Bezienswaardigheden Cyprus

Het eiland Cyprus ligt in het zuiden van Europa, in de Middellandse Zee onder Turkije. Zowel in de winter als in de zomer is Cyprus een leuke reisbestemming. Je vindt er prachtige stranden, maar ook ontzettend veel interessante bezienswaardigheden. Zo zijn er kloosters, kerken, markten, duikspots, musea, waterparken en nationale parken in het land die je kunt bezoeken tijdens je vakantie naar Cyprus. Bezoek onder andere de bijzondere, verdeelde hoofdstad Nicosia, het groene Troodosgebergte en de populaire badplaats Paphos. Kun je niet kiezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken? Een lijst met de beste bezienswaardigheden van Cyprus vind je in de lijst hieronder.

De rots van Aphrodite
De rots van Aphrodite

Nationale Park Troodos

Nationale Park Troodos
Nationale Park Troodos
Kaart met locatie Nationale Park Troodos

In het Nationaal Park Troodos vind je niet alleen het grootste aantal planten in vergelijking met alle andere gebieden op Cyprus maar ook het grootste aantal endemische planten. Bovendien behoort het park tot een groep van 13 ‘kritieke gebieden voor plantendiversiteit’ in de Middellandse Zee. In de zomer kun je er meerdaagse wandeltochten maken en in de winter kun je er prima skiën.

Natuurreservaat Tripylos

Het natuurreservaat Tripylos bestaat uit een gebied van 823 ha waaronder de beroemde cedervallei. Het vormt het eerste gebied op het eiland dat tot natuurreservaat is verklaard. Door het park loopt een zeer mooie wandelroute, de E4. Het park is erg geschikt voor mensen die echt van de natuur willen genieten.

Markt op Cyprus

Markt op Cyprus
Markt op Cyprus

In de meeste grote plaatsen wordt een openluchtmarkt gehouden, hier kan je lokale producten en groenten en fruit kopen. Op zaterdag kun je in Nicosia, Limassol en Larnaka terecht voor een groenten- en fruitmarkt. Tijdens de zondagmarkt in Limassol kun je veel krijgen dan alleen groenten en fruit.

Winkelen op Cyprus

Winkels zijn in het algemeen geopend van 8.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. De siësta is heilig! Verder willen de openingstijden nogal eens wisselen: men gaat pas open als men zin heeft en bovendien in toeristendorpjes alleen als er toeristen te verwachten zijn. Cyprus is geen winkelparadijs.

Snorkelen en duiken op Cyprus

Snorkelen en duiken op Cyprus
Snorkelen en duiken op Cyprus

Snorkelen en duiken kan goed op Cyprus. De koraalriffen zitten vol met gekleurde vissen en op een aantal plaatsen kan je ook naar scheepswrakken duiken. Ook windsurfen en zeilen kan het hele jaar door op Cyprus. Populaire duikplaatsen zijn o.a. Zenobia Wreck, de Amforagrotten, Amphitheatre en Devils Head.

Pafos Castle (Pafos)

Pafos Castle
Pafos Castle
Kaart met locatie Pafos Castle

Het kasteel van Pafos, Pafos Castle,  werd oorspronkelijk gebruikt om de nabij gelegen haven te verdedigen. Dit grote vierkante kasteel werd in de middeleeuwen gebouwd door de Byzantijnen. In 1222 werd het bijna volledig verwoest door een aardbeving, waarna het later in de 13e eeuw weer werd opgebouwd. Door de eeuwen heen is dit kasteel gebruikt als gevangenis, ter verdediging en als opslagplaats voor verschillende goederen. In 1935 werd het kasteel herkend als monument. Het kasteel van Pafos is dagelijks geopend, in de zomer van 08.30 uur tot 19.30 uur en in de winter van 08.30 uur tot 17.00 uur. Een toegangsticket kost €2,50.

Agia Solomoni (Pafos)

Agia Solomoni
Agia Solomoni
Kaart met locatie Agia Solomoni

Volgens de legende rende de vrouw Solomoni een grot in toen zij op de vlucht was voor de Romeinen. Als reactie hierop bouwden de Romeinen een muur voor de grot, waardoor Solomoni een langzame en pijnlijke dood te wachten stond. Toen de grot tweehonderd jaar later werd geopend, liep de heilige Solomoni de grot echter gewoon uit. De catacombe werd later uitgebouwd tot een kerk, die vijf kamers heeft die om een open binnenruimte zijn gebouwd. Boven de catacombe staat een mooie, grote terpentijnboom. Aan de takken van deze boom zijn vodden en kledingstukken gehangen om de heilige Solomoni te eren.

De rots van Aphrodite (Pafos)

De rots van Aphrodite
De rots van Aphrodite
Kaart met locatie De rots van Aphrodite

Vlak bij Pafos ligt de rots van Aphrodite. Aphrodite is de Griekse godin van de liefde, vruchtbaarheid en schoonheid. Volgens de legende zou Aphrodite bij deze rots uit het water zijn geboren. Om deze reden wordt Cyprus ook wel eens 'het eiland van Aphrodite' genoemd. De rots ligt in de zee en ligt op 25 kilometer rijafstand van Pafos. Een andere naam voor de rots is ook wel Petra tou Romiou (Rots van de Grieken). De natuur en de zee in de omgeving van de rots zijn erg mooi, maar zwemmen in de zee wordt hier sterk afgeraden vanwege de hevige golven.

Ayios Lazaros (Larnaka)

Ayios Lazaros
Ayios Lazaros
Kaart met locatie Ayios Lazaros

De Byzantijnse kerk van Sint Lazarus (Ayios Lazaros) is een kerk die gebouwd is aan het einde van de 9e eeuw. Deze kerk is gewijd aan Sint Lazarus, een heilige die nog dertig jaar geleefd heeft nadat Jezus hem opnieuw tot leven heeft gebracht. De Ayios Lazaros is een van de belangrijkste religieuze bouwwerken van Larnaka. Het uiteindelijk graf van Lazarus ligt in Marseille. De Ayios Lazaros is gebouwd boven op het lege graf van Sint Lazarus. In 1857 werd de mooie klokkentoren gebouwd. In het museum ligt een klein museum, waar je Byzantijnse kunst kunt bewonderen.

Zoutmeer van Larnaka (Larnaka)

Zoutmeer van Larnaka
Zoutmeer van Larnaka
Kaart met locatie Zoutmeer van Larnaka

Vroeger werd het kunstmatige zoutmeer van Larnaka gebruikt om zout te winnen. In 1991 is de winning van zout er gestaakt, omdat het zout te sterk vervuild was. Sindsdien is het meer een toeristische bezienswaardigheid. Rondom het zoutmeer zijn meer dan tachtig verschillende vogelsoorten te zien. Dit zijn vooral trekvogels, die het meer als rustplaats gebruiken. Het zoutmeer is vooral bekend vanwege de vele flamingo's. Deze overwinteren rond het meer en eten garnalen uit het water.


Archeologisch museum van de Pierides Foundation (Larnaka)

In Larnaka vind je het oudste museum van Cyprus. Het museum van de stichting Pierides heeft een belangrijke verzameling oude voorwerpen, zowel uit de Middeleeuwen als de Byzantijnse periode. Er zijn ook Griekse en Cypriotische beelden aanwezig, naast meer recente voorwerpen die toebehoren aan de familie Pierides.

Wandelen en fietsen (Kakopetria)

Wandelen en fietsen
Wandelen en fietsen
Kaart met locatie Wandelen en fietsen

Voor wandelaars en fietsers is Kakopetria een echt paradijs. Er zijn verschillende goed aangelegde wandel- en fietspaden met duidelijke bordjes en informatie over de omgeving. Het beste seizoen om te wandelen en te fietsen is in de lente en aan het einde van de herfst. Dan staat alles in bloei.

Kykkos klooster (Kakopetria)

Kykkos klooster
Kykkos klooster
Kaart met locatie Kykkos klooster

Op een aantal kilometer van Kakopetria ligt het beroemde Kykkos klooster. Dit klooster ligt op 1.318 meter hoog en is via een bochtige weg te bereiken. Het klooster is vooral beroemd om zijn mozaïeken, die zeer de moeite waard zijn om te zien. Tevens is het de begraafplaats van President en Aartsbisschop Makarios.

Agios Nikolaos tis Stegis (Kakopetria)

Agios Nikolaos tis Stegis
Agios Nikolaos tis Stegis
Kaart met locatie Agios Nikolaos tis Stegis

Een paar kilometer buiten Kakopetria bevind zich ook een van de vele kerken op Cyprus met een UNESCO certificaat: de Agios Nikolaos tis Stegis. Deze kerk kun je alleen tijdens bezoekuren bezoeken. Het terrein is volledig afgesloten dus vanaf de weg kun je niks zien. De kerk is vele honderden jaren oud en bevat onder andere schilderingen uit de 11e eeuw.

Santa Marina Retreat (Limassol)

Santa Marina Retreat
Santa Marina Retreat
Kaart met locatie Santa Marina Retreat

Een bezoekje aan het Santa Marina Retreat staat garant voor een actieve dag vol plezier. Op deze boerderij vind je meer dan 250 paarden, hengsten, fokmerries, veulens, springpaarden, dressuurpaarden en natuurlijk manegepaarden. Je kunt te paard de traditionele Cypriotische dorpen en bergachtige gebieden intrekken. Tijdens de paardenrit gaat er altijd een instructeur mee en de minimumleeftijd voor deelname is 8 jaar. Bij deze boerderij staat ook een Olympische klimmuur, waar je kunt klimmen onder begeleiding van een instructeur. Als je nog meer actie wilt, kun je met een groep van maximaal tien personen gaan paintballen. De minimum leeftijd hiervoor is 16 jaar. Tenslotte zijn er bij het Santa Marina Retreat ook moerasschildpadden en Japanse Koikarpers te zien, die je kunt voeren.

Opgravingen van Kourion (Limassol)

Opgravingen van Kourion
Opgravingen van Kourion
Kaart met locatie Opgravingen van Kourion

De archeologische opgravingen van Kourion zijn een van de meest spectaculaire opgravingen van Cyprus en liggen op rijafstand van Limassol. Kourion was een belangrijk stadskoninkrijk en staat vooral bekend om het mooie Grieks-Romeinse theater, de statige villa's met mozaïekvloeren en een vroegchristelijke koningszaal. In de 2e eeuw voor Christus werd het theater van Kourion gebouwd. Tegenwoordig wordt dit theater weer gebruikt voor muziek- en theatervoorstellingen. In een van de villa's, het Huis van Eustolios, vind je een badcomplex en kamers met mooie mozaïekvloeren uit de 5e eeuw. De koningszaal uit de vroegchristelijke periode komt uit de 5e eeuw en was eerst een kathedraal, met aan de noordelijke zijde een doopkapel. Het Huis van de Gladiatoren en het Huis van Achilles hebben prachtige mozaïekvloeren. Het stadion dat uit de 2e eeuw komt ligt net buiten de archeologische plaats Kourion, maar is ook zeker een bezoekje waard.

Fasouri Watermania Park (Limassol)

Fasouri Watermania Park
Fasouri Watermania Park
Kaart met locatie Fasouri Watermania Park

Een bezoekje aan het Fasouri Watermania Park staat garant voor een dag vol waterplezier. Dit waterpark ligt in de buurt van Limassol en heeft veel waterglijbanen die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Er zijn rustige glijbanen, maar het park heeft ook een echte wildwaterbaan. Als je honger krijgt van al het waterplezier, kun je in het park ook goed terecht. Fasouri Watermania Park heeft onder andere een piratenrestaurant en een mini donut kiosk.

Kasteel van Kolossi (Limassol)

Kasteel van Kolossi
Kasteel van Kolossi
Kaart met locatie Kasteel van Kolossi

Het Kolossi kasteel is oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en vervolgens in de 15e eeuw weer herbouwd. Het kasteel diende na de val van Akko in 1291 als hoofdkwartier van de Orde van Sint Jan van Jeruzalem. Het kasteel ziet er goed onderhouden uit en heeft een indrukwekkende vorm. Het is een zeer goed gebouwd kasteel met een grote toren. De constructie bleek in goede staat te zijn, dat is gebleken door de vele aardbevingen in het gebied. Het kasteel omvatte de suikerproductie van Cyprus en was daarom van groot belang. De resten van de suikerfabriek zijn nog te bezichtigen.

Klooster Ayia Napa (Ayia Napa)

Klooster Ayia Napa
Klooster Ayia Napa
Kaart met locatie Klooster Ayia Napa

Het klooster van Ayia Napa is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het klooster is in 1530 gesticht. Het is een van de beste plekken om de charme van het vroegere vissersdorpje terug te zien. Momenteel doet het klooster dienst als museum en oecumenisch conferentie-oord.

Waterworld Waterpark (Ayia Napa)

Waterworld Waterpark
Waterworld Waterpark
Kaart met locatie Waterworld Waterpark

Waterworld Waterpark is een leuk dagje uit voor de echte waterratten. Vele glijbanen en zwembaden maken het waterpark een paradijs! Geschikt voor zowel de echte durfals als voor de kleintjes. Het waterpark is helemaal in het thema van het oude Griekenland.

Kaap Greco (Ayia Napa)

Kaap Greco
Kaap Greco
Kaart met locatie Kaap Greco

Kaap Greco is het meest zuidoostelijke punt van Cyprus, op ongeveer 8 kilometer van Ayia Napa. Helaas is het punt verboden gebied voor toeristen maar de smalle weg ernaartoe is prachtig. Als je naar beneden naar de kust loopt zie je dat deze bestaat uit grote rotspartijen. Kaap Greco is geliefd onder de duikers vanwege de scheepswrakken die er liggen.

St. John's Cathedral (Nicosia)

St. John's Cathedral
St. John's Cathedral
Kaart met locatie St. John's Cathedral

De Kathedraal van St. John ligt in het oude centrum van Nicosia. Deze gotische kathedraal ziet er aan de buitenkant misschien wat minder indrukwekkend uit dan andere bekende kathedralen, maar het interieur van deze kathedraal is prachtig. Deze kerk is een van de meest vereerde kathedralen van Cyprus. In St. John's Cathedral worden nog steeds diensten gehouden die worden voorgezeten door de Grieks-orthodoxe bisschop. De kerk is gebouwd in 1662 op bevel van de aartsbisschop Nikoforos.

Cyprus Museum (Nicosia)

Cyprus Museum
Cyprus Museum
Kaart met locatie Cyprus Museum

In Nicosia zijn een aantal musea waarvan het Cyprus museum ofwel Archeologisch Museum het belangrijkst is. In het museum wordt de geschiedenis van Cyprus tentoongesteld. Je vindt er een aantal interessante stukken, die zeker het bekijken waard zijn. Omdat Cyprus lange tijd overheerst is, zijn er veel interessante dingen te bewonderen. Het museum wordt omringt door een mooie tuin. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven in dit museum.

Byzantijns museum (Nicosia)

Het Byzantijns museum is gehuisvest in het aartsbisschoppelijk paleis. In het museum vind je grootste collectie Byzantijnse kunst van Cyprus, bestaande uit meer dan 200 iconen uit de 9e tot de 19e eeuw waaronder kruiken, kerkelijke kostuums en boeken maar ook veel schilderijen.

Choirokoitia (Tochni)

Choirokoitia
Choirokoitia
Kaart met locatie Choirokoitia

Choirokoita heeft als bijnaam 'oudste stad van de wereld'. Deze opgegraven stad is ongeveer 9.000 jaar oud en stamt uit de Neolitische periode. In 1998 is Choirokoitia op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Waarschijnlijk werd Choirokoitia bewoond vanaf 7.000 jaar voor Christus. In de prehistorie speelde Choirokoitia een onmiskenbare rol in de overdracht van de cultuur van het Nabije Oosten naar de Westerse wereld. Dankzij de opgravingen en onderzoek dat is gedaan naar Choirokoitia is er veel ontdekt over de menselijke samenleving in deze regio.

Governor's Beach (Tochni)

Governor's Beach
Governor's Beach
Kaart met locatie Governor's Beach

Hoewel Tochni zelf geen strand heeft, kun je voor een zonvakantie terecht op Governor's Beach. Dit strand ligt op tien minuten afstand van Tochni. Je kunt hier heerlijk zonnen op het strand, maar ook wandelen of fietsen. Governor's Beach is geen zandstrand, maar een wit kiezelstrand. Het strand is klein, maar wel erg mooi. Het strand heeft haar naam te danken aan een Britse gouverneur die altijd wandelde en zwom bij het strand en hier met zijn entourage kwam. Governor's Beach is erg geschikt voor kinderen en op het strand ligt ook een restaurant.

Kerk van Constantinos en Eleni (Tochni)

De kerk van Constantinos en Eleni is een erg oude kleine kerk. Een bezoekje aan dit eeuwenoude kerkje is zeker de moeite waard. Deze kerk ligt in centrum van Tochni en is een van de historische hoogtepunten van de stad. De kerk van Constantinos en Eleni is gebouwd op een brug en heeft een prachtige architectuur. De kerk is gebouwd ter verering van de Byzantijnse Keizer Constantijn en zijn moeder Helen.

Bellapais Abdij (Noord-Cyprus)

Bellapais Abdij
Bellapais Abdij
Kaart met locatie Bellapais Abdij

Op 4 kilometer afstand van Kyrenia ligt het dorpje Bellapais. De mooiste bezienswaardigheid in Bellapais is de ruïne van de Bellapais Abdij. Deze abdij wordt ook wel vaker 'The abbey of peace' genoemd. Deze abdij is gebouwd in de 13e eeuw en bestaat uit een kerk en een klooster. De Canons Regular, een priestergroep, hebben de abdij gebouwd. Je kunt de abdij bezoeken en vanuit deze locatie heb je een prachtig uitzicht over Kyrenia en de Mediterrane Zee. Daarnaast is er bij de abdij ook een museum en een restaurant.

Kyrenia Shipwreck Museum (Noord-Cyprus)

Kyrenia Shipwreck Museum
Kyrenia Shipwreck Museum
Kaart met locatie Kyrenia Shipwreck Museum

In de stad Kyrenia ligt het Kyrenia Shipwreck Museum. Dit museum herbergt een van de oudste intacte scheepswrakken ter wereld. Het scheepswrak is van een handelsschip dat over de Mediterrane Zee voer rond 300 voor Christus. Het schip is op minder dan een mijl afstand van de kust van Kyrenia gezonken. In het museum zijn objecten te zien die aan boord lagen van het handelsschip dat 2300 jaar geleden over de zee voer. Het Kyrenia Shipwreck Museum ligt in het Kyrenia Castle. Een bezoekje aan beide bezienswaardigheden is dus goed te combineren.

St. Hilarion Castle (Noord-Cyprus)

St. Hilarion Castle
St. Hilarion Castle
Kaart met locatie St. Hilarion Castle

Op de weg van Nicosia naar Kyrenia ligt het St. Hilarion Kasteel. De weg die je neemt naar dit kasteel is Turks militair gebied. Vanwege deze reden mag je niet eerder stoppen op de weg totdat je bij het kasteel bent aangekomen. Door haar ligging was het kasteel zeer geschikt ter verdediging tegen piraten. Op de bergketen waarop het St. Hilarion Castle ligt, liggen nog twee kastelen: Buffavento Castle en Kantara Castle. St. Hilarion Castle is het best bewaarde kasteel van de drie. Vanaf de bergketen waar het kasteel op ligt, heb je een fantastisch uitzicht.

Kasteel Kantara (Famagusta)

Kasteel Kantara
Kasteel Kantara
Kaart met locatie Kasteel Kantara

Op een top van het Kyreniagebergte in Cyprus liggen de ruïnes van het kasteel Kantara. Vanaf Famagusta ligt dit kasteel op rijafstand. In de 10e eeuw is dit kasteel door de Byzantijnen gebouwd ter verdediging tegen Arabische piraten. De naam is afgeleid van het Arabische woord 'Qantara', wat kleine brug betekent. Als je het gebouw betreedt en omhoog klimt, kun je genieten van het schitterende uitzicht.

Kaap Greco (Famagusta)

Kaap Greco
Kaap Greco
Kaart met locatie Kaap Greco

Aan einde van Famagusta Bay ligt de prachtige Kaap Greco. Op deze kaap kun je wandelen en genieten van de natuur. Vanaf de klif heb je een indrukwekkend uitzicht over de zee. Kaap Greco staat bekend om haar prachtige rotsformaties en zeegrotten. De zeegrotten zijn ontstaan doordat de zee holen in het zachte gesteente heeft gespoeld. 's Avonds kun je op de kaap genieten van een mooie zonsondergang. Als je het durft, kun je ook van de klif zo het water inspringen om te gaan zwemmen. Kaap Greco is een beschermd natuurgebied.

Sint Nicholaas Kathedraal (Famagusta)

Sint Nicholaas Kathedraal
Sint Nicholaas Kathedraal
Kaart met locatie Sint Nicholaas Kathedraal

Middenin het centrum van Famagusta ligt de Sint Nicolaas Kathedraal. De kathedraal is gebouwd in een gotische stijl in de 14e eeuw. In 1571 werd door de Turkse Ottomanen besloten dat de kathedraal als moskee gebruikt zou gaan worden. Tegenwoordig heet de kathedraal dan ook de Lala Mustafa Pasa Moskee. Er wordt gezegd dat de kathedraal een van de mooiste is in het Middellands Zeegebied.

Venetiaans Paleis (Famagusta)

Venetiaans Paleis
Venetiaans Paleis
Kaart met locatie Venetiaans Paleis

Het Venetiaans Paleis ligt op drie kilometer afstand van het centrum van Famagusta. Het is door de Venetianen gebouwd in de 16e eeuw. Rondom en in het paleis liggen verschillende bezienswaardigheden zoals de Nestoriaanse kerk en de Namik Kemal Kelder. In de Nestoriaanse kerk zijn schilderingen en inscripties te zien van de oude Syriërs die daar woonden. Op de binnenplaats van het paleis ligt de Namik Kemal Kelder, die vroeger diende als gevangenis.

Ru´nes van Salamis (Famagusta)

Ru´nes van Salamis
Ru´nes van Salamis
Kaart met locatie Ru´nes van Salamis

Op 6 kilometer ten noorden van Famagusta zijn de oude ruïnes van Salamis te vinden. Salamis was vanaf 1100 voor Christus voor enkele eeuwen de belangrijkste stad van Cyprus. De stad had door haar ligging een grote strategische waarde als aanleghaven. Salamis werd in de eerste en vierde eeuw na Christus verwoest door aardbevingen. Als gevolg hiervan werd de stad als Constantia herbouwd. Tijdens een aanval van Arabieren werd de stad in de zevende eeuw na Christus weer grotendees verwoest. Hierna werd Salamis niet meer herbouwd.

Buffavento Castle (Kyrenia)

Buffavento Castle
Buffavento Castle
Kaart met locatie Buffavento Castle

De naam van het Buffavento Castle is afgeleid van het woord buffavento, dit betekent 'geteisterd door de wind'. Dit kasteel vind je op de Kyrenia Bergrug en is de middelste van drie kastelen. Samen met de kastelen Kantara en Saint Hilarion beschermde het Buffavento kasteel de stad tegen de Arabieren. In de middeleeuwen stond dit kasteel bekend als het 'Leeuw kasteel'. Het Buffavento Castle heeft gediend als uitkijktoren en politieke gevangenis. Je kunt het Buffavento kasteel beklimmen via een pad. Op een heldere dag kun je tijdens het beklimmen genieten van een prachtig landschap en uitzicht.

Kyrenia Harbour (Kyrenia)

Kyrenia Harbour
Kyrenia Harbour

In de zomer is de haven van Kyrenia zeker een plek die je moet bezoeken. Deze haven in de vorm van een hoefijzer heeft veel sfeer en is leuk om te bezichtigen. In tegenstelling tot de hete temperatuur in Cyprus is het in de haven lekker koel door de zee en de omliggende bergen. De haven is klein, maar heeft veel charme. Je vindt hier veel gezellige terrasjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten. Als je een tafel aan het water wilt, vertrek dan op tijd. In de zomer is het namelijk erg druk in de haven.

Kyrenia Castle (Kyrenia)

Kyrenia Castle
Kyrenia Castle
Kaart met locatie Kyrenia Castle

Aan de oostkant van de haven van Kyrenia ligt Kyrenia Castle. Dit kasteel is in de 16de eeuw gebouwd door de Venetianen. Binnen de muren van dit kasteel vind je ook een kapel uit de 12de eeuw en het Shipwreck Museum. Kyrenia Castle is gebouwd op de plaats waar eerst een kasteel stond dat door de Byzantijnen was gebouwd. Het kasteel is nog voor het grootste deel intact gebleven en is open voor bezichtiging. Binnenin het kasteel vind je verschillende kamers, stallen, poorten en oude slaapkamers. Het kasteel is erg mooi om te bezichtigen en goed te combineren met een bezoekje aan de haven.