Bezienswaardigheden BelgiŽ

België is een land met enorm veel bezienswaardigheden. Naast dat veel oude steden al een bezienswaardigheid op zich zijn, is de natuur eromheen ook zeker iets dat je niet over moet slaan. Zo is het Nationaal Park Hoge Kempen prachtig om door de bossen heen te wandelen en zijn de Ardennen perfect voor een actieve vakantie. Daarnaast heeft België de meeste kastelen per vierkante kilometer ter wereld. Denk hierbij aan kastelen als Château de Seneffe en het Kasteel van La Roche-en-Ardenne. Deze kastelen zijn ook zeker een bezoekje waard. Daarnaast staat België bekend om haar vele bierbrouwerijen en gezellige cafés. Steden die zeker een bezienswaardig centrum hebben zijn Brugge, Leuven, Antwerpen en Brussel. In het onderstaande overzicht geven wij je een voorproefje van de mooiste en leukste bezienswaardigheden van België.

Het mooie Mechelen
Het mooie Mechelen

Pagina 1 van 7 met 63 resultaten

Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het eerste nationaal park dat door de Vlaamse overheid is opgericht. Het ligt in de provincie Limburg en omvat naast uitgestrekte bospercelen ook beschermde natuurgebieden als de Mechelse Heide, de Vallei van de Ziepbeek, het Ven onder de Berg en de Neerharer Heide. Het Nationaal Park Hoge Kempen is ongeveer 5.750 hectare groot en werd op zondag 26 maart 2006 feestelijk geopend.

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is een grensoverschrijdend natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Belgische provincie Antwerpen. Het is in 2001 ingesteld en is ongeveer 3.750 hectare groot. Het grenspark is een afwisselend gebied met bos, heide, stuifduinen en een groot aantal vennen. De verscheidenheid in planten en dieren is groot. Bijzonder is het grote aantal insecten dat in het gebied voorkomt.

Markt in BelgiŽ

Markt in BelgiŽ
Markt in BelgiŽ

In iedere stad of dorp vind je wel een markt. Dit zijn wekelijkse markten, feestmarkten, jaarmarkten of avondmarkten. Elke zondag gaan vele belangstellenden naar de Graanmarkt en het Theaterplein in Antwerpen voor de bekende Vogeltjesmarkt. De markt van Gare du Midi in Brussel is ook één van de grootste markten van Europa. Iedere zondag trekt deze markt veel bezoekers. In Brugge vind je op de Markt (13e-eeuws marktplein) iedere zaterdag een markt.

Winkelen in BelgiŽ

In België kun je perfect winkelen. De Belgen staan erom bekend dat zij veel geld uitgeven aan de verzorging en het kopen van kleding. De Belgische winkels zijn over het algemeen niet aan zulke stricte regels gebonden als in Nederland. Zij hanteren bijv. geen verplichte sluitingstijden. In de toeristenplaatsen zijn kruidenierszaken, bakkers en slagers meestal ook op zondag open.

Fietsen en mountainbiken

Fietsen en mountainbiken
Fietsen en mountainbiken

België is een waar paradijs voor fietsers. De fietsgebieden van de Limburgse Kempen, de Ardennen, de Condroz, de Vlaamse laagvlakte, Brabant, Henegouwen en de kuststreek vormen tezamen een groot netwerk dat geheel België bestrijkt. Het netwerk sluit naadloos aan op de netwerken in de Nederlandse provincies Limburg en Brabant.

Ook op het gebied van mountainbiken is België een uniek land. Op elke startplaats staat een informatiebord met de nodige informatie. De routes zijn veelal samengesteld uit drie op elkaar aansluitende lussen die aangeduid zijn met een gekleurd symbool: groen (gemakkelijk), blauw (inspannend) en rood (zwaar).

Circuits

Circuits
Circuits

België heeft een aantal zeer bekende circuits, waaronder het circuit van Zolder en het circuit Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen. Hier worden jaarlijks vele evenementen verreden in diverse categorieën.

Bocholter Brouwerij Museum

Bocholter Brouwerij Museum
Bocholter Brouwerij Museum
Kaart met locatie Bocholter Brouwerij Museum

In het centrum van de Belgische plaats Bocholt zit het Bocholter Brouwerij Museum. Het ligt recht tegenover Brouwerij Martens, waar de glimmende gistinkstanks buiten staan. Het museum is gevestigd in het Brouwershuis. Hier brouwden vader en zoon Martens van 1758 tot midden 19e eeuw het edele gerstenat. Recent is het museum uitgebreid tot 4.000 m². Voorheen was het een kleiner museum maar nog steeds wordt het nostalgische verhaal over de ambachtelijke brouwkunsten tentoongesteld. Het hele museum ademt een aparte sfeer uit met zijn brouwzalen, vaten- en flessenafdelingen, authentieke familiestukken en mouterijafdelingen. Ook is er een taverne en zonneterras waar je kunt nagenieten met een van de bierspecialiteiten.

Memlingmusuem (Brugge)

Memlingmusuem
Memlingmusuem
Kaart met locatie Memlingmusuem

In Brugge zijn zeer veel musea gevestigd, waaronder het Memlingmusuem en het Groeningen museum. Het memlingmuseum is in het vroegere Sint-Janshospitaal gelegen. Dit hospitaal uit de 13e eeuw bood onderdak aan zieken en armen en is een van de oudste nog bestaande middeleeuwse ziekenhuizen in Europa. In dit museum zijn onder andere twee bekende kunstwerken van Hans Memling te vinden. In totaal zijn er zo'n zes kunstwerken van Memling in de collectie, de andere kunstwerken zijn afkomstig van andere kunstenaars die iets minder bekend zijn. Verder vind je hier kunst over de geschiedenis van de Sint-Janshospitaal.

Sint-Annakwartier (Brugge)

Sint-Annakwartier
Sint-Annakwartier
Kaart met locatie Sint-Annakwartier

Het Sint-Annakwartier is een wijk in Brugge gelegen in België. Hier bevindt zich het Museum voor Volkskunde en twee windmolens: de Sint-Janshuismolen en de Koeleweimolen. Een erg belangrijk museum in Brugge is het Guido Gezellemuseum. De Sint-Janshuismolen is een graanmolen en heeft nog steeds dezelfde functie. De Sint-Janshuismolen is in 1770 gebouwd en staat nog op zijn oorspronkelijke plaats. De Koeleweimolen uit het jaar 1765 werd in 1997 verplaatst.

Chocolademuseum van Brugge (Brugge)

Chocolademuseum van Brugge
Chocolademuseum van Brugge
Kaart met locatie Chocolademuseum van Brugge

In het Chocolademuseum van Brugge krijg je veel te weten over wereld van de chocolade. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van chocolade en cacao en komt alles te weten over de Belgische chocolade. Het Museum wil graag de gezonde en kwalitatieve punten van de Belgische chocolade bekend maken, maar ook zeker de mensen leren over hoe de chocolade wordt gemaakt. In dit museum kan je een kijkje nemen in de bibliotheek, maar ook een gesprek aangaan met chocolade-experts.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende