Bezienswaardigheden Uruguay

Pagina 1 van 2 met 15 resultaten

Arequita National Park

Het Arequita National Park ligt in het departement Lavalleja. Het park beschermt Cerro Arequita, een grote ronde berg van vulkanisch gesteente dat uitsteekt boven het omringende landschap. Een bos van Ombu-bomen en andere boomsoorten groeien aan de westkant van de berg, waar verschillende inheemse diersoorten leven. Er is een grot aan de zuidwestkant van de berg.

Lunarejo Valley

Gelegen tussen de steden Rivera en Artigas ligt de Lunarejo Valley, een van de meest indrukwekkende landschappen van Uruguay. Je vindt er graslanden en heuvels met stukken subtropische vegetatie in de valleien. Er groeien een aantal plantensoorten die nergens anders in Uruguay te vinden zijn. Je vindt er 200 vogelsoorten, 31 zoogdiersoorten, 38 reptielensoorten en 22 amfibiesoorten.

Cabo Polonia

Cabo Polonia
Cabo Polonia
Kaart met locatie Cabo Polonia

Cabo Polonia in Rocha staat bekend om zijn reusachtige zandduinen. Je vindt er kilometerslange mooie stranden en veel scheepswrakken. Er leeft een grote kolonie zeeleeuwen en pelsrobben op het eiland in de buurt en het is een van de weinige plaatsen van Uruguay waar geen openbare voertuigen mogen komen. Er leven ongeveer 88 personen die geheel afgesloten zijn van de buitenwereld, ze leven zonder wateraansluiting en zonder elektriciteit. Het is een stap terug in het verleden.

Wijn uit Uruguay

Wijn uit Uruguay
Wijn uit Uruguay

Uruguay is een grote wijnproducent, het staat zelfs op de vierde plaats van wijnproducenten van Zuid-Amerika. Het land heeft 9.000 hectare wijngaarden die er prachtig uitzien, ze liggen voornamelijk rond Colonia del Sacramento en Montevideo. De wijnen doen door de invloed van de Atlantische Oceaan aan Bordeaux denken. Ook worden ze wel eens vergeleken met wijnen uit Nieuw-Zeeland, door de hoge vochtigheidsgraad die er heerst. Op sommige wijnbodega's in het achterland van Montevideo kun je zelfs een nachtje blijven slapen om de wijn perfect te leren kennen.

Winkelen in Uruguay

Winkelen in Uruguay kun je goed in de Punta Carretas Shopping Mall. Het winkelcentrum ligt in Montevideo en is gebouwd in een voormalige gevangenis. Het idee hiervan is dat gebouwen als het ware gerecycled worden. De structuur van de gevangenis is nog grotendeels bewaard gebleven. Je vindt er allerlei verschillende winkels, dus voor ieder wat wils.

De winkels in Uruguay zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag zijn ze geopend van 09.00 tot 13.00 uur.

Stranden van Uruguay

Stranden van Uruguay
Stranden van Uruguay

In Uruguay vind je veel prachtig mooie stranden. Vooral in Montevideo en Punta del Este zijn ze een lust voor het oog: uitgestrekte witte zandstranden zover je kunt kijken. Je kunt er zonnen en in de oceaan zwemmen, maar er zijn ook verschillende watersportmogelijkheden. Ga bijvoorbeeld snorkelen en ontdek de mooie onderwaterwereld van de Atlantische Oceaan. Of ga windsurfen onder de strakblauwe hemel. Er is genoeg te doen in het water. Als afsluiter van de dag kun je op veel plekken genieten van een prachtige zonsondergang.

  • 1
  • 2
  • Volgende