Bezienswaardigheden Zambia

Pagina 1 van 2 met 12 resultaten

Kariba Dam

In de Zambezi-rivier is een grote dam gelegen, genaamd de Kariba Dam. De dam werd ooit gebouwd in de jaren vijftig. Het is een grote betonnen boog met een hoogte van 128 meter en een breedte van 579 meter. De dam wekt daarnaast ook nog zeer veel energie op voor de welvarende koperindustrie in Zambia. Bij de bouw van de dam moesten zo'n 30.000 Batonka stammen evacueren en ook de dieren moeste weg uit het gebied.

Winkelen in Zambia

In veel winkels in Zambia vind je handgemaakte producten van de regio. Zo zijn ze in het westen van Zambia gespecialiseerd in het maken van manden en in de regio Kafue in het maken van dunne houten giraffen. Dit zijn leuke souvenirs om mee te nemen naar huis.

Voetbal in Zambia

Voetbal in Zambia
Voetbal in Zambia

Voetbal is de meest populaire sport in Zambia. In iedere plaats zijn er in het weekend voetbalwedstrijden en deze worden goed bezocht. Ook staat er in Chambishi een groot voetbalstadion, genaamd het Chambishi Stadium. Er worden nog regelmatig voetbalwedstrijden gespeeld en het is de thuisbasis voor de voetbalclub Chambishi F.C. Er kunnen 5.000 mensen in het stadion. Voetbal is een belangrijk thema in het leven voor de Zambianen.

Luangwa National Park

Luangwa National Park
Luangwa National Park
Kaart met locatie Luangwa National Park

Het Luangwa National Park is eigenlijk opgedeeld in twee delen: North en South. Hiervan is South Luangwa het grootste park en heeft ook de meeste bezoekers. Het is bijna 9.000 km² en daarnaast een van de mooiste parken van heel Afrika. Door het park zijn prachtige safari's te maken en bijzonder is dat je zelfs een night-drive kunt maken. Wandelsafari's zijn ook mogelijk in het park. Alle dieren die je in de rest van Afrika ziet, op de neushoorn na, kom je hier ook tegen. Dit zijn onder andere giraffen, zebra's, leeuwen, olifanten, luipaarden en wilde honden.

Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park
Lower Zambezi National Park
Kaart met locatie Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park is samen met South Luangwa een van de bekendste parken in Zambia. Het is 4.100 km² groot en het heeft werkelijk een prachtig landschap. Bijzonder is ook dat je door dit mooie landschap veel verschillende safari's kunt maken: per boot, kano, auto of te voet. Ook kun je in een van de lodges aan de Zambezi-rivier overnachten. In het park komen veel grote kuddes olifanten, nijlpaarden en buffels voor.

Kafue National Park

Kafue National Park
Kafue National Park
Kaart met locatie Kafue National Park

Kafue National Park is een van de grootste nationale parken met zijn 22.000 km². Doordat het park zo'n grote oppervlakte heeft, is er zeer veel variatie te zien in de flora en fauna. Het landschap wordt afgewisseld door graslanden en rivierwouden waar veel antilopensoorten lopen. Ook andere roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheeta's zijn er te vinden. In het park worden boottochten, wandelsafari's, game-drives en night-drives georganiseerd.

Markt (Lusaka)

Markt
Markt
Kaart met locatie Markt

Er zijn dagelijks diverse markten in de stad. Op deze markten maak je kennis met de echte Afrikaanse cultuur van Zambia. Het is een enorme drukte door de vele mensen en ontelbare kraampjes waar je van alles kunt kopen, van auto-onderdelen tot tweedehandskleding. Wanneer je op zoek bent naar een souvenir om vanuit Zambia mee naar huis te nemen is de kans groot dat je hiervoor op een van de markten zult slagen.

Lusaka National Museum (Lusaka)

Het Lusaka National Museum is gevestigd in een van de meest interessante gebouwen van de stad. Dit museum vertelt het verhaal van het land Zambia in vier delen, namelijk een deel met het verhaal over hekserij, een deel over de etnografie van het Afrikaanse land, een deel over de geschiedenis van Zambia en een laatste deel over de hedendaagse kunst. Bij elk onderdeel krijg je informatie en beeldmateriaal, waardoor de informatie ook visueel wordt gemaakt.

Livingstone (Livingstone)

Livingstone
Livingstone
Kaart met locatie Livingstone

Livingstone is een klein, koloniaal stadje vlakbij de Victoria Falls gelegen. De stad kreeg ooit de naam dankzij onderzoeker David Livingstone. De stad is gesticht in het jaar 1905 en was vanaf 1911 de hoofdstad van Noord-Rhodesië. Hierdoor liep de stad ver voor op de andere steden in de omgeving. Dit is weer terug te zien in bijvoorbeeld de koloniale gebouwen. In 1935 is de hoofdstad naar Lusaka verplaatst. Livingstone is een zeer toeristische stad geworden, van over heel de wereld komen ze naar Zambia speciaal voor Livingstone. Dit is niet alleen om de Victoria Falls te bezoeken, maar ook om de stad te bekijken en mee te doen aan de vele leuke activiteiten die er georganiseerd worden.

Victoria Falls (Livingstone)

Victoria Falls
Victoria Falls
Kaart met locatie Victoria Falls

De meest populaire bezienswaardigheid van Livingstone zijn de Victoria Falls. De in de Zambezi River gelegen watervallen kennen een ontzagwekkende schoonheid. De Victoria Falls bevinden zich tussen Zambia en Zimbabwe. In het vloedseizoen valt er maar liefst 546 miljoen kubieke meter water per minuut naar beneden over de rand. De watervallen zijn bijna 2 kilometer breed en de diepte van de kloof is ruim 100 meter. De watervallen maken van de rustige en brede Zambezi River een woeste rivier.

  • 1
  • 2
  • Volgende