Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Pagina 1 van 4 met 31 resultaten

Kruger National Park

Kruger National Park
Kruger National Park
Kaart met locatie Kruger National Park

Er zijn op het moment in Zuid-Afrika 20 nationale parken. Hier is het Kruger National Park de oudste van. Het werd in 1889 gesticht toen er eigenlijk nog niet veel groot wild te vinden was in het land. Je kunt het park via een georganiseerde tour bekijken maar ook met eigen vervoer. Dit kan zowel overdag als 's nachts. Er zijn in het park bijna 2.000 plantensoorten aanwezig. Ook zijn er 114 verschillende reptielsoorten en staat het park bekend om de Big Five. Hier behoren de leeuw, de buffel, de neushoorn, de olifant en het luipaard tot. Het Kruger Park heeft ook een relatief groot aantal wilde honden, wat een bedreigde diersoort is.

Wilderness National Park

In Western Cape ligt langs de kust het Wilderness National Park. Het ligt de Tuinroute, vlakbij het plaatsje Knysna. In dit park staat water vooral centraal. Het wordt omringd door het nationale merengebied en door het park zelf stromen nog 5 rivieren en liggen er 4 meren. Ook ligt het park aan de kust, waardoor 79 van de 100 watervogelsoorten uit Zuid-Afrika hier voorkomen.

Winkelen in Zuid-Afrika

Als je even geen zin hebt in het strand, een culturele trip of een bezoek aan een museum kun je ook prima shoppen in Zuid-Afrika. Er zijn tal van mogelijkheden, zo kun je modern gaan shoppen in een van de vele grote winkelcentra maar kun je ook lokale souvenirs kopen op de markt. Een groot winkelcentrum in Pretoria is Menlyn Park Shopping, hier vind je meer dan 300 winkels, 15 bioscopen en veel restaurants. Op het dak bevindt zich daarnaast ook de Menlyn Drive, een bioscoop. Ook het V&A Waterfront in Kaapstad is populair bij winkelliefhebbers. Het gigantische winkelcentrum met meer dan 400 winkels ligt in de haven van Kaapstad. Hier vind je traditionele ambacht maar ook bekende internationale winkels. Bij de kraampjes kun je lekkere lokale gerechten kopen.

Golfen in Zuid-Afrika

Golfen in Zuid-Afrika
Golfen in Zuid-Afrika

Golfen is een populaire sport in Zuid-Afrika, mede door het indrukwekkende landschap dat de meeste holes omringd. Op de Royal Cape bijvoorbeeld is het berglandschap prachtig. De golfbaan ligt iets ten noorden van Kaapstad en is de eerste baan in Zuid-Afrika. In Mpumalanga ligt ook een golfclub, waar je werkelijk verrast zult worden door de prachtige inheemse flora. In Lost City is ook een golfclub, waar in de waterhindernis van de 13e hole echte krokodillen zwemmen! Bij deze club heb je een prachtig uitzicht over zee.

Vissen in Zuid-Afrika

Vissen in Zuid-Afrika
Vissen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn volop vismogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gaan vissen langs de Westcoast. Waar de koude- en warme oceaanstromen bij elkaar komen, vind je een groot scala aan vissen. Ook in Maputoland of tijdens een game reserve kun je perfect vissen. Zuid-Afrika is zeer veelzijdig in het vissen. Zo kun je er vliegvissen, kitevissen, diepzeevissen en sportvissen. De onderwaterwereld van Zuid-Afrika is zeer divers en bijzonder.

Stranden van Zuid-Afrika

Stranden van Zuid-Afrika
Stranden van Zuid-Afrika

De kust van Zuid-Afrika is bijna 2.800 kilometer lang en hier liggen dus ook diverse mooie stranden aan. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten. Van wilde baaien bij Kosi Bay Nature Reserve tot aan de lange en populaire stranden bij Durban. Er zijn daarnaast ook 14 stranden in Zuid-Afrika die de Blue Flag Award hebben gekregen. Dit zijn stranden die speciale aandacht besteden aan veiligheid en milieu. Je kunt het best gaan zwemmen in de zomer, die loopt van december tot en met februari, omdat het water dan lekker warm is.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende