Bezienswaardigheden Vietnam

Pagina 1 van 3 met 22 resultaten

Markten in Vietnam

Markten in Vietnam
Markten in Vietnam

In Vietnam vind je overal markten, kraampjes en winkeltjes. Kenmerkend zijn de (rommelige) winkels met ontelbaar veel verschillende goedkope schoenen en tassen. In de grote steden zijn overal wel markten te vinden, de hele week door, maar een uitzonderlijke markt kenmerkend in Hanoi, is de Doug Xuan-markt. Deze markt staat voornamelijk bekend om de handel in exotische dieren.

In het bergdorpje Sapa zijn ook wat plaatselijke (toeristische) marktjes te vinden waar je veel souvenirs kunt kopen bij de Black Hmong, Zao en Zay volkeren, en waar veelal de vrouwen met hun spullen op straat staan te venten.

Ook de Love Market op zaterdag is zeer befaamd in Sapa. Hier komen ongehuwden van heinde en verre bij elkaar om een potentiële huwelijkskandidaat te ontmoeten. Deze kleurrijke en geurige bijeenkomsten zijn zeker aanraders!

De Cho Lon Binh Tay markt in Ho Chi Minh City is ook een bijzondere markt, die zich op zijn manier onderscheidt van alle voorgaande markten. Deze markt bevat zowel etenswaren als moderne tassen- en souvenirwinkels als de rommelige kleding- en schoenenwinkels die zich door heel Vietnam bevinden.

Ha Long Bay

Ha Long Bay
Ha Long Bay
Kaart met locatie Ha Long Bay

Een van de mooiste natuurlijke gebieden van Vietnam is de toeristische attractie Ha Long Bay, een baai in de Tonkinese Golf waarin zich 1969 rotsachtige eilanden bevinden. Er zijn hier ook een aantal schitterende grotten te vinden. Het is wat verder van Hanoi, en aangeraden wordt ook om hier een paar dagen te verblijven en rond te varen.

Mekong delta

Mekong delta
Mekong delta
Kaart met locatie Mekong delta

De Mekong delta is omgeven door prachtige landschappen met bossen en rijstvelden. De Mekong delta wordt de Nine Dragon rivier genoemd door locals. De Mekong rivier splitst zich namelijk in 9 aftakkingen die vervolgens in zee uitmonden. Het is ook mogelijk om per boot een drijvende markt te bezoeken. Met een tocht over de Mekong krijg je een perfecte indruk van het leven op het Vietnamese platteland.

Fietsen in Vietnam

Fietsen in Vietnam
Fietsen in Vietnam
Kaart met locatie Fietsen in Vietnam

Fietsen in Vietnam, en in vrijwel heel Azië overigens, is een zeer speciale ervaring. Je kunt je ogen zo goed de kost geven tijdens een reis door het schitterende Vietnam. Er zijn in Vietnam grofweg gezien twee fietsroutes, namelijk van het noorden naar het zuiden, of van het zuiden naar het noorden.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende