Bezienswaardigheden Duitsland

Ons buurland Duitsland heeft ontzettend veel te bieden. Berlijn, Hamburg, München en Keulen zijn slechts enkele voorbeelden van geweldige steden van het land. Je vindt hier talloze bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens je stedentrip. Maar naast mooie stedentrips, kun je er ook geweldige natuurreizen maken. Wat dacht je van het geweldige natuurschoon in het Beierse Woud of de groene Moezelstreek? Daarnaast is de Sächsische Schweiz een erg indrukwekkende plek om te bezoeken. Verder zul je je Duitsland geen moment vervelen, want er zijn enkele spectaculaire attractieparken te vinden in het land. Denk hierbij eens aan Europa Park of Movie Park Germany. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben de beste bezienswaardigheden van het land Duitsland voor jou geselecteerd en in een overzicht geplaatst. Deze vind je hieronder.

Het Beierse Woud
Het Beierse Woud

Pagina 2 van 19 met 182 resultaten

Winkelen in Duitsland

Winkelen in Duitsland
Winkelen in Duitsland

Je kunt zeer goed winkelen in Duitsland. Vooral in de grote steden vind je de grotere modeketens. Hierdoor is het aanbod qua kleding niet veel anders dan in Nederland. Duitsland staat er wel om bekend dat ze kwalitatief goede producten leveren. Op doordeweekse dagen gaan de winkels meestal rond 9.00 uur open en sluiten ze weer rond 19.00 uur of 20.00 uur. Kleinere winkels sluiten echter al eerder. Op zaterdag zijn de meeste winkels tot 16.00 uur open.

Altes Stadthaus (Berlijn)

Altes Stadthaus
Altes Stadthaus

Het Altes Stadthaus (Oude Stadhuis) heette oorspronkelijk Neues Stadthaus en is een overheidsgebouw in Berlijn. De bouw begon in 1902 en heeft ongeveer 7 miljoen Duitse mark gekost. Het gebouw werd ontworpen door stadsarchitect Ludwig Hoffmann en is tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd door de bombardementen. Het gebouw is ondertussen volledig gerestaureerd en het Berlijnse ministerie van Interne zaken zit er nu. Het Altes Stadthaus kun je vinden aan de Mollenmarkt in Berlijn-Mitte.

Berliner Dom (Berlijn)

Berliner Dom
Berliner Dom

De Berliner Dom is een van de belangrijkste kerken in Berlijn en tevens ook de grootste kerk. De kerk dient als vitaal centrum voor de protestantse kerk van Duitsland. Wat de kerk bijzonder maakt zijn de sarcofagen van Pruisische koningen, de fraaie mozaïeken en het Sauerorgel. De kerk werd tussen 1894 en 1905 gebouwd, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog helaas beschadigd. Bij het restaureren is er besloten om te kiezen voor een lagere kerk en een opbouw die iets simpeler is. De kerk is dagelijks geopend voor het publiek en trekt jaarlijks trekt de kerk veel bezoekers van over de hele wereld. De Berliner Dom kun je vinden op het Museumsinsel.

Brandenburger Tor (Berlijn)

Brandenburger Tor
Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor, ook wel de Brandenburgse poort genoemd, is de belangrijkste poort van Berlijn. Het is een monumentale poort die gebouwd is in de 18e eeuw en is de enige stadspoort die is overgebleven in Berlijn. Als je vroeger door de Brandenburger Tor wilde moest je tol betalen. De poort werd in opdracht van koning Frederik Willem II van Pruisen gebouwd als teken van vrede. Op de poort vind je een bijzonder beeld namelijk Quadriga, een wagen met vier paarden. Napoleon heeft dit beeld meegenomen als oorlogsbuit, maar is later door de Duitse maarschalk weer teruggehaald. Het beeld is in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan en het beeld dat nu op de poort staat is een replica. De Brandenburger Tor vind je ten westen van het centrum op de kruising van Unter den Linden en Ebertstraße, direct ten westen van de Pariser Platz.

Checkpoint Charlie (Berlijn)

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie

Tijdens de verdeling van Berlijn was Checkpoint Charlie een van de drie controleposten bij de Berlijnse muur. Deze controlepost was de enige plek waar buitenlanders (iedereen behalve West-Berlijners, West-Duitsers en burgers van de landen van de Geallieerde Controleraad) die Berlijn bezochten van het Westen naar het Oosten konden en andersom. Tijdens de verdeling was de controlepost het symbool voor scheiding, maar ook voor vrijheid. Na de val van de Muur in 1989 werd de post opgeheven en 3 jaar later met de grond gelijk gemaakt. Het huisje dat er nu staat is een replica die in 2000 is neergezet.

Slot Charlottenburg (Berlijn)

Slot Charlottenburg
Slot Charlottenburg

Slot Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn en ligt in het stadsdeel Charlottenburg. Sophie Charlotte, de echtgenote van Keurvorst Frederik III (later werd hij gekroond tot koning Frederik I van Pruisen), gaf de opdracht om het slot te bouwen. Het heette eerst Slot Lietzenburg, maar werd na de dood van Sophie Charlotte omgedoopt tot Slot Charlottenburg. Het paleis werd in barokstijl gebouwd, maar de latere generaties lieten het paleis uitbreiden en naar hun eigen smaak inrichten.

Pergamonmuseum (Berlijn)

Pergamonmuseum
Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum in Berlijn heeft een unieke collectie aan oudheden. Het museum herbergt o.a. de beroemde blauwbetegelde Ishtar-poort uit Babylon uit de 6e eeuw voor Christus. In het museum vind je vier departementen met Assyrische, Babylonische, Perzische en Islamitische kunstwerken. Het museum is gebouwd om het Pergamonaltaar onder te brengen, deze werd opgegraven in Turkije. In het museum liggen voorwerpen uit 6 verschillende millennia.

Deutsches Historische Museum (Berlijn)

Het Deutsches Historische Museum in Berlijn laat de geschiedenis van Duitsland zien, van het begin tot het einde. Hierbij wordt er tijdens de tentoonstellingen natuurlijk speciaal aandacht gegeven aan de middeleeuwen en de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het museum is gevestigd in het Zeughaus, dit is het oudste gebouw van Berlijn, aan de bekende straat Unter den Linden. Een interessant maar indrukwekkend museum voor iedereen.

Cultuur in Berlijn (Berlijn)

In Berlijn is veel mooie cultuur te vinden. Zo zijn er 3 concerthallen, 3 operagebouwen, 150 theaters en 8 symfonieorkesten. De stad heeft drie grote operagebouwen, twee concerthallen en maar liefst acht symfonieorkesten. Daarnaast kun je er terecht in meer dan 150 theaters.

Holocaust-Mahnmal (Berlijn)

Holocaust-Mahnmal
Holocaust-Mahnmal

Het Holocaust-Mahnmal (Denkmal für die ermordeten Juden Europas) in Berlijn is een monument voor de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hierbij wordt vooral de Jodenvervolging herdacht. Het monument bestaat uit 2711 betonnen blokken die variëren in hoogte. Je kunt tussen de blokken lopen. Onder het veld met de blokken is een expositieruimte ingericht. Om de blokken te beschermen zijn ze bespoten met een speciale laag, waardoor graffiti bijvoorbeeld snel te verwijderen is.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende