Bezienswaardigheden Egypte

In het noorden van Afrika ligt het bijzondere land Egypte. Het land is erg populair om het fijne klimaat en de mooie stranden. Je kunt er een strandvakantie goed combineren met een natuur- en cultuurvakantie. Er zijn dan ook erg veel mooie historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie naar Egypte. Zo zijn de Sfinx en de piramiden van Gizeh in Caïro zeker de moeite waard om te bezoeken. En wat dacht je van het geweldige woestijngebied dat je in Egypte vindt? Ontdek bijvoorbeeld de Rode Zeebergen of de Westelijke Woestijn. Daarnaast is Egypte door het kleurrijke koraal en het rijke onderwaterleven ook een erg geschikt land om te gaan snorkelen en duiken. Daarnaast zijn de markten en musea van Egypte erg aan te raden om te bezichtigen. Maar welke bezienswaardigheden mag je nu echt niet missen tijdens je vakantie naar Egypte? Een lijst met de beste bezienswaardigheden van Egypte vind je hieronder.

De sfinx van Gizeh
De sfinx van Gizeh

Pagina 1 van 5 met 50 resultaten

Ras Mohamed schiereiland

Het Ras Mohamed schiereiland ligt op het meest zuidelijke schiereiland van Sinaï. Het is het eerste en daarnaast ook best bewaarde nationale park in Egypte. De naam komt af van de profeet Mohammed. Hij zou zich in de 7e eeuw op de plek van het park hebben laten zien. Ook is er een bewering dat er in het park een rots te vinden is die erg lijkt op het gezicht van Mohammed. In het park kun je het hele jaar duiken en snorkelen, vanaf februari wordt het water wel koud, daarom wordt er het meest gesnorkeld in de zomer rond de maand juli.

Sint Catharinaklooster

Sint Catharinaklooster
Sint Catharinaklooster
Kaart met locatie Sint Catharinaklooster

Het beroemdste en oudste klooster ter wereld vind je in Egypte, het is het Sint Catharinaklooster. Tussen 548 en 565 gebouwd om monniken bescherming te bieden tegen aanvallen van buitenaf door Justinianus I van Byzanium. Het ligt in het hartje van de Sinaï woestijn, aan de voet van de Mozes berg die 2.285 meter hoog is. De UNESCO werelderfgoedlijst heeft het klooster sinds 2002 opgenomen.

Abu Simbel

Abu Simbel
Abu Simbel

Het complex Abu Simbel is er een die bestaat uit twee grote stenen tempels en ligt in het zuiden van Egypte. Op de westelijke oever van het Nassermeer zijn de tempels gebouwd in de 13e eeuw. Ze zijn gebouwd door Ramses II die opdracht gaf de tempels uit de bergwand te hakken. Ramses wilde hiermee zichzelf en zijn koningin eren en daarnaast zijn Nubische buren onder de indruk te brengen. Daarom wordt Ramses ook wel de Egyptische Lodewijk XIV genoemd.

Woestijnen in Egypte

Woestijnen in Egypte
Woestijnen in Egypte

De eindeloze lege vlaktes zijn niet het enige wat de woestijnen in Egypte te bieden hebben. Je kunt een jeepsafari door de woestijn doen, een wandeling maken met een gids van het Bedoeïenvolk door de Rode Zeebergen of in de Westelijke Woestijn de verlaten ruïnes bezoeken.

Piramiden van Gizeh

Piramiden van Gizeh
Piramiden van Gizeh
Kaart met locatie Piramiden van Gizeh

De piramiden van Gizeh worden al jaren in verband gebracht met mysterieuze en onverklaarbare verhalen die nog steeds niet zijn opgelost. Voor de Sfinx van 70 meter voor de piramide van Chefren geldt hetzelfde. De trappiramide van Djoser is de oudste piramide ter wereld en staat in Sakkara. In een adem kun je Egypte en de piramiden van Gizeh noemen, ze zijn namelijk zo bijzonder, mysterieus en beroemd dat ze behoren tot één van de zeven wereldwonderen. De overige 6 die oorspronkelijk deel uitmaakte van de zeven wereldwonderen bestaan niet meer. De piramiden zijn één van de meest besproken en best bewaard gebleven 7 wereldwonderen.

Winkelen in Egypte

Winkels zijn over het algemeen open van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-13.00 uur en van 15.30-19.30. Banken zijn van maandag t/m vrijdag geopend tussen 8.30-13.30 uur en 15.00-16.00 uur. Restaurants zijn open tussen 12.00-15.00 uur en 19.30-23.00 uur.

Nijlcruise

Nijlcruise
Nijlcruise

Het maken van een Nijlcruises is een populaire manier om kennis te maken met Egypte. De meeste cruises starten in Luxor en varen naar Aswan en weer terug of vice versa. Onderweg wordt aangemeerd op plekken waar je kennis kunt maken met de cultuur en geschiedenis van Egypte.

Duiken in Egypte

Duiken in Egypte
Duiken in Egypte
Kaart met locatie Duiken in Egypte

In de Rode Zee kun je prima duiken. Er zijn diverse duikscholen in de badplaatsen Dahab, Hurghada, Marsa Alam en Sharm el-Sheikh. De Rode Zee is beroemd vanwege zijn prachtige en uitgestrekte koraalriffen, die ongeveer 500 jaar oud zijn en meer dan 790 kilometer lang. Deze koraalriffen behoren daarmee tot rijkste ter wereld. Het water van de Rode Zee is relatief warm en helder.

De sfinx van Gizeh

De sfinx van Gizeh
De sfinx van Gizeh
Kaart met locatie De sfinx van Gizeh

De sfinx van Gizeh is een van de bekendste bouwwerken van Egypte. De sfinx is 73 meter lang en 20 hoog. De sfinx heeft het hoofd van een man en het lichaam van een leeuw. Volgens de traditionele legende is de sfinx een beeltenis van Kharfe. Archeologen geloven hier niet in, volgens hun is de sfinx gebouwd om de doden te bewaken die op het plateau van Gizeh zijn begraven.

Egyptisch Museum (Ca´ro)

Egyptisch Museum
Egyptisch Museum
Kaart met locatie Egyptisch Museum

Het Egyptisch Museum in Caïro werd al in 1858 opgericht. Er bevinden zich 136.000 Oudegyptische items in het museum uit alle eeuwen van de menselijke beschaving. In het museum bevindt zich o.a. de Toetanchamoncollectie. Ook zijn er in het museum een aantal mummies aanwezig zoals die van Seti I en Ramses II.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende