Bezienswaardigheden Uganda

Pagina 1 van 3 met 23 resultaten

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park
Murchison Falls National Park
Kaart met locatie Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park ligt in het noordwesten van Uganda en heeft haar naam te danken aan de overweldigende watervallen die in het park te vinden zijn. Het zijn echt spectaculaire watervallen, die door 's werelds langste rivier van water wordt voorzien: de Nijl. In de oevers van de rivier leven allerlei wilde dieren als buffels, nijlpaarden, waterbokken en krokodillen. In het park kun je goed de diversiteit van het land zien. Zo zijn er ten zuiden van de rivier vooral dichte bossen en rond het gebied Mt. Rabongo een tropische jungle. In het park vind je een grote populatie chimpansees.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park
Queen Elizabeth National Park
Kaart met locatie Queen Elizabeth National Park

Een ander bekend nationaal park is het Queen Elizabeth National Park. Het is gelegen aan het Edwardmeer, het Georgemeer en het Kazingakanaal in het westen van Uganda. Het park is in 1954 gesticht en vernoemd naar koningin Elisabeth II. De Mweya Lodge is een bekende plaats bij toeristen. Hier zijn namelijk veel wilde dieren als ijsvogels, buffels, olifanten, waterbokken en leeuwen te zien. Er leven in totaal meer dan 90 soorten zoogdieren en wel meer dan 500 soorten vogels. Daarnaast zijn er mooie kraters waarin zich zoutmeren bevinden en waar de flamingo's te vinden zijn.

Kibale Forest Reserve Primate

Kibale Forest Reserve Primate
Kibale Forest Reserve Primate
Kaart met locatie Kibale Forest Reserve Primate

Het Kibale Forest Reserve Primate ligt vlakbij Mbarare en is een groot regenwoud. In dit regenwoud wonen grote populaties apen maar ook olifanten zijn er in grote getallen te zien. Een belangrijke attractie voor de bezoekers zijn de 500 chimpansees in het park. Door middel van een begeleide wandeling van 4 uur kun je de chimpansees bekijken. Voor natuurliefhebbers is het park natuurlijk ook prachtig. Het landschap verschilt dan ook telkens met aan de ene kant dichte begroeiing, kleine stroompjes en moerassen en aan de andere kant weer open gebieden waar onder andere buffels en antilopen te zien zijn.

Het Uganda Museum (Kampala)

Het Uganda Museum
Het Uganda Museum
Kaart met locatie Het Uganda Museum

In het Uganda Museum in Kampala vind je alles over de historie van Uganda. Het museum is ooit opgericht in 1908. In de collectie van het museum is onder andere een natuurhistorische expositie en een expositie over het traditionele leven in Uganda te zien. Ook zie je er iets over archeologie en entomologie. Bij het traditionele leven zie je onder andere jachtuitrusting, muziekinstrumenten en wapens.

Markt in Kampala (Kampala)

Markt in Kampala
Markt in Kampala
Kaart met locatie Markt in Kampala

In Kampala zijn verschillende markten te vinden die leuk zijn om te bezoeken. Zo is er elke dag de Nakasero markt in het centrum waar je allerlei verse levensmiddelen kunt kopen. Het is een echte Ugandese markt, pas wel op voor zakkenrollers. De grootste markt van heel Uganda ligt ook in het centrum van Kampala: de St. Balikuddembe markt. Her zijn weer vooral voedingsmiddelen en (tweedehands) goederen te koop.

Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary (Kampala)

Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary
Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary
Kaart met locatie Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary

In Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary in Kampala leeft een kolonie chimpansees onder bescherming van de stichting. Het 'Chimpanzee Island' werd in 1994 opgericht dankzij Jane Goodall. Het opvangtehuis was ooit gelegen op het eiland Isinga in het Edwardweer. Dit eiland bleek als snel te klein te zijn en daardoor is Ngamba Island aangekocht in Lake Victoria. Ze kunnen hier heerlijk in hun natuurlijke omgeving verder leven. In dit gebied kun je te voet en per boot tochten maken.

Winkelen in Uganda (Kampala)

Winkelen in Uganda
Winkelen in Uganda
Kaart met locatie Winkelen in Uganda

Je kunt het beste winkelen in de hoofdstad van Uganda: Kampala. Hier zijn veel goede en betaalbare winkels te vinden. Ook zijn er een aantal winkelcentra die goed bereikbaar zijn, zelfs met het openbaar vervoer. Supermarkten vind je naast in Kampala ook in voorsteden als Wandegeya, Ntinda, Kabalagala en Bugolobi. Garden City is een modern winkelcentrum gelegen in Kampala. Naast een supermarkt, vele winkels, restaurants en bars is er ook een casino en bioscoop. Shoprite is een winkelcentrum met twee vestigingen in de stad. In beide centra vind je restaurants, kruidenierswinkeltjes, banken en winkels.

Kampala (Kampala)

Kampala
Kampala
Kaart met locatie Kampala

Kampala is de hoofdstad van Uganda en daarnaast ook het industriële en bestuurlijke centrum van het land. De stad heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is tevens de grootste stad van het land. De stad ligt eigenlijk verspreid over 7 heuvels op 1.189 meter boven de zeespiegel. In de stad is zeer veel te doen en te zien. Het Uganda Museum ligt bijvoorbeeld in deze stad maar ook de vele markten zijn erg leuk om te bezoeken.

Bakerís Fort (Gulu)

Bakerís Fort
Bakerís Fort
Kaart met locatie Bakerís Fort

Fort Patiko, ook wel bekend als Baker’s Fort, was een militair fort waar slaven werden gehouden. Het fort ligt op ongeveer 32 kilometer ten noorden van Gulu. De oprichter van het fort was Samuel Baker, in december 1872 had hij dit fort namelijk gebouwd. Nu zijn er nog ruïnes te bewonderen van het fort, dit zijn vierkante stenen huisjes zonder dak.

Ajai Game Reserve (Gulu)

Ajai Game Reserve
Ajai Game Reserve
Kaart met locatie Ajai Game Reserve

Ajai Game Reserve is een natuurreservaat dat op ongeveer 2,5 uur rijden ten westen van Gulu ligt. Het natuurreservaat is opgericht om de witte neushoorn te beschermen, die er nu helaas is uitgestorven. De overheid heeft echter plannen om de witte neushoorn opnieuw in het park los te laten. Wel leven er veel andere dieren zoals buffels, nijlpaarden, luipaarden en slangen. Ook zijn er veel vogelsoorten te vinden in het reservaat.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende