Bezienswaardigheden Engeland

Je waant je in een hele andere wereld zodra je het kanaal tussen Nederland en Engeland hebt overgestoken. Engeland heeft een tal van bezienswaardigheden in het glooiende landschap, denk maar aan de vele middeleeuwse stadjes, prachtige nationale parken maar ook zeker bruisende steden. Een bezoek aan een pub is een must als je Engeland bezoekt, maar ook voor cultuur zit je hier goed. Het National History Museum in Londen is bijvoorbeeld een paradijs voor liefhebbers van historie. Ben je fan van Harry Potter? In Engeland zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden die met Harry Potter te maken hebben. Christ Church in Oxford bijvoorbeeld, maar ook perron 9¾ in Londen. Verder is Stonhehenge, de reusachtige stenen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, een bezoekje waard als je in Engeland bent. Benieuwd wat nog meer de moeite waard is? Kijk dan verder naar het onderstaande overzicht. 

Kasteel in Leeds
Kasteel in Leeds


Pagina 1 van 8 met 73 resultaten

Yorkshire Dales National Park

Yorkshire Dales National Park
Yorkshire Dales National Park
Kaart met locatie Yorkshire Dales National Park

Een uniek nationaal park in Engeland is het Yorkshire Dales National Park. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd en ook zijn er diverse trekpleisters. De kalksteengrotten in Dales zijn bijvoorbeeld erg mooi. Ook de landschappen in het park zelf zijn indrukwekkend doordat je er veel verschillende soorten landschappen hebt. Zo heb je moerasgebieden, heidekruid en kleurrijke weilanden. De traditionele dorpen rondom het park zijn gebouwd op golvende bouwlanden, ze worden hierbij gesierd door de stenen schuurtjes.

Exmoor National Park

Exmoor National Park
Exmoor National Park
Kaart met locatie Exmoor National Park

Exmoor National Park is 619 km² groot en is hiermee een van de kleinere parken van Engeland. Het park is gevestigd in de regio South West England. Het park is heerlijk rustig en je kunt hier prima van de natuur genieten. Wil je Exmoor National Park te voet, per fiets, te paard of met de auto ontdekken, het is allemaal mogelijk. In het park komt ook de inheemse Exmoor pony mede als andere dieren zoals het edelhert voor.

Grensgebied Engeland en Schotland

Grensgebied Engeland en Schotland
Grensgebied Engeland en Schotland
Kaart met locatie Grensgebied Engeland en Schotland

Hoe noordelijker je gaat, hoe minder dichtbevolkt het gebied is. Het grensgebied tussen Engeland en Schotland is vele eeuwen het toneel geweest van talrijke veldslagen en plundertochten. Hier stap je dan ook moeiteloos terug in de tijd. Volg de Romeinse voetstappen langs Hadrian's Wall, de muur die de bloeddorstige Picten uit het noorden moest weerhouden het beschaafde Romeinse Engeland binnen te dringen. Of sta stil bij de Britse christelijke geschiedenis op het heilige eiland Lindisfarne, Holy Island, of in de kathedraal van Durham. Meer recentelijk diende Alnwick Castle als decor voor de bekende film 'Harry Potter en de steen der wijzen'.

Winkelen in Engeland

Winkelen in Engeland
Winkelen in Engeland

De winkels in Engeland zijn over het algemeen geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00-17.30 uur. Veel warenhuizen blijven tot 18.00 uur open en op woensdag of donderdag tot 19.00 of 20.00 uur. Grotere winkels in grote plaatsen en steden zijn vaak open op zondag van 10.00-18.00 uur, hoewel dit kan wisselen. In Engeland vind je veel grote modemerken en warenhuizen maar ook de kleinere winkeltjes zijn leuk om te bezoeken.

Fietsen in Engeland

Fietsen in Engeland
Fietsen in Engeland

Fietsen is een perfecte manier om even weg te zijn van de drukke stad en nieuwe plekken te ontdekken in het prachtige Engelse landschap. In vergelijking tot Nederland heeft Engeland echter weinig fietspaden. De wegen zijn ook nog eens erg smal, daardoor kun je de grote wegen het beste vermijden. Het is een erg gastvrij land met prachtige fietsroutes, leuke pubs en een schitterend binnenland.

Wimbledon

Wimbledon
Wimbledon
Kaart met locatie Wimbledon

Eind juni worden de tenniskampioenschappen op de grasvelden van Wimbledon gehouden. Dit toernooi, genaamd Wimbledon, is het meest prestigieuze en oudste tennistoernooi ter wereld. In 1877 werd de wedstrijd hier voor het eerst gespeeld en tegenwoordig is het een jaarlijks terugkerend evenement. De spelers zijn tijdens dit toernooi verplicht witte kleding te dragen. De duur van het toernooi is normaal twee weken. Ook wordt er een juniorentoernooi gespeeld.

Natural History Museum Londen (Londen)

Natural History Museum Londen
Natural History Museum Londen
Kaart met locatie Natural History Museum Londen

Het Natural History Museum is de droom van iedere bioloog. In het museum vind je de grootste collectie opgezette dieren. Er zijn veel verschillende zalen met ieder zijn eigen specifieke voorwerpen en tentoonstellingen. De tentoonstelling over dinosauriërs herbergt 14 (complete) skeletten. Ook is er in het Darwin Centre een tentoonstelling met wel 4 miljoen planten en 17 miljoen insecten. Hier geeft het museum je de kans eens achter de schermen van de wetenschap te kijken.

Dickens House (Londen)

Het Dickens House op Doughty Street nummer 48 in Londen is zeker de moeite waard als je een fan bent van goede literatuur. In dit huis heeft Charles Dickens twee jaar met zijn vrouw en zoontje gewoond. In het museum staan een aantal persoonlijke bezittingen van Charles Dickens tentoongesteld en de grootste verzameling van zijn boeken. Zo vind je er onder andere gebruiksvoorwerpen, meubels en portretten.

Richmond Park (Londen)

Richmond Park
Richmond Park
Kaart met locatie Richmond Park

Het uitgestrekte Richmond Park was ooit een jachtdomein van Karel I. In de zomer kun je met de boot vanuit het centrum van Londen naar Richmond varen. In het park kom je herten tegen. Het park is 955 hectare groot (ongeveer 10 km²) en is het grootste ommuurde stadspark van heel Europa. In het park leven ook wapiti's en damherten. Door het park heen lopen een aantal straten en er mag niet harder worden gereden dan 32 km per uur.

Borough Market (Londen)

Borough Market
Borough Market
Kaart met locatie Borough Market

Op de Borough Market in Londen werd vroeger alleen groenten en fruit verkocht, maar tegenwoordig vind je er allerlei soorten etenswaar. Het gebouw waar de markt in is gevestigd is gebouwd in 1851. De markt is zo populair dat mensen vanuit het hele land er speciaal naartoe gaan. Het is daarom een druk bezochte plek. De markt is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende