Bezienswaardigheden Venezuela

Pagina 1 van 4 met 34 resultaten

Nationaal Park Sierra de San Luís

Ten zuiden van Coro vind je het Nationaal Park Sierra de San Luís. Het nationale park beslaat een gebied van 20.000 hectare. Je vindt er een groot netwerk van grotten en waterwegen en zelfs het grootste ondergrondse meer van het land: la Cueva del Río Acarite. Tropische en nevelwouden bedekken de vallei en de hellingen, waardoor je in het park veel dier- en plantensoorten tegenkomt. Enkele diersoorten die je er kunt zien, zijn de vetvogel (quácharo) en de bergkat. Ook kun je watervallen in het park zien.

Nationaal Park Canaima

Nationaal Park Canaima
Nationaal Park Canaima
Kaart met locatie Nationaal Park Canaima

In het zuidoosten van Venezuela, aan de grens met Brazilië en Guyana, ligt het Nationaal Park Canaima. Al sinds 1994 staat het park op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het een van de grootste natuurparken ter wereld. In het park vind je bijvoorbeeld tepui's; tafelbergen van zandsteen. Er leven verschillende dier- en plantensoorten in het park, waaronder de reuzenotter, het reuzengordeldier en de tweevingerige luiaard. Ook zijn de Angel Falls in het nationale park te vinden. De Angel Falls zijn de hoogste watervallen ter wereld en hebben een hoogte van 979 meter. De watervallen kun je alleen bekijken door er met een boot of per vliegtuig heen te gaan.

Santa Ana de Coro

Santa Ana de Coro is de oudste stad in het westen van Venezuela en een van de eerste steden die de Spanjaarden in Venezuela bouwden. Het historisch centrum stamt uit 1527 en is een prachtig pittoresk plaatsje. Je vindt er allerlei koloniale gebouwen zoals de kerk van San Fransisco en een kathedraal. Ook de huizen zijn leuk om te bekijken vanwege de mooie kleuren. De stad is bekend geworden, omdat het de eerste stad van Latijns-Amerika was die de status van 'stad' kreeg.

Galería de Arte Nacional de Caracas (Caracas)

In Caracas bevindt zich de Galería de Arte Nacional de Caracas. Het museum staat in het Parque Los Caobos. In 2005 werden er plannen gemaakt voor de uitbreiding van het museum, waarmee het met een oppervlakte van 27.000 m² het grootste museum van Venezuela zou worden. In het park vind je elf zalen met in totaal ongeveer 6.000 tentoongestelde objecten. Je vindt er allerlei schilderwerken van Venezolaanse kunstenaars. Zo hangen er onder andere kunstwerken uit de precolumbiaanse tijd en uit de koloniale tijd. Ook vind je er meer recente kunst. Het museum heeft tevens een mooie binnentuin.

Museo de Bellas Artes de Caracas (Caracas)

Museo de Bellas Artes de Caracas
Museo de Bellas Artes de Caracas
Kaart met locatie Museo de Bellas Artes de Caracas

Een ander museum dat je in de hoofdstad Caracas vindt, is het Museo de Bellas Artes de Caracas. Het is het oudste museum van Venezuela dat gewijd is aan de kunst en werd in 1917 geopend. Het museum kun je vinden aan de Plaza Morelos/Parque Los Caobos. In het museum kun je oude en moderne beeldhouwkunst zien. Zo zijn er tentoonstellingen van Chinees keramiek, Egyptische kunst, Europese en Noord-Amerikaanse kunst, Latijns-Amerikaanse kunst, fotografie en grafische werken. Ook is er een beeldenpark met beelden van internationale en nationale kunstenaars.

Teleférico Caracas (Caracas)

De teleférico, ofwel de kabelbaan, behoort tot de belangrijkste en populairste toeristische attracties van Caracas. De kabelbaan is met een lengte van 12,5 kilometer en een hoogte van 4,7 meter de grootste van de wereld. Vroeger diende het als een verbinding tussen Barinas en Mérida, maar dit doel was echter te hoog gegrepen. Met in totaal 4 stations is de kabelbaan open voor publiek. Het komt zo nu en dan voor dat de baan voor een langere periode, soms enkele jaren, buiten werking is vanwege noodzakelijke reparaties.

Teresa Carreno (Caracas)

De echte kunst- en cultuurliefhebbers zijn zeker aan het goede adres in Caracas. In deze prachtige stad is namelijk het Teresa Carreno te vinden. Dit is het centrum van de beeldende kunst en is ontworpen door de beste architecten van Venezuela. Dit kunstcomplex is zeer fraai en biedt ruimte voor theater, opera en ballet. Bij een bezoek aan Caracas kun je hier echt niet omheen.

Macuto (Caracas)

Niet ver van Caracas ligt Macuto, een schitterende kustplaats. Het is een open en vriendelijke stad waar de infrastructuur goed is. Hier kun je genieten van verscheidene stranden, promenades, musea en restaurants. Van de stranden aan de noordoostelijke kust, waaronder die van Macuto, wordt gezegd dat deze tot de mooiste stranden van de wereld behoren. Het is dan ook zeker aan te raden om hier een bezoek aan te brengen tijdens een vakantie in Venezuela.

Brug van Maracaibo (Maracaibo)

Bij een bezoek aan Maracaibo kun je de 8,5 kilometer lange brug niet missen. De brug loopt over het smalste gedeelte van het Meer van Maracaibo waar het samenkomt in de Golf van Venezuela en de Caribische Zee. Ondanks dat het een brug is voor voertuigen, heb je er een prachtig uitzicht over de wateren. Vroeger werd de voorgespannen betonnen constructie van de brug gezien als een technisch hoogstandje.

El Teatro Baralt (Maracaibo)

El Teatro Baralt is een belangrijke culturele instelling uit de eerste helft van de 19e eeuw en bevindt zich op de noordwestelijke hoek van Plaza Bolivar. Dit beroemde gebouw, dat vandaag de dag een theater is, heeft een lange geschiedenis van constructies. Het is het oudste theater van de stad en is vernoemd naar de dichter Rafael Maria Baralt.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende