Bezienswaardigheden Uganda

Pagina 2 van 3 met 23 resultaten

Murchison Falls National Park (Gulu)

Murchison Falls National Park
Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park ligt op ongeveer 50 minuten ten zuidwesten van Gulu. In dit nationale park leven soorten dieren zoals nijlpaarden, krokodillen, buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten giraffen en chimpansees. Daarnaast vind je er ook veel vogelsoorten. Verder staat het park bekend om zijn savanne landschap, de rivier de Witte Nijl, de bossen en de Murchison watervallen. Maak een boottocht door het park over de Nijl of ga vissen.

Semuliki National Park (Fort Portal)

Semuliki National Park
Semuliki National Park

Semuliki National Park is gelegen in de Semliki Vallei in het westen van het Rwenzori-gebergte op ongeveer 1 uur rijden van Fort Portal. Het park heeft het Afrika’s oudste en meest bio-diverse bos, namelijk het Ituri bos. Hier vind je bomen die de laatste IJstijd hebben overleefd, wat 12.000 tot 18.000 jaar geleden is. Verder zijn er warme meren, 441 soorten vogels en 53 soorten zoogdieren, waaronder nijlpaarden, chimpansees en krokodillen. In het park kun je onder andere wandelen en je kunt met je auto door het park een tocht maken.

Kibale National Park (Fort Portal)

Kibale National Park
Kibale National Park

Op ongeveer een half uur rijden vanaf Fort Portal ligt Kibale National Park. Dit is een reusachtig regenwoud waar de grootste apenpopulaties ter wereld wonen. Het park ligt ongeveer 150 km ten noorden van Mbarare. Je kunt er met een jeep een safari maken door de ruige natuur van het park. Als je geluk hebt spot je dan de verschillende soorten apen die er leven van chimpansees tot gorilla's. Ook heeft het park een verscheidenheid aan flora, van tropisch regenwoud, tot droge vlaktes zoals savanne.

Queen Elizabeth National Park (Kasese)

Queen Elizabeth National Park
Queen Elizabeth National Park

Mensen die van dieren houden zijn bij het Queen Elizabeth National Park aan het goede adres. Dit park van ongeveer 1978 km² groot biedt talloze mogelijkheden voor excursies en safari's, waaronder vogels spotten en een chimpansee tocht. Ook bijzonder is de variatie in vegetatie. Zo zijn er onder andere ruwe graslanden, acacia bossen en moerassen te vinden. Het park beschikt over ongeveer 95 soorten zoogdieren en 612 verschillende vogelsoorten.

Rwenzori Mountains National Park (Kasese)

Rwenzori Mountains National Park
Rwenzori Mountains National Park

Ook bijzonder is het Rwenzori Mountains National Park. Dit nationale park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bevindt zich in de Rwenzori Mountains. De oppervlakte is bijna 1.000 km² en de bergen die er zijn te vinden, staan in de top 3 hoogste bergtoppen van Afrika. Verder tref je in het park vele watervallen, meren en gletsjers aan. Alsof dat nog niet genoeg is staat het park ook nog eens bekend om zijn prachtige planten.

Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park (Kabale)

Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park
Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park

De leukste avontuurlijke outdoor attracties zijn te vinden in de parken Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park. Hier worden tours georganiseerd met als hoofddoel het spotten van gorilla's. Wanneer je het leuk lijkt om hieraan deel te nemen tijdens een vakantie in Uganda, dan zul je deze tour minimaal 3 maanden van tevoren moeten boeken. Het is ook raadzaam om junglelaarzen en een regenjas mee te nemen om je gemakkelijk voort te bewegen over de modderige weggetjes. Ondanks dat Uganda over het algemeen warm en droog is, kan het in Kabale best koel en nat zijn vanwege de hoge ligging. De stad ligt namelijk 2.000 meter boven het zeeniveau.

Lake Bunyonyi (Kabale)

Lake Bunyonyi
Lake Bunyonyi

Ook een erg interessante toeristische attractie in Kabale is het makkelijk te bereiken Lake Bunyonyi. Wanneer je zelf wilt reizen naar het meer, zul je goed moeten uitkijken tijdens het rijden over de kleine weggetjes, vooral als deze nat zijn. Vanaf het centrum van Kabale is het ook mogelijk om te lopen naar het meer, maar dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur om er te komen. Een andere optie is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op Lake Buyonyi kun je goed kanoën langs de verschillende prachtige terrasheuvels die in het meer gelegen zijn.

Ihimba Hot Springs (Kabale)

Ihimba Hot Springs
Ihimba Hot Springs

Wanneer je de rust op wil zoeken tijdens de vakantie, dan zijn de Ihimba Hot Springs een echte aanrader. Dit zijn zeer aangename, natuurlijke warmtebronnen. Deze warmtebronnen mogen dan modderig zijn, maar zijn wel erg relaxend en hebben volgens de plaatselijke bevolking ook nog eens een geneeskrachtige werking. De Ihimba Hot Springs bevinden zich nabij de snelweg en worden gedeeltelijk verduisterd door het eucalyptus bos.

Kibale National Park (Mbarare)

Kibale National Park
Kibale National Park

Kibale National Park is een reusachtig regenwoud waar de grootste apenpopulaties ter wereld wonen. Het park ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Mbarare. Je kunt er met een jeep een safari maken door de ruige natuur van het park. Als je geluk hebt spot je dan de verschillende soorten apen die er leven van chimpansees tot gorilla's. Ook heeft het park een verscheidenheid aan flora, van tropisch regenwoud, tot droge vlaktes zoals savanne. 

Ruwenzori Mountains National Park (Mbarare)

Ruwenzori Mountains National Park
Ruwenzori Mountains National Park

In Ruwenzori (Rwenzori) Mountains National Park kun je de 'mountains of the moon' beklimmen, dit is het Ruwenzori gebergte, Afrika's op drie na hoogste gebergte. Het Ruwenzori gebergte is ontstaan tijdens de vorming van de grote Afrikaanse slenk en is geen vulkanisch gebergte. Verder is het park sinds 1994 lid van de UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege haar prachtige natuur. Zo heeft het park veel mooie watervallen, meren en gletsjers. Daarnaast leven er 15 soorten vlinders en 89 soorten vogels. Het wilde leven in het park bestaat uit dieren zoals olifanten en chimpansees.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende