Zimbabwe

Acaciaboom Zimbabwe
Acaciaboom Zimbabwe

Zimbabwe grenst aan Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Zimbabwe betekent 'huis van steen'. Het was in de oude documenten de naam voor de koninklijke residentie. Pas in 1980 werd Zimbabwe onafhankelijk. In de eerste 10 jaar na de onafhankelijkheid voerde de regering een groot aantal sociale verbeteringen in voor de zwarte meerderheid. Zo werd onderwijs en gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk. De landbouw is de belangrijkste economische sector van Zimbabwe. Het grootste deel van de bevolking is landarbeider of boer. Tabak is het belangrijkste exportproduct maar ook koffie, thee, suiker, katoen en vlees worden geëxporteerd. Zimbabwe is een interessant vakantieland. De temperatuur is prettig vanwege de hoge ligging. Zimbabwe is vooral in trek door de mooie natuur en de verschillende bezienswaardigheden. Je vindt in Zimbabwe goede hotels.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Zimbabwe
Officiele naam:
Zimbabwe
ISO:
ZW
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Harare
Inwoners:
+/- 12237000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Syncretistisch
Tijdzone:
UTC +2
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Subtropisch
Oppervlakte:
390757 km²
Beste reistijd:
juni - augustus

Beeldhouwen - in Zimbabwe vind je een aantal beeldhouwersdorpen. Tengenenge is de meest bekende. Je vindt in deze dorpen honderden zwarte stenen beelden op palen.

Ervaringen

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Zimbabwe krijgt gemiddeld een 8,0 uit 10 op basis van 1 ervaringen:

8,0 1 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 1 resultaat

plaats: Victoria Falls, reisperiode: januari 2013

Geweldig die watervallen (Victoria Falls). Trek wel een regenjas aan want je wordt kleddernat. Hadden wij niet en zijn doorweekt geworden. Door de temperatuur waren we ook weer zo droog. De plaats zelf heeft leuke restaurantjes en souvenirshops. Altijd afdingen en niet raar opkijken als ze er iets bij willen hebben. Mijn portemonnee konden ze goed gebruiken. Enfin, dan maken we hem even leeg en maakt ie deel uit van de onderhandelingen, hahaha. Heb me nooit onveilig gevoeld. Hebben wel veel kleding daar weggegeven want daar vragen ze wel om.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10
  • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Zimbabwe

Het Courtauld Theater in Mutare (Mutare)

Het Courtauld Theater in Mutare is net als de voorheen genoemde bezienswaardigheden één van de meest populaire toeristische attracties van de stad. Het backstagegedeelte, de verlichting en het apparatuur van het theater zijn te vergelijken met de allereerste amateur-theaters in Afrika. Professionals, individuele uitvoerende kunstenaars en verenigingen tonen hun persoonlijke kwaliteiten regelmatig in het Courtauld Theater.

Het Cecil Kop Nature Reserve (Mutare)

Het Cecil Kop Nature Reserve is een populair natuurreservaat dat over 4.200 hectare natuurschoon beschikt. Bezoekers kunnen in dit reservaat de wilde dieren van Zimbabwe aanschouwen die onder natuurlijke omstandigheden worden gehouden. Het bevindt zich ongeveer drie kilometer van het stadscentrum af en is elke dag van het jaar geopend. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om rond te rijden door het Thompson gedeelte van het natuurreservaat.

Het Utopia House Museum (Mutare)

Het Utopia House Museum beschikt over een grote collectie waarvan sommige onderdelen betrekking hebben op de oudheden. Het museum bevindt zich op circa drie kilometer afstand van de stad. Het museum weerspiegelt de periode van het jaar 1910 tot en met 1920. Ook is het gebouw de thuisbasis van het Phoenix Theater. Dit theater laat voorstellingen zien van een ongekend hoge standaard en kwaliteit.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Zimbabwe

Artikelen

Eten en drinken

De keuken in Zimbabwe is een combinatie van het lichte Engelse voedsel met de machtige maaltijden uit Afrika. Het eten in Zimbabwe weerspiegelt de landbouwproducten van het land. Daardoor vind je er heerlijke vleesgerechten van rundvlees, lamsvlees en wild. Sadza - witte maïspap

Het bier dat gedronken wordt in Zimbabwe heet Chibuku.

Vervoer

Een vlucht van Amsterdam naar Harare duurt ongeveer 13 uur. Vanaf Harare zijn er internationale vluchten naar de omliggende landen in Afrika, maar ook naar Europa, Azië en Amerika. Vanaf Bulawayo zijn er dagelijks vluchten met Air Zimbabwe of South African Airways van en naar Johannesburg. Vanaf Victoria Falls zijn er twee vluchten per week van en naar Johannesburg met Air Zimbabwe of South African Airways.

Er is een goede treinverbinding tussen Harare, Bulawayo, Mutare and Victoria Falls. Het reizen met de meeste treinen is goedkoper dan de snelbus. Het meeste treinverkeer is ’s nachts, het is dan mogelijk om bedden te reserveren. Het is verstandig dit ver van tevoren vast te leggen. Er zijn twee soorten busvervoer: de snelbus en de plaatselijke bus. De snelbussen rijden volgens een dienstregeling en rijden tussen de belangrijkste steden. Je moet van tevoren reserveren. De plaatselijke bus is goedkoop, snel en tamelijk veilig, maar meestal wel druk. Ze rijden ook niet volgens dienstregeling. Ze vertrekken van kleine plaatsen op busstations.

Visum

Voor een vakantie in Zimbabwe heb je een geldig paspoort nodig en is een visum vereist. Het visum kun je alleen bij de Zimbabwaanse grens krijgen of op de luchthaven.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Zimbabwe ligt lager dan in Nederland. De munteenheid voor Zimbabwe is de US dollar.

Veiligheid

Zimbabwe is een land met betrekkelijk weinig misdaad.

Medische informatie

In de grotere steden zijn voldoende ziekenhuizen en goed opgeleide artsen, tandartsen en chirurgen. Indien noodzakelijk zorgt het hotel dat een arts je in het hotel bezoekt. Hou er wel rekening mee dat de voorzieningen een stuk slechter zijn dan in Nederland.

Voorzorgsmaatregelen tegen DTP, gele koorts, hepatitis A en malaria zijn aan te raden. Wanneer je uit een gele koorts gebied komt is een gele koorts vaccintatie verplicht. Voor actuele adviezen neem contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het kraanwater is van redelijke kwaliteit, maar niet 100% veilig. Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. Overal zijn flesjes mineraalwater verkrijgbaar.

Bevolking

De eerste bewoners van Zimbabwe waren de Shona. Ze waren voornamelijk jagers en landbouwers. De Shona leefden in alle delen van het land. Hun levenswijze is terug te vinden in de vele rotsschilderingen en inscripties. Er leven in Zimbabwe zo’n 13,1 miljoen mensen. De meeste Zimbabwanen zijn Shona, gevolgd door Ndebele en Tonga. De Shona maken ongeveer 75% van de bevolking uit. Traditionele gebruiken, rituelen en spiritualiteit zijn nog steeds verweven in de dagelijkse levensstijl van de Zimbabwanen. Zimbabwe is voornamelijk een christelijk land, maar ook andere godsdiensten zoals de islam hebben er volgelingen. Het oorspronkelijk geloof van verering van de geesten van de voorouders is nog steeds belangrijk in de Zimbabwaanse samenleving, met name op het platteland.

De taal

Engels is de officiële landstaal maar de bevolking spreekt voornamelijk Shona en Ndebele.

Flora & Fauna

Het 'Highfield' en de 'Eastern Highlands', met hoogtes van 1200 tot 1500 m, bedekken ongeveer 25% van het land. In een groot aantal wildparken wordt de rijke fauna beschermd. De wildparken maken 13% van de oppervlakte van het land uit.

Geschiedenis

Zimbabwe was tot 1923 een Britse kolonie. Door de tegenvallende grondstofexploitatie had de regering in Groot-Brittannië weinig interesse in het land zelf. Vanaf 1923 was Zimbabwe een kolonie met zelfbestuur.

Heeft u interesse in een reis naar Zimbabwe? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing