La Roche-en-Ardenne

Uitzicht op La-Roche-en-Ardenne Belgie
Uitzicht op La-Roche-en-Ardenne Belgie

La Roche-en-Ardenne is een stad in Luxemburg en gelegen aan de oevers van de Ourthe. De stad is bij veel toeristen een populaire bestemming door de mooie omgeving en het leuke centrum. Een bekend soort blauw aardewerk uit La Roche-en-Ardenne is de Grès de La Roche, dit wordt hier dan ook veel verkocht. In de zomer trekt de plaats veel sportieve toeristen aan omdat je er zeer goed kunt kajakken, mountainbiken en parasailen.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart La Roche-en-Ardenne
Plaatsen in de buurt van La Roche-en-Ardenne:
 • Bastogne (23 km)
 • Ervaringen

  Monique op 23 augustus 2019 plaats: La Roche-en-Ardenne, reisperiode: juli 2019

  Het was een prachtige omgeving met een camping aan de Ourthe. Het dorpje was erg gemoedelijk.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 9
  Gertjan vd braak op 30 december 2018 plaats: La Roche-en-Ardenne, reisperiode: september 2018

  Niks mis mee eigenlijk

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Ada Janssen van Raay op 16 maart 2017 plaats: La Roche-en-Ardenne, reisperiode: juli 2016

  La Roche is een leuke accommodatie aan een stromende rivier. Kinderen gaan met een band met de stroming mee. Verder op loopafstand van het plaatsje La Roche waar heel veel restaurants zijn en een supermarkt. Op de camping zelf mooie ligging tussen de rotsen en veel natuur.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 9
  Betsie nijkamp op 20 oktober 2012 plaats: La Roche-en-Ardenne, reisperiode: mei 2012

  we waren bij de watervallen van coo prachtig park mooie ligging, jaren geleden was ik daar ook geweest, maar wat was dit ontzettend veranderd erg mooi ik heb er van genoten

  • Algemeen 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van La Roche-en-Ardenne

  Kasteel van La Roche-en-Ardenne (La Roche-en-Ardenne)

  Kasteel van La Roche-en-Ardenne
  Kasteel van La Roche-en-Ardenne

  Tussen de 11e en de 14e eeuw werd het Kasteel van La Roche-en-Ardenne gebouwd. De plek waarop het gebouwd werd was al vroeg bewoond, wat in de 20e eeuw werd ontdekt door Romeinse en prehistorische voorwerpen in de grond. Het kasteel speelde een grote rol in het verdedigen van de stad en werd tevens een halte op de handelsroute richting Lombardije. Tot 1780 werd de vesting bewoond, op 1681 veroverde de Franse koning Lodewijk XIV het kasteel. Helaas raakte het kasteel jaren later in verval. De ruïnes van het kasteel zijn tegenwoordig nog te bezoeken.

  Oorlogsmuseum (La Roche-en-Ardenne)

  Oorlogsmuseum
  Oorlogsmuseum

  Het oorlogsmuseum in La Roche-en-Ardenne laat zien hoe het de stad verging in de Tweede Wereldoorlog. La Roche werd toen bijna volledig platgebombardeerd. Het museum heeft tentoonstellingen met Britse, Duitse en Amerikaanse apparatuur, realistische scenes uit die tijd en opgegraven onderdelen. Onderwerpen als de Slag om de Ardennen, de crash van een B17 bommenwerper in de buurt van La Roche en de collaboratie in België komen voorbij. De eigenaar geeft je graag een rondleiding door zijn museum.

  Pottenbakkerij van La Roche (La Roche-en-Ardenne)

  Pottenbakkerij van La Roche
  Pottenbakkerij van La Roche

  De geschiedenis van Grès La Roche, het beroemde blauwe aardewerk uit de regio, wordt in de pottenbakkerij van La Roche tentoongesteld. Door middel van een parcours dat ongeveer één uur duurt ontdekken bezoekers aan de hand van scenes het gebruik van het aardewerk door de laatste eeuwen heen. Ook volgen ze de klei die de weg aflegt vanuit de aarde tot aan het aardewerk. Natuurlijk is er ook een winkel waar het blauwe aardewerk wordt verkocht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BelgiŽ bekijken.

  Vervoer

  De stad La Roche-en-Ardenne in de Hoge Ardennen kan gemakkelijk worden bereikt met de auto. Ook is het mogelijk de bus te pakken vanuit een grote stad in de buurt nadat je daar met de trein bent heen gereisd. In de omgeving rijden verschillende bussen.

  Geschiedenis

  Op de huidige plek van het kasteel van La Roche-en-Ardenne hebben de oude Belgen ooit een vesting gebouwd. De locatie werd steeds weer ingenomen door anderen en verbouwd of er werd bijgebouwd. Zo ook de Romeinse juk, die een klein fort op de plek van de vesting bouwden. Door de eeuwen heen evolueerde de burcht tot een sterke nederzetting. De handel en nijverheid bloeide op in de middeleeuwen waar veel leerlooiers, schoenmakers en wevers aan het werk waren.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar La Roche-en-Ardenne? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar La Roche-en-Ardenne, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen