Bezienswaardigheden Zambia

Pagina 1 van 2 met 12 resultaten

Kariba Dam

In de Zambezi-rivier is een grote dam gelegen, genaamd de Kariba Dam. De dam werd ooit gebouwd in de jaren vijftig. Het is een grote betonnen boog met een hoogte van 128 meter en een breedte van 579 meter. De dam wekt daarnaast ook nog zeer veel energie op voor de welvarende koperindustrie in Zambia. Bij de bouw van de dam moesten zo'n 30.000 Batonka stammen evacueren en ook de dieren moeste weg uit het gebied.

Winkelen in Zambia

In veel winkels in Zambia vind je handgemaakte producten van de regio. Zo zijn ze in het westen van Zambia gespecialiseerd in het maken van manden en in de regio Kafue in het maken van dunne houten giraffen. Dit zijn leuke souvenirs om mee te nemen naar huis.

Voetbal in Zambia

Voetbal in Zambia
Voetbal in Zambia

Voetbal is de meest populaire sport in Zambia. In iedere plaats zijn er in het weekend voetbalwedstrijden en deze worden goed bezocht. Ook staat er in Chambishi een groot voetbalstadion, genaamd het Chambishi Stadium. Er worden nog regelmatig voetbalwedstrijden gespeeld en het is de thuisbasis voor de voetbalclub Chambishi F.C. Er kunnen 5.000 mensen in het stadion. Voetbal is een belangrijk thema in het leven voor de Zambianen.

Luangwa National Park

Luangwa National Park
Luangwa National Park
Kaart met locatie Luangwa National Park

Het Luangwa National Park is eigenlijk opgedeeld in twee delen: North en South. Hiervan is South Luangwa het grootste park en heeft ook de meeste bezoekers. Het is bijna 9.000 km² en daarnaast een van de mooiste parken van heel Afrika. Door het park zijn prachtige safari's te maken en bijzonder is dat je zelfs een night-drive kunt maken. Wandelsafari's zijn ook mogelijk in het park. Alle dieren die je in de rest van Afrika ziet, op de neushoorn na, kom je hier ook tegen. Dit zijn onder andere giraffen, zebra's, leeuwen, olifanten, luipaarden en wilde honden.

Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park
Lower Zambezi National Park
Kaart met locatie Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park is samen met South Luangwa een van de bekendste parken in Zambia. Het is 4.100 km² groot en het heeft werkelijk een prachtig landschap. Bijzonder is ook dat je door dit mooie landschap veel verschillende safari's kunt maken: per boot, kano, auto of te voet. Ook kun je in een van de lodges aan de Zambezi-rivier overnachten. In het park komen veel grote kuddes olifanten, nijlpaarden en buffels voor.

Kafue National Park

Kafue National Park
Kafue National Park
Kaart met locatie Kafue National Park

Kafue National Park is een van de grootste nationale parken met zijn 22.000 km². Doordat het park zo'n grote oppervlakte heeft, is er zeer veel variatie te zien in de flora en fauna. Het landschap wordt afgewisseld door graslanden en rivierwouden waar veel antilopensoorten lopen. Ook andere roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheeta's zijn er te vinden. In het park worden boottochten, wandelsafari's, game-drives en night-drives georganiseerd.

  • 1
  • 2
  • Volgende