Aanvullende voorwaarden

Aanvullende boekingsvoorwaarden

Indien Reisbureau Reisgraag.nl de organisator is van de pakketreis, gelden de aanvullende boekingsvoorwaarden. De aanvullende boekingsvoorwaarden gelden bovenop de standaard ANVR-Reizigersvoorwaarden. Indien één of meerdere dienstverleners afwijkende voorwaarden hebben, dan gelden deze bovenop de aanvullende boekingsvoorwaarden. De consument wordt tijdens het boekingsproces op deze voorwaarden gewezen. 

1. Aanbetaling

De aanbetaling is afwijkend van de standaardvoorwaarden. Dit houdt in dat de consument bij opdracht tot boeken van de reis een aanbetaling van 35% van de totale reissom als aanbetaling doet. Bevat de reis een vlucht dan dient daarnaast nog 100% van de ticketprijs te worden voldaan. Indien voor bepaalde reizen of onderdelen van de reis een andere aanbetaling wordt vereist die afwijkt van het voorgaande, dan wordt dit vooraf duidelijk vermeld.

2. Wijziging

Indien de reisovereenkomst, of een deel daarvan, door de reiziger wordt gewijzigd door de consument, dan zal Reisbureau Reisgraag.nl naast de eventuele meerprijs op de reissom ook administratiekosten in rekening brengen. Per boeking rekent Reisbureau Reisgraag.nl €50,- aan administratiekosten.

3. Annulering

Indien de reisovereenkomst, of een deel daarvan, door de reiziger wordt opgezegd, dan zal Reisbureau Reisgraag.nl de consument naast eventueel verschuldigde reserveringskosten ook annuleringskosten in rekening brengen. Wij rekenen de volgende annuleringskosten:

  • Vanaf het moment van definitieve boeking tot de 42e dag voor vertrek: 35% van de reissom
  • Vanaf de 42e dag voor vertrek tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom
  • Vanaf de 28e dag voor vertrek tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom
  • Vanaf de 14e dag voor vertrek tot de 5e dag voor vertrek: 90% van de reissom
  • Vanaf de 5e dag voor vertrek: 100% van de reissom

Voor vluchten gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden, waarbij de annuleringskosten altijd 100% bedragen. Accommodaties met non-refundable tarieven zijn ook afwijkend en niet restitueerbaar. Wanneer er een non-refundable tarief wordt geboekt, word je hier tijdens het boekingsproces op gewezen.

Naast de annuleringskosten rekent Reisbureau Reisgraag.nl per (deel)annulering €50,- per boeking aan administratiekosten.

Aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden

De aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden zijn in aanvulling op artikel 9 van paragraaf 1 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de voorwaarden van de betreffende reisorganisator waar de consument de reisovereenkomst mee is aangegaan.

Indien de reisovereenkomst, of een deel daarvan, door de consument wordt gewijzigd, dan zal Reisbureau Reisgraag.nl de consument naast de eventuele meerprijs op de reissom ook administratiekosten in rekening brengen. Per boeking rekent Reisbureau Reisgraag.nl €50,- aan administratiekosten.

Indien de reisovereenkomst, of een deel daarvan, door de consument wordt opgezegd, dan zal Reisbureau Reisgraag.nl de consument naast de eventuele verschuldigde reserveringskosten en annuleringskosten per (deel)annulering €50,- aan administratiekosten rekenen.