Bezienswaardigheden Vietnam

Pagina 1 van 3 met 22 resultaten

Markten in Vietnam

Markten in Vietnam
Markten in Vietnam

In Vietnam vind je overal markten, kraampjes en winkeltjes. Kenmerkend zijn de (rommelige) winkels met ontelbaar veel verschillende goedkope schoenen en tassen. In de grote steden zijn overal wel markten te vinden, de hele week door, maar een uitzonderlijke markt kenmerkend in Hanoi, is de Doug Xuan-markt. Deze markt staat voornamelijk bekend om de handel in exotische dieren.

In het bergdorpje Sapa zijn ook wat plaatselijke (toeristische) marktjes te vinden waar je veel souvenirs kunt kopen bij de Black Hmong, Zao en Zay volkeren, en waar veelal de vrouwen met hun spullen op straat staan te venten.

Ook de Love Market op zaterdag is zeer befaamd in Sapa. Hier komen ongehuwden van heinde en verre bij elkaar om een potentiële huwelijkskandidaat te ontmoeten. Deze kleurrijke en geurige bijeenkomsten zijn zeker aanraders!

De Cho Lon Binh Tay markt in Ho Chi Minh City is ook een bijzondere markt, die zich op zijn manier onderscheidt van alle voorgaande markten. Deze markt bevat zowel etenswaren als moderne tassen- en souvenirwinkels als de rommelige kleding- en schoenenwinkels die zich door heel Vietnam bevinden.

Ha Long Bay

Ha Long Bay
Ha Long Bay
Kaart met locatie Ha Long Bay

Een van de mooiste natuurlijke gebieden van Vietnam is de toeristische attractie Ha Long Bay, een baai in de Tonkinese Golf waarin zich 1969 rotsachtige eilanden bevinden. Er zijn hier ook een aantal schitterende grotten te vinden. Het is wat verder van Hanoi, en aangeraden wordt ook om hier een paar dagen te verblijven en rond te varen.

Mekong delta

Mekong delta
Mekong delta
Kaart met locatie Mekong delta

De Mekong delta is omgeven door prachtige landschappen met bossen en rijstvelden. De Mekong delta wordt de Nine Dragon rivier genoemd door locals. De Mekong rivier splitst zich namelijk in 9 aftakkingen die vervolgens in zee uitmonden. Het is ook mogelijk om per boot een drijvende markt te bezoeken. Met een tocht over de Mekong krijg je een perfecte indruk van het leven op het Vietnamese platteland.

Fietsen in Vietnam

Fietsen in Vietnam
Fietsen in Vietnam
Kaart met locatie Fietsen in Vietnam

Fietsen in Vietnam, en in vrijwel heel Azië overigens, is een zeer speciale ervaring. Je kunt je ogen zo goed de kost geven tijdens een reis door het schitterende Vietnam. Er zijn in Vietnam grofweg gezien twee fietsroutes, namelijk van het noorden naar het zuiden, of van het zuiden naar het noorden.

Vietnam Museum of Ethnology (Hanoi)

Vietnam kent een zeer lange, gevarieerde geschiedenis met veel belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen. Er zijn dan ook zeer veel musea opgericht waarin deze kennis vergaard en verzameld is. Vooral in de hoofdstad Hanoi en voormalig hoofdstad Ho Chi Minh City zijn er veel musea te vinden. Er zijn musea te vinden met betrekking tot de meest uiteenlopende aspecten in de geschiedenis.

In Hanoi vind je onder meer het Vietnam Museum of Ethnology, hier wordt aandacht besteed aan de 54 officieel erkende etnische volkeren in Vietnam. Het wordt beschouwd als het meest moderne museum in Vietnam en is ook een ware trekpleister voor toeristen.

Hoa Lo-gevangenis (Hanoi)

In Hanoi de indrukwekkende Hoa Lo-gevangenis te vinden, beter bekend als het door Amerikaanse gevangenen Hanoi Hilton genoemd. Deze gevangenis werd gebruikt door de Franse kolonisten voor politieke gevangenen, en later door Noord-Vietnam voor gevangenen tijdens de Vietnamoorlog. Men kan hier nu rondlopen om gerestaureerde cellen, bezittingen van opmerkelijke gevangenen en de rijke geschiedenis van deze beruchte plek te bezien.

Cot Co (vlaggentoren) (Hanoi)

De Cot Co (vlaggentoren) maakt onderdeel uit van de Hanoi Citadel, een bouwwerk dat in 1805 door de heerser Gia Long werd gesticht. De 33,4 meter hoge vlaggentoren werd pas in 1812 aan de zuidkant van het fort toegevoegd, maar geldt sindsdien als een van de belangrijkste symbolen van de stad. Het is mogelijk de toren te bezoeken.

De Ngoc Son Temple (Hanoi)

De Ngoc Son Temple
De Ngoc Son Temple
Kaart met locatie De Ngoc Son Temple

De Ngoc Son Temple staat op een eiland in het Hoan Kiem Lake. Het is een tempel uit de 18e eeuw die is opgedragen aan generaal Tran Hung Dao voor het verslaan van de mongolen en aan La To die de patroonheilige van de doktoren is. Er ligt een pleintje voor de tempel waar de ouderen uit de stad samenkomen om te schaken. In de Ngoc Son Temple liggen de overblijfselen van een schildpad die volgens inwoners van Hanoi de belichaming is van een mythische schildpad uit het meer.


War Remnants Museum (Ho Chi Minhstad)

War Remnants Museum
War Remnants Museum
Kaart met locatie War Remnants Museum

Een van de meest belangrijke en indrukwekkendste musea in Vietnam is toch wel het War Remnants Museum. In het museum wordt voornamelijk de geschiedenis van de Vietnamoorlog tentoongesteld. Er worden hier gevechtsuitrustingen zoals wapens, helicopters en bommen tentoongesteld. Ook worden er veel foto's getoond met daarop zeer indrukwekkende oorlogsbeelden, zoals foto's van het bloedbad van My Lai en de effecten van Agent Orange, napalm en andere chemische ontbladeringsmiddelen waarmee de Amerikanen Vietnam bombardeerden.

Cu Chi's tunnels (Ho Chi Minhstad)

Cu Chi's tunnels gelegen nabij Ho Chi Minhstad, is een gangenstelsel van ruim 200 kilometer, en werd beroemd door de oorlog in Vietnam met de Verenigde Staten. Deze gangen werden destijds door Vietnamese soldaten met de hand gemaakt, en gebruikt om onder te duiken en te leven. Tegenwoordig een attractie voor toeristen. Hier is het mogelijk de tunnels door te gaan, welke zeer laag zijn en waar veelal gekropen moet worden.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende