Bezienswaardigheden Cyprus

Het eiland Cyprus ligt in het zuiden van Europa, in de Middellandse Zee onder Turkije. Zowel in de winter als in de zomer is Cyprus een leuke reisbestemming. Je vindt er prachtige stranden, maar ook ontzettend veel interessante bezienswaardigheden. Zo zijn er kloosters, kerken, markten, duikspots, musea, waterparken en nationale parken in het land die je kunt bezoeken tijdens je vakantie naar Cyprus. Bezoek onder andere de bijzondere, verdeelde hoofdstad Nicosia, het groene Troodosgebergte en de populaire badplaats Paphos. Kun je niet kiezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken? Een lijst met de beste bezienswaardigheden van Cyprus vind je in de lijst hieronder.

De rots van Aphrodite
De rots van Aphrodite

Pagina 1 van 4 met 38 resultaten

Nationale Park Troodos

Nationale Park Troodos
Nationale Park Troodos
Kaart met locatie Nationale Park Troodos

In het Nationaal Park Troodos vind je niet alleen het grootste aantal planten in vergelijking met alle andere gebieden op Cyprus maar ook het grootste aantal endemische planten. Bovendien behoort het park tot een groep van 13 ‘kritieke gebieden voor plantendiversiteit’ in de Middellandse Zee. In de zomer kun je er meerdaagse wandeltochten maken en in de winter kun je er prima skiën.

Natuurreservaat Tripylos

Het natuurreservaat Tripylos bestaat uit een gebied van 823 ha waaronder de beroemde cedervallei. Het vormt het eerste gebied op het eiland dat tot natuurreservaat is verklaard. Door het park loopt een zeer mooie wandelroute, de E4. Het park is erg geschikt voor mensen die echt van de natuur willen genieten.

Markt op Cyprus

Markt op Cyprus
Markt op Cyprus

In de meeste grote plaatsen wordt een openluchtmarkt gehouden, hier kan je lokale producten en groenten en fruit kopen. Op zaterdag kun je in Nicosia, Limassol en Larnaka terecht voor een groenten- en fruitmarkt. Tijdens de zondagmarkt in Limassol kun je veel krijgen dan alleen groenten en fruit.

Winkelen op Cyprus

Winkels zijn in het algemeen geopend van 8.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. De siësta is heilig! Verder willen de openingstijden nogal eens wisselen: men gaat pas open als men zin heeft en bovendien in toeristendorpjes alleen als er toeristen te verwachten zijn. Cyprus is geen winkelparadijs.

Snorkelen en duiken op Cyprus

Snorkelen en duiken op Cyprus
Snorkelen en duiken op Cyprus

Snorkelen en duiken kan goed op Cyprus. De koraalriffen zitten vol met gekleurde vissen en op een aantal plaatsen kan je ook naar scheepswrakken duiken. Ook windsurfen en zeilen kan het hele jaar door op Cyprus. Populaire duikplaatsen zijn o.a. Zenobia Wreck, de Amforagrotten, Amphitheatre en Devils Head.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende