Bezienswaardigheden Uganda

Pagina 1 van 3 met 23 resultaten

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park
Murchison Falls National Park
Kaart met locatie Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park ligt in het noordwesten van Uganda en heeft haar naam te danken aan de overweldigende watervallen die in het park te vinden zijn. Het zijn echt spectaculaire watervallen, die door 's werelds langste rivier van water wordt voorzien: de Nijl. In de oevers van de rivier leven allerlei wilde dieren als buffels, nijlpaarden, waterbokken en krokodillen. In het park kun je goed de diversiteit van het land zien. Zo zijn er ten zuiden van de rivier vooral dichte bossen en rond het gebied Mt. Rabongo een tropische jungle. In het park vind je een grote populatie chimpansees.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park
Queen Elizabeth National Park
Kaart met locatie Queen Elizabeth National Park

Een ander bekend nationaal park is het Queen Elizabeth National Park. Het is gelegen aan het Edwardmeer, het Georgemeer en het Kazingakanaal in het westen van Uganda. Het park is in 1954 gesticht en vernoemd naar koningin Elisabeth II. De Mweya Lodge is een bekende plaats bij toeristen. Hier zijn namelijk veel wilde dieren als ijsvogels, buffels, olifanten, waterbokken en leeuwen te zien. Er leven in totaal meer dan 90 soorten zoogdieren en wel meer dan 500 soorten vogels. Daarnaast zijn er mooie kraters waarin zich zoutmeren bevinden en waar de flamingo's te vinden zijn.

Kibale Forest Reserve Primate

Kibale Forest Reserve Primate
Kibale Forest Reserve Primate
Kaart met locatie Kibale Forest Reserve Primate

Het Kibale Forest Reserve Primate ligt vlakbij Mbarare en is een groot regenwoud. In dit regenwoud wonen grote populaties apen maar ook olifanten zijn er in grote getallen te zien. Een belangrijke attractie voor de bezoekers zijn de 500 chimpansees in het park. Door middel van een begeleide wandeling van 4 uur kun je de chimpansees bekijken. Voor natuurliefhebbers is het park natuurlijk ook prachtig. Het landschap verschilt dan ook telkens met aan de ene kant dichte begroeiing, kleine stroompjes en moerassen en aan de andere kant weer open gebieden waar onder andere buffels en antilopen te zien zijn.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende