Bezienswaardigheden Zimbabwe

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Hwange National Park

Hwange National Park
Hwange National Park
Kaart met locatie Hwange National Park

In het Hwange National Park treffen we de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. Ook is het echt een vogelparadijs. Als je gek bent op vogels moet je hier dus zeker een kijkje nemen. Het ligt aan de rand van de Kalahari woestijn en is het grootste park van Zimbabwe. De oppervlakte is net zo groot als de helft van België. In dit park zijn dan ook de meest verschillende diersoorten te vinden zoals bijvoorbeeld de hyena, gemsbok, giraf, zebra en antiloop.

Gonarezhou National Park

Gonarezhou National Park
Gonarezhou National Park
Kaart met locatie Gonarezhou National Park

Het op één na grootste nationale park in Zimbabwe is het Gonarezhou National Park. Dit betekent letterlijk 'plaats van de olifanten'. Het park heeft deze naam gekregen omdat er een overvloed aan olifanten is. Het park ligt noordelijk van het bekende Kruger National Park. Over niet al te lange tijd zal Gonarezhou deel uit gaan maken van het Great Limpopo National Park. Ook willen ze het Krugerpark hierbij betrekken. Dit zou ervoor zorgen dat het park 35.000 km² groot wordt. Zo krijgen de dieren de ruimte en worden ze niet door grenzen tegengehouden.

Matabo National Park

Matabo National Park
Matabo National Park
Kaart met locatie Matabo National Park

In het Matabo National Park zijn twee gebieden te vinden: Whovi Wild Area en Matabo Hills. Dit is ook de reden dat het park de naam Matabo National Park heeft gereken. De Matabo Hills zijn ooit ontstaan door natuurlijke erosie. In dit park ligt daarnaast ook Cecil Rhodes begraven. Ooit gaf hij het land de naam Rhodesië. Dieren als de zwarte adelaar, de neushoorn en wrattenzwijnen komen voor in dit park.

Great Zimbabwe

De stad Great Zimbabwe heeft een geschiedenis die terug gaat tot aan de 13e eeuw. De Shona-stam stichtte de stad. Zij hadden destijds een rijk dat grenzen had in Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De gebouwen in de stad (die 200 jaar lang de hoofdstad van de Shona was) zijn opgetrokken uit los op elkaar liggend graniet. Wat heel vreemd is aangezien men er altijd vanuit gegaan is dat de (zwarte) bevolking alleen maar werkte met riet, hout en leem.

Karibameer

Het 40 jaar oude Kariba meer is ontstaan nadat de Kariba stuwdam is gemaakt. Door de grootte heeft het echter meer weg van een binnenzee. Het is namelijk 290 kilometer lang en 32 kilometer breed. Veel vissers, jagers maar ook stammen zoals de Tongastam moesten verhuizen naar gebieden die hoger lagen, door de komst van het meer. In de ondiepere delen van het meer kunnen krokodillen en nijlpaarden voorkomen. Het Karibameer ligt op de grens met Zambia.

Winkelen in Zimbabwe

De winkels in Zimbabwe zijn vaak open van 8:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdagmiddag en zondag zijn ze echter gesloten. Wel is er op zondag vaak markt waar je levensmiddelen en souvenirs kunt kopen. Apotheken zijn in de grote steden meestal de hele dag door bereikbaar, ook 's nachts. Net als in Nederland betaal je in Zimbabwe gewoon belasting, op uitzondering van enkele basisproducten.

MacGregor Geological Museum (Harare)

In Harare ligt het MacGregor Geological Museum, vlakbij Livingstone avenue. Het museum ligt in het Maufe gebouw, dat bij het Ministerie van Bergbouw hoort. Hier vind je onder andere een overzicht van de (half)edelstenen die in het land voorkomen, maar ook hun vindplaatsen. Ook de geologie van het land is hier in een tentoonstelling te bekijken. Het is een zeer interessant museum om te bezoeken tijdens je reis in Zimbabwe.

Queen Victoria Museum (Harare)

Het Queen Victoria Museum ligt in Harare en geeft je een goed beeld van de eerste bewoners van Zimbabwe. Door middel van tekeningen wordt hun levenswijze geïllustreerd. Ook kun je er een reconstructie van een Shona-dorp uit de 19e eeuw zien en doorheen lopen. Via een mooi overzicht kom je te weten welke dieren er allemaal in Zimbabwe voorkomen. In dit museum krijg je een zeer goed beeld van de geschiedenis van de Zimbabwanen en hun leefwijze.

Het Nationaal Archief van Zimbabwe (Harare)

Het Nationaal Archief van Zimbabwe ligt op zo'n 6 kilometer van het centrum van Harare. Het is een grote opslagplaats over het verleden van Zimbabwe. Het is onder andere de bewaarder van een collectie verslagen van het rijk, nationaal documentair erfgoed en lokale overheden. Ook de papieren van particulieren die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en geschiedenis van het land liggen er opgeslagen. Als laatste is hier de nationale bibliotheek te vinden met audio- en videomappen, illustraties, medailles, munten en postzegels.

Markt in Harare (Harare)

Markt in Harare
Markt in Harare
Kaart met locatie Markt in Harare

In Harare is elke zondag een leuke markt te vinden in het centrum. De markt is dan goed gevuld met Afrikaanse muziek, straatverkopers met kleding, handgemaakte producten, sieraden, smakelijke lokale gerechten en andere Afrikaanse producten. Als je het leuk vindt om wandelingen te maken en tegelijkertijd de echte Afrikaanse sfeer wilt proeven, moet je zeker deze markt bezoeken. Dichtbij de markt ligt bovendien National Gallery met mooie Afrikaanse kunsten.

  • 1
  • 2
  • Volgende