Bezienswaardigheden Venezuela

Pagina 1 van 4 met 34 resultaten

Nationaal Park Sierra de San Luís

Ten zuiden van Coro vind je het Nationaal Park Sierra de San Luís. Het nationale park beslaat een gebied van 20.000 hectare. Je vindt er een groot netwerk van grotten en waterwegen en zelfs het grootste ondergrondse meer van het land: la Cueva del Río Acarite. Tropische en nevelwouden bedekken de vallei en de hellingen, waardoor je in het park veel dier- en plantensoorten tegenkomt. Enkele diersoorten die je er kunt zien, zijn de vetvogel (quácharo) en de bergkat. Ook kun je watervallen in het park zien.

Nationaal Park Canaima

Nationaal Park Canaima
Nationaal Park Canaima
Kaart met locatie Nationaal Park Canaima

In het zuidoosten van Venezuela, aan de grens met Brazilië en Guyana, ligt het Nationaal Park Canaima. Al sinds 1994 staat het park op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het een van de grootste natuurparken ter wereld. In het park vind je bijvoorbeeld tepui's; tafelbergen van zandsteen. Er leven verschillende dier- en plantensoorten in het park, waaronder de reuzenotter, het reuzengordeldier en de tweevingerige luiaard. Ook zijn de Angel Falls in het nationale park te vinden. De Angel Falls zijn de hoogste watervallen ter wereld en hebben een hoogte van 979 meter. De watervallen kun je alleen bekijken door er met een boot of per vliegtuig heen te gaan.

Santa Ana de Coro

Santa Ana de Coro is de oudste stad in het westen van Venezuela en een van de eerste steden die de Spanjaarden in Venezuela bouwden. Het historisch centrum stamt uit 1527 en is een prachtig pittoresk plaatsje. Je vindt er allerlei koloniale gebouwen zoals de kerk van San Fransisco en een kathedraal. Ook de huizen zijn leuk om te bekijken vanwege de mooie kleuren. De stad is bekend geworden, omdat het de eerste stad van Latijns-Amerika was die de status van 'stad' kreeg.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende