Bezienswaardigheden Duitsland

Ons buurland Duitsland heeft ontzettend veel te bieden. Berlijn, Hamburg, München en Keulen zijn slechts enkele voorbeelden van geweldige steden van het land. Je vindt hier talloze bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens je stedentrip. Maar naast mooie stedentrips, kun je er ook geweldige natuurreizen maken. Wat dacht je van het geweldige natuurschoon in het Beierse Woud of de groene Moezelstreek? Daarnaast is de Sächsische Schweiz een erg indrukwekkende plek om te bezoeken. Verder zul je je Duitsland geen moment vervelen, want er zijn enkele spectaculaire attractieparken te vinden in het land. Denk hierbij eens aan Europa Park of Movie Park Germany. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben de beste bezienswaardigheden van het land Duitsland voor jou geselecteerd en in een overzicht geplaatst. Deze vind je hieronder.

Het Beierse Woud
Het Beierse Woud

Pagina 1 van 19 met 182 resultaten

Heksenrondleiding Celle

Heksenrondleiding Celle
Heksenrondleiding Celle
Kaart met locatie Heksenrondleiding Celle

Ben je met kinderen op vakantie en in de omgeving van de Duitse stad Celle? Laat je door de heksen Petronella en Begina rondleiden en waan je even terug in de 16e eeuw, de tijd van het bijgeloof en de heksenjacht. Het is een echte ontdekkingstocht voor kinderen en volwassenen, de rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Na de rondleiding kun je zelf ook nog ronddwalen in de Duitse stad. De binnenstad van Celle is rijk aan vakwerkhuizen, waarvan de oudste zelfs uit de 15e eeuw dateren. Het voornaamste bouwwerk in de stad is het hertogelijke slot in de stijl van de Wezerrenaissance.

Bad Griesbach

Bad Griesbach
Bad Griesbach
Kaart met locatie Bad Griesbach

Wellness en golfen gaan al jaren hand-in-hand, zo ook in Bad Griesbach. Naast relaxen in een van de verschillende bronnen met geneeskrachtig warm bronwater kun je hier ook golfen op 6 18-holes golfbanen en 3 9-holes golfbanen. Ook de kinderen kunnen zich vermaken op de 6-holes kindergolfbaan. Nergens anders in het land vind je zo veel kwalitatief goede golfbanen op zo'n klein stuk oppervlak. Bad Griesbach ligt in de deelstaat Beieren en door het stromende riviertje Rott wordt de streek rondom het kuuroord ook wel het 'Beierse Toscane' genoemd.

Het Beierse Woud

Het Beierse Woud
Het Beierse Woud
Kaart met locatie Het Beierse Woud

Tegen de grens met Oostenrijk ligt het meest sneeuwzekere gebergte in heel Duitsland: Het Beierse Woud. Dit middelgebergte is een zeer geliefde skiregio bij wintersporters. Dit komt mede doordat de winter vroeg in het seizoen begint en ook lang aanhoudt. De Großer Arber is met zijn 1.456 meter de hoogste top in het gebied. De Regen is de belangrijkste rivier van het gebied. Deze rivier bestaat uit de Zwarte en de Witte Regen.

Nationale Park Hamburgisches Wattenmeer

Nationale Park Hamburgisches Wattenmeer
Nationale Park Hamburgisches Wattenmeer
Kaart met locatie Nationale Park Hamburgisches Wattenmeer

Het Nationale Park Hamburgisches Wattenmeer is door deelstaat Hamburg in 1990 ingesteld. Dit park omvat het Hamburgse gedeelte van de Waddenzee. Hier horen ook de eilanden Hoher Knechtsand, Scharhörn, Neuwerk en Nigehörn bij. De oppervlakte is 12.000 hectare en in dat gebied zijn er twee zones. In deze zones zijn verschillende soorten activiteiten toegestaan. Zo kun je er wadlopen, boottochten maken en een rit met paard en wagen maken.

Sächsisch Schweiz park

Het Sächsisch Schweiz park wordt als een van de mooiste parken van heel Duitsland beschouwd. Het is gelegen is het oosten van Duitsland, nabij de grens met Tsjechië. Je treft in het park vooral diep uitgesneden dalen, indrukwekkende rotsformaties en ravijnen aan. Het park is 36.000 hectare groot en wordt prachtig gevormd door de rivier de Elbe. In het park leven ook veel mooie dieren, waarvan sommige alleen voorkomen in dit stuk van Duitsland, namelijk: de oehoe, visotter en de zevenslaper.

Müritz Nationaal Park

In Duitsland ligt ook het Müritz Nationaal Park. Dit park staat bekend om de vele meren. In het park liggen 130 meren en deze zijn stuk voor stuk prachtig. In totaal is in het park 660 km aan wandel- en fietspaden. Ook komen er een aantal mooie dieren voor waaronder de kraanvogel en de visarend. In het Müritz Nationaal Park kun je ontspannen en van de natuur genieten.

Moviepark Germany

Moviepark Germany
Moviepark Germany
Kaart met locatie Moviepark Germany

Moviepark Germany is een pretpark met attracties voor jong en oud. Het park is gelegen in Bottrop-Kirchhellen en is een belangrijk filmpark. Er zijn ruim 40 attracties en shows die allemaal in het teken van film en amusement staan. Hierbij is het park in te delen in 5 verschillende thema’s. Ook zijn er in het park genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje. De hond kun je achterlaten in het pension.

Europa-Park in Rust

Europa-Park in Rust
Europa-Park in Rust
Kaart met locatie Europa-Park in Rust

Ontdek heel Europa in 1 park bij Europa-Park in Rust (Baden-Württemberg), Duitsland. Op deze plek ligt op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje. Om de hoek van een Frans straatje ligt een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je de bekende Hollandse huisjes met hun trapgevels. Met meer dan 100 attracties en shows is het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte parken in Europa. Jaarlijks brengen meer dan 4 miljoen mensen een bezoek aan dit park, gelegen in het Zwarte Woud. Er zijn in totaal 12 Europese landen nagebouwd en hier bevinden zich meer dan 100 attracties en shows.

Markt in Duitsland

Markt in Duitsland
Markt in Duitsland

Door heel Duitsland worden er markten gehouden. De een is groter of kleiner dan de andere, maar het is overal even gezellig. De markten in de grote steden als Hamburg en Berlijn zijn voornamelijk op toeristen gericht en verkopen o.a. souvenirs. In de kleine dorpjes zijn de markten wat kleiner en hier kun je heerlijke Duitse specialiteiten en lekkernijen proeven. Ook zijn hier vaak de Duitse wijnen te proeven. In december zijn er veel kerstmarkten in heel het land.

Kastelen in Duitsland

Kastelen in Duitsland
Kastelen in Duitsland

In Duitsland vind je veel kastelen die interessant zijn om te bezoeken. Zo is het kasteel van Heidelberg erg indrukwekkend. Hier ontdek je de verschillende bouwstijlen van de 13e t/m de 17e eeuw. Ook Schloss Neuschwanstein, een sprookjesachtig kasteel uit de 19e eeuw dat gebouwd werd voor Ludwig II, is een aanrader.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende