Bezienswaardigheden Vanuatu

Pagina 1 van 2 met 11 resultaten

Vatthe Conservation Area

Vatthe Conservation Area
Vatthe Conservation Area
Kaart met locatie Vatthe Conservation Area

Op het eiland Espiritu Santo vind je de Vatthe Conservation Area. In het gebied vind je bossen waar je doorheen kunt wandelen. Het is een populaire bestemming voor vogelspotters, omdat je er wel meer dan 36 soorten kunt vinden. Ook vind je er een aantal grotten met vleermuizen. Wil je door het bos wandelen, doe dit dan wel met een gids. Er zijn bijna geen paden of bewegwijzering waardoor je gemakkelijk verdwaalt.

Uri Narong Marine Park

Uri Narong Marine Park
Uri Narong Marine Park

In de buurt van Uri Island vind je het Uri Narong Marine Park. Het park bevat meer dan 50 hectare mangrovebossen, wadden en riffen. Het zeeleven dat je er vindt, zijn doopvontschelpen, vissen, koraal en schelpdieren. Je kunt er leuk snorkelen en de onderwaterwereld verkennen. Kortom, een leuk dagje uit.

Dorpen op Espiritu Santo

Er zijn op een aantal plekken van het eiland Espiritu Santo traditionele dorpen te vinden. Tijdens verschillende tours kom je langs deze dorpen en je mag er zelfs even rondkijken. De traditionele dorpen worden bewoond door de Lysepsep. Het volk is maar een meter lang en ze hebben lange zwarte haren. De kans dat je de Lysepsep tegenkomt, is overigens maar klein, ze laten zich namelijk bijna niet zien aan buitenstaanders. Wel houden ze alles van een afstandje goed in de gaten. Het is daardoor onwaarschijnlijk dat jij hun ziet, maar erg waarschijnlijk dat zij jou wel zien.

Kannibalisme op Vanuatu

Op het eiland Malakula vind je vooral heuvels en dichte bossen. In dit landschap leven bijna 1.500 bewoners in complete afzondering van de rest van Vanuatu en de wereld. Deze stammen staan bij veel toeristen bekend als kannibalen, hoewel ze geen mensenvlees meer eten. Tot 1969 was het niet verboden en ook niet raar om als kannibaal te leven. Het eiland werd tot 1969 door zeelieden gemeden, omdat zij bang waren het volgende slachtoffer te worden. Tegenwoordig is het mogelijk om onder begeleiding van een gids de plekken te bezoeken waar de rituelen rond het kannibalisme plaatsvonden.

Winkelen in Luganville

In Luganville in het zuidoosten van Espiritu Santo vind je veel verschillende lokale winkeltjes. Eigenlijk zijn het geen echte winkeltjes, maar meer kraampjes. Je vindt er bijvoorbeeld tassen en kleren die soms zelfs aan de takken van bomen hangen. Wil je iets kopen? Dan kun je gemakkelijk afdingen, vooral als je meerdere producten koopt.

Kustlijn Espiritu Santo

Kustlijn Espiritu Santo
Kustlijn Espiritu Santo
Kaart met locatie Kustlijn Espiritu Santo

De kust van het eiland Espiritu Santo is erg indrukwekkend. De stranden zijn dan ook wereldberoemd, vooral die aan de zuidoostkust van het eiland. Voor deze stranden ligt ook meteen een van de plekken die erg bekend is onder duikers. Het Amerikaanse USS Coolidge schip ligt hier namelijk op 20 meter diepte en is nog volledig intact.

Bevolking van Malakula

In de kustgebieden van Malakula leven zo'n 300.000 mensen in vrede met elkaar. Het lijkt een utopie, maar het is de werkelijkheid op het eiland. Niemand vindt zijn eigen bezittingen belangrijk, waardoor alles met elkaar wordt geruild en van elkaar wordt geleend. Je kunt tegenwoordig met je eigen ogen zien hoe iedereen leeft zonder luxe en toch gelukkig is. Je kunt één nacht of een aantal dagen verblijven in een traditioneel dorp om het zelf te ervaren.

Snorkelen in Vanuatu

Snorkelen in Vanuatu
Snorkelen in Vanuatu

In Vanuatu kun je goed snorkelen. Er zijn verschillende blue holes waar je deze hobby kunt uitoefenen. Deze 'blauwe gaten' zijn een waar natuurwonder. Kristalhelder zoet water komt aan de oppervlakte door lagen kalksteen en je vindt er mooi koraal wat je kunt bewonderen tijdens het snorkelen. Ook de kusten van Vanuatu bevatten mooie plekken waar je vissen en koraalriffen kunt bekijken.

  • 1
  • 2
  • Volgende