienswaardigheden Turkije

Turkije is zeker niet alleen maar een fijne bestemming voor een zonvakantie. Zo zijn er ontzettend veel mooie bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in dit land in het zuidoosten van Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bruisende stad Istanbul, het historische Cappadocië en de indrukwekkende kalksteenterrassen van Pamukkale? Daarnaast zijn de verschillende kleurrijke markten en interessante musea die je in elke stad wel kunt vinden zeker een bezoek waard. En vergeet de populaire badplaatsen als Antalya, Alanya, Side en Bodrum niet. De beste en mooiste bezienswaardigheden van het land Turkije vind je in het overzicht hieronder.

Oude ruïnes
Oude ruïnes

Pagina 2 van 6 met 57 resultaten

Hammam (Ankara)

Hammam
Hammam

Een heerlijk dagje ontspannen in de Hammam is voor iedereen aan te raden. De vrouwen en mannen zijn echter wel gescheiden van elkaar. Er is keuze uit verschillende programma's. Je kunt je heerlijk laten masseren en scrubben, maar voor de vrouwen is er ook nog een kapper, een manicure, een pedicure en je kunt je wenkbrauwen laten epileren. Terwijl de vrouwen deze behandeling krijgen kunnen de heren genieten van een drankje in het café, vaak met gratis wifi.

Museum voor Turkse en Islamitische Kunst (Istanbul)

Het museum voor Turkse en Islamitische Kunst in de stad Istanbul is een echte aanrader. Het museum bevindt zich in de wijk Eminönü, dichtbij de Hippodroom van Constantinopel. De collectie van het museum omvat voorbeelden van tegels, oosterse tapijten, islamitische kalligrafie, de nomaden, etnografische displays en andere interessante voorwerpen zoals de deur van Ulu Camii. Deze deur is prachtig versierd.

Bruggen in Istanbul (Istanbul)

Bruggen in Istanbul
Bruggen in Istanbul

De Turkse stad Istanbul bestaat uit een Europees en Aziatisch gedeelte, deze delen heten de Ortaköy en de Beylerbeyi. De stadsdelen worden met elkaar verbonden door twee bruggen. De namen van deze bruggen zijn de Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug. De laatste brug is vernoemd naar Mehmet de Veroveraar. Het is interessant om eens over een van deze bruggen te lopen, je loopt dan tussen Europa en Azië in en ook het uitzicht over de stad is mooi.

Ook de Galatabrug is interessant, hier staan altijd veel vissers te vissen. Onder de brug bevindt zich een leuke vismarkt waar je de verse vis kunt kopen.

Basilica Cistern (Istanbul)

Basilica Cistern
Basilica Cistern

Een indrukwekkende ondergrondse ruimte, gevormd door 336 pilaren, dat is Yerebatan Sarayi ofwel Basilica Cistern. Deze ondergrondse cisternen zijn gebouwd in het midden van de 6e eeuw en het complex werd gebruikt als zoetwaterbassin omdat het schiereiland zelf geen drinkwatervoorraden bezat. De 336 pilaren zorgen ervoor dat het dak niet naar beneden komt. Twee van de pilaren rusten op antieke Mendusa-hoofden. Door de prachtige lichten en unieke sfeer is Basilica Cistern al jaren het decor voor filmopnamen en toneelvoorstellingen.

Dagje Rhodos (Marmaris)

Dagje Rhodos
Dagje Rhodos

Als je in Marmaris op vakantie bent en je wilt ook een dagje Griekse sfeer proeven kun je met de boot naar het eiland Rhodos. Je vaart dan naar de hoofdstad Rhodos-stad. Rhodos-stad kent een oud en een modern deel. De stad is omringt met middeleeuwse muren. Leuke bezienswaardigheden die dag zijn de historische haven, opgravingen, oude poorten en paleizen. Je kunt er ook leuk winkelen. 's Avonds laat is het gezellig druk op de terrasjes.

Ottomaanse woonkazerne (Marmaris)

Ottomaanse woonkazerne
Ottomaanse woonkazerne

Als je eenmaal in Marmaris bent kun je het kasteel gaan bezoeken dat gebouwd is door de Ottomanen in 1522. Echter wordt er gespeculeerd dat op deze plek al bijna vijfduizend jaar lang een fort of gebouw moet staan. In het kasteel bevindt zich een archeologisch museum en daarmee is het een van de weinige kastelen in Turkije met een museum. In het museum zijn de oude relieken te vinden van de opgravingen bij Knidos, Burgaz en Hisarönü.

Barstreet (Marmaris)

Barstreet
Barstreet

Barstreet is te vinden in het oude centrum van Marmaris. In deze straat kun je leuke clubs en kroegjes vinden waar je tot in de vroege uurtjes flink kunt gaan feesten. In de ene club is er een echt Nederlands feestje en in de andere club kom je jongeren uit heel Europa tegen. De grootste discotheek van Turkije is hier ook te vinden: Club Joy. Er komen internationale dj's, er zijn gave lasershows en onvergetelijke schuimparty's.

Limyra (Finike)

Limyra
Limyra

Een bijzondere bezienswaardigheid voor de archeologieliefhebbers is het authentieke Limyra. Dit plaatsje behoort tot de oudste Lycische nederzettingen van de wereld. Vroeger lag aan de noordzijde de acropolis. Later werd er een kerk op gebouwd door de Byzantijnen. Op de berghelling is een kunstmatig plateau te vinden met daarop het grafmonument genaamd het heroön van Pericles. Dit graf dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Verder zijn aan de voet van de berghelling resten te bewonderen van het voormalige Romeinse theater.

Fenicisch handelsschip (Finike)

Fenicisch handelsschip
Fenicisch handelsschip

Niet ver van Finike, bij de Gelidonya kaap, is een wrak te vinden van een oud Fenicisch handelsschip. Dit schip komt uit de tijd van de 13e eeuw na Christus en is opnieuw gevonden in de jaren zestig van de vorige eeuw. De nodige duikspullen en ervaring zijn nodig om het schip te bezichtigen. Delen van het schip en haar vracht worden momenteel tentoongesteld in verscheidene musea zoals het 'Museum of Underwater Archaeology' in Bodrum. 


Schilpadden op het strand (Finike)

Schilpadden op het strand
Schilpadden op het strand

De stranden die Finike rijk is, zijn belangrijke plaatsen voor een aantal zeeschildpadden waaronder de onechte karetschildpad. Deze schildpad kan wel één meter groot worden en meer dan 150 kilo wegen. Maar deze schildpadsoort kan ook richting de 500 kilo gaan onder de juiste leefomstandigheden. Jaarlijks komen de vrouwtjes, onder andere hier bij Finike, het strand op om eitjes te leggen. In veel gevallen worden de plekken waar deze eitjes begraven liggen afgezet zodat men weet waar ze liggen. De baby schilpadden kunnen zo beter beschermd worden.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende