Waar vind je de piramiden in Egypte?

Piramiden in Egypte
Piramiden in Egypte

Egypte is hét land van de piramiden.33travel/"> Veel toeristen gaan speciaal voor deze bijzondere bouwwerken op vakantie naar Egypte. De piramide van Gizeh nabij Caïro is waarschijnlijk de bekendste, maar er zijn in totaal ongeveer 80 piramiden bewaard gebleven. Regelmatig worden nog piramiden herontdekt, zoals in 2008 bij Sakkara. De Egyptische hoofdstad Caïro is een goed uitgangspunt om de meest bekende en indrukwekkende piramiden te ontdekken.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Geschiedenis piramides

Meer dan 4.500 jaar geleden werd de eerste Egyptische piramide gebouwd, bedoeld als grafmonument voor een Egyptische farao. De bouwplaats werd altijd zorgvuldig uitgekozen, vaak koos men een ondergrond van kalksteen omdat dat een sterke ondergrond was. Dat was nodig omdat de piramiden erg zwaar werden. De oude Egyptenaren maakten de buitenkant van de piramiden glad met goud en de beste kwaliteit kalksteen. De farao voor wie de piramide was gebouwd werd gemummificeerd en met zijn persoonlijke bezittingen en andere kostbaarheden in het binnenste van de piramide gelegd.

Bouw van een piramide

Er zijn in de loop van de jaren verschillende theorieën verzonnen over de bouw van een piramide maar het is toch nog steeds een raadsel hoe de Egyptenaren deze enorme bouwwerken konden maken. Er zijn namelijk granieten platen gevonden van 500 ton terwijl het met hedendaagse hijstechnieken mogelijk is om 'slechts' 200 ton te hijsen. Vroeger dacht men dat slaven het zware werk moesten doen voor de bouw van een piramide, maar tegenwoordig gaat men ervan uit dat het professionele bouwlieden waren. Vraag gratis een offerte aan

Piramide van Gizeh

De piramide van Gizeh bestaat eigenlijk uit elf piramiden en is het bekendste piramide-complex ter wereld. Een van de piramiden die hier staat is de piramide van Cheops en dit is zelfs benoemd tot één van de zeven wereldwonderen. Het complex bestaat in totaal dus uit elf piramiden waarvan de drie grootsten het meest worden bezocht. Dit zijn de goed bewaard gebleven piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos. Deze piramiden werden gebouwd tijdens de vierde dynastie (tussen ca. 2551 en 2472 v.Chr.). Het complex ligt ongeveer 8 km ten zuidwesten van Gizeh, een voorstad van de Egyptische hoofdstad Caïro.

Piramide van Gizeh
Piramide van Gizeh

Andere bekende piramiden

In Sakkara (Saqqara) liggen een aantal kleinere piramiden, deze stad ligt op ongeveer 30 km afstand van Caïro en was in de Egyptische oudheid een grafveld wat hoorde bij de (hoofd)stad Memphis. De bekendste en tevens oudste piramide ter wereld vind je in Sakkara. De trappiramide van Djoser is waarschijnlijk zelfs het eerste stenen bouwwerk ter wereld. Helaas is er nog maar weinig over van het enorme grafcomplex om de piramide heen. In Sakkara vind je o.a. ook de piramide van Oenas, de piramide van Oeserkaf en de piramide van Menkaoehor.

Stedentrip Caïro

De meest bekende en indrukwekkende piramiden kun je bezoeken vanuit Caïro. Vanuit de stad worden er veel excursies aangeboden naar de piramiden. Vanaf Nederland vlieg je in ongeveer 4 uur naar deze wereldstad. Tijdens een rondreis door Egypte staan de piramiden vaak al standaard op het programma. Wil je na al het cultuur snuiven nog even genieten van het warme weer in Egypte dan kun je een stedentrip Caïro afsluiten met een paar dagen strand in Hurghada, Sharm-el Sheik of Marsa Alam. Wil je nog meer oude gebouwen ontdekken dan kun je ook een Nijlcruise maken.

21 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,9

Gerelateerde artikelen